לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-02-2015, 11:23
  משתמש זכר Smilop Smilop אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.08.12
עמוס עוז: "כשהייתי בן 12 הכנסתי בעיטה לנתניהו בן ה3. אולי זה לא היה חזק מספיק"

על רקע הדשדוש בסקרים וההתקרבות המדאיגה אל קו אחוז החסימה, ארגנו אתמול (חמישי) במרצ כנס מיוחד, שנערך בסיקור בלעדי של וואלה חדשות, ומטרתו הייתה לשכנע את מתלבטי השמאל להצביע להם ולא למחנה הציוני. האורח שהוזמן ל"בית האיכר" שבהוד השרון כדי שיעזור במלאכת השכנוע, היה הסופר עמוס עוז, שהגיע עם בטן מלאה על הממשלה ועל העומד בראשה.

על במה נמוכה מול קהל סקרן של כמאה איש, ישב עוז על כיסא מיושן לצד שולחן ועליו בקבוק מים. הוא פתח אט-אט את הניירות שהביא עמו והחל לדבר על עניין שנמצא על סדר היום החדשותי – סערת פרס ישראל. "שמעתי אתמול את ביבי מסביר שפיטר אחדים משופטי פרס ישראל בספרות בנימוק מעניין ש'יש הרבה מגזרים בחברה שלא מיוצגים בוועדות השופטים של הפרס. נשמע מאוד דמוקרטי". עוז המשיך ואמר כי "קרוב ל-70% מהחברה לא קוראים ספרות - אולי 'ישראל היום' כן - אבל לא ספרות. האם בוועדת הפרס צריכים להיות 70% שלא קוראים ספרות מסיבות דמוקרטיות? בחברה יש 15% חרדים, שלא רק שלא קוראים ספרות עברית, אלא מתנגדים לה. אז מסיבות דמוקרטיות צריך שוועדת השופטים תכלול מתנגדי ספרות עברית? נתניהו לא רוצה להחליף את ועדת השופטים אלא את השופטים, את הסופרים, את השכנים ואם אפשר - את כל מי שלא מסכים אתו".

עוז המשיך וסיפר לקהל המסוקרן על הכרותו עם ראש הממשלה. "אתן גילוי נאות - אני מכיר את נתניהו מאז שהייתי בן 12 והוא בן שלוש. הוריי היו לוקחים אותי לדוד הפרופ' וגם הזוג נתניהו היו אורחים קבועים לתה של שבת. לילד הקטן היה מנהג שהיה זוחל מתחת לשולחן ומתיר את שרוכי הנעליים של האורחים. פעם אחת נמאס לי והכנסתי לו בעיטה. עד היום אני אוכל את עצמי מרגשי אשמה: או שבעטתי חזק מדי והכל באשמתי או שלא בעטתי מספיק חזק וגם הכול באשמתי".

http://elections.walla.co.il/item/2829303
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-02-2015, 11:48
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
הבדיחה של עוז על הבעיטה פחת בעייתית מאצירת ה70 אחוז
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Smilop שמתחילה ב "עמוס עוז: "כשהייתי בן 12 הכנסתי בעיטה לנתניהו בן ה3. אולי זה לא היה חזק מספיק""

אישית הייתי מתבייש מאוד בעצמי אם בגיל 12, שוא כבר בשל למדי, הייתי בועט בפעוט בן 3. ואם ילד בן 12 היה בועט בבת שלי היה חוטף סטירה או מאביו או ממני.
אבל מילא....
בעייתי יותר שהוא קובע מי קורא ספרים ומי לא. הוא עשה סקר? מחקר? או שהוא מדבר מתוך סטריאוטיפ כלשהו?
אם היה מדבר על כך שבקאב הימניים אין יותר מדי מועמדים ראויים לפרס בספרות או לשמש כשופטים לאור עיסוק רציני בתחום אז מילא. יש בזה משהו. אבל בכל המוגע לקריאה זוהי אמירה מטומטמת שמזכירה את ה״צחצחים״ של דודו טופז בזמנו.
ואגב, לא יודע לגבי אחרים, אבל גם כשהייתי בשי השמאליות לא ראיתי בעמוס עוז מנהיג, אב רוחני או כל דבר מלמד סופר מוערך יתר על המידה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:16

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר