14-02-2015, 11:23
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.08.12
|
|
|
עמוס עוז: "כשהייתי בן 12 הכנסתי בעיטה לנתניהו בן ה3. אולי זה לא היה חזק מספיק"
על רקע הדשדוש בסקרים וההתקרבות המדאיגה אל קו אחוז החסימה, ארגנו אתמול (חמישי) במרצ כנס מיוחד, שנערך בסיקור בלעדי של וואלה חדשות, ומטרתו הייתה לשכנע את מתלבטי השמאל להצביע להם ולא למחנה הציוני. האורח שהוזמן ל"בית האיכר" שבהוד השרון כדי שיעזור במלאכת השכנוע, היה הסופר עמוס עוז, שהגיע עם בטן מלאה על הממשלה ועל העומד בראשה.
על במה נמוכה מול קהל סקרן של כמאה איש, ישב עוז על כיסא מיושן לצד שולחן ועליו בקבוק מים. הוא פתח אט-אט את הניירות שהביא עמו והחל לדבר על עניין שנמצא על סדר היום החדשותי – סערת פרס ישראל. "שמעתי אתמול את ביבי מסביר שפיטר אחדים משופטי פרס ישראל בספרות בנימוק מעניין ש'יש הרבה מגזרים בחברה שלא מיוצגים בוועדות השופטים של הפרס. נשמע מאוד דמוקרטי". עוז המשיך ואמר כי "קרוב ל-70% מהחברה לא קוראים ספרות - אולי 'ישראל היום' כן - אבל לא ספרות. האם בוועדת הפרס צריכים להיות 70% שלא קוראים ספרות מסיבות דמוקרטיות? בחברה יש 15% חרדים, שלא רק שלא קוראים ספרות עברית, אלא מתנגדים לה. אז מסיבות דמוקרטיות צריך שוועדת השופטים תכלול מתנגדי ספרות עברית? נתניהו לא רוצה להחליף את ועדת השופטים אלא את השופטים, את הסופרים, את השכנים ואם אפשר - את כל מי שלא מסכים אתו".
עוז המשיך וסיפר לקהל המסוקרן על הכרותו עם ראש הממשלה. "אתן גילוי נאות - אני מכיר את נתניהו מאז שהייתי בן 12 והוא בן שלוש. הוריי היו לוקחים אותי לדוד הפרופ' וגם הזוג נתניהו היו אורחים קבועים לתה של שבת. לילד הקטן היה מנהג שהיה זוחל מתחת לשולחן ומתיר את שרוכי הנעליים של האורחים. פעם אחת נמאס לי והכנסתי לו בעיטה. עד היום אני אוכל את עצמי מרגשי אשמה: או שבעטתי חזק מדי והכל באשמתי או שלא בעטתי מספיק חזק וגם הכול באשמתי".
http://elections.walla.co.il/item/2829303
|