15-03-2016, 13:04
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.08.11
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי Benjamin Willard
1.א. אין קשר לרמטכ"ל. וכן, מחבל עם סכין שמחסלים אותו לאחר שהוא כבר שוכב מדמם, זה לדעתי פשע, אבל לא יכול להגיד שזה נורא נורא מפריע לי.
יצר הנקמה, אמור להיות ופי כמה נגד מחבלים. וזה הקשר.
1.ב. אתה טרף קל עבורי בלי קשר לזה שאתה חרדי. להפך, לא מעט חרדים שיצא לי להתווכח איתם היו דיי משכילים ושלטו ברטוריקה ולוגיקה בצורה מעוררת השתאות.
2. הנקודה שלי היא - שאנחנו לא מדברים על אדם חף מפשע. לדרוש מאדם, שיש ספק סביר לגבי אשמתו, להודות בפשע, כי אז בית המשפט לא יחמיר איתו, זה דבר מאוד שלילי. אבל מרגע שקצב הורשע, ההנחה לגביו היא שהוא אשם.
בית המשפט גזר עליו עונש שנראה לו לנכון. במדינת ישראל נהוג שבמקרים מסויימים המדינה מוחלת לעבריין על חלק מהעונש שמגיע לו על מעשיו. אחד הקריטריונים המרכזיים למחילה הזאת הוא הבאת חרטה.
לפחות אני חושב שלא נכון לוותר על חלק מהעונש, שבית המשפט גזר, לאדם שלא מביע חרטה (על פי כלל).
זה לא קריטיריון. הנה
http://www.lawguide.co.il/articles/...E%D7%AA%D7%99-/
סעיף 9 לחוק שחרור מוקדם מונה את ההיבטים השונים אשר צריכים לעמוד לנגד עיניה של וועדת השחרורים, בבואה לשקול האם יש להורות על קיצור מאסרו של פלוני. על פי החוק, הוועדה צריכה לבחון את הסכנה לשלום הציבור אשר עלולה להיווצר עם שחרורו של האסיר, כאשר הציבור במקרה זה יכול להיות גם בני משפחתו של האסיר (וברור שנפגע העבירה). הוועדה בוחנת גם את סיכוייו של האסיר להשתקם ואת התנהגותו בעת ריצוי מאסרו. העבירה אשר בגינה מרצה האסיר את מאסרו (על שלל היבטיה השונים – נסיבות הביצוע, חומרתה, היקפה וכדומה). להלן מספר שיקולים הבאים בחשבון במקרה זה:
"תוכנם של כתבי האישום אשר תלויים ועומדים כנגד האסיר". דהיינו, סוג העבירות בהן הוא מואשם, נסיבות ביצוע עבירות אלה, ותוצאותיהן.
עבר פלילי – הרשעות קודמות (לרבות מספרן, תכיפותן, היקפן וכדומה).
דיונים קודמים בוועדות בעניינו של האסיר. ההחלטות אשר ניתנו בוועדות אלה.
הקלות בעונש שניתנו לאסיר על ידי נשיא המדינה בשל עונשי מאסר קודמים.
התנהגותו של האסיר במהלך תקופת המאסר.
גילוי יחס חיובי של האסיר לעבודה ותוכניות אשר נועדו לסייע בשיקומו.
שימוש בסמים (או גמילה מהם).
מעורבות בפעילות פלילית בבית הסוהר. הן כלפי אזרחים מחוץ לבית הסוהר, והן כלפי אסירים אחרים וסוהרים.
חווות דעת אשר ניתנו לגבי האסיר על ידי הגורמים הראשונים (משטרת ישראל, שירות בתי הסוהר, רשויות הביטחון, מנהל בית הסוהר, הוועדה לשיקום האסיר, וכדומה).
נתונים אישיים לגבי האסיר (מצב בריאותי, מצב משפחתי וכדומה).
אגב, ממש לא מנקים שליש לכולם. הנה גם לאתי אלון לא ניקו... בכלל אני חושב, שהכלל צריך להיות, שאנסים לא זוכים לשחרור מוקדם.
אתי אלון הייתה צריכה החזיר את הכסף, ובלי החזרת הכסף שגנבה אין זו התנהגות טובה.
3. אף אחד לא מדבר על ווידוי דתי. הוא צריך להביע חרטה בפני הקורבנות.
לא חושב שהקורבנות מחפשות את הווידוי שלו. אני מניח שהן לא רוצות איתו שום עסק כלל וכלל.
|
https://sites.google.com/site/hamedinai/
|