לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום פוליטיקה ואקטואליה, נא לשמור על שפה נאותה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > פוליטיקה ואקטואליה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-03-2016, 15:41
  hamedinai hamedinai אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.08.11
האם אי-הודאה באשמה מחייב את האסיר להיות יותר זמן בכלא?

אולי אני מפספס פה משהו, אבל אני שומע קולות שאם האסיר הראשון או האחרון יודה במעשים שיוחסו לו, אז הוא יקבל פחות כלא, ואם לא יודה במעשים שיוחסו לו, הוא יקבל יותר כלא.

לי נראה שיש פה בעייה קשה. אם נניח הבית משפט טעה, וזה קורה, אמנם לעיתים מאוד נדירות אבל זה קורה. יוצא לנו פה שמוסיפים כאן חטא על פשע, מכריחים את האסיר שישחק אותה כאשם, בכדי לנקות את מצפון הבית משפט והפרקליטות. אחרת הוא יצטרך לבלות יותר זמן בכלא.

לי נראה שכמו שלא שואלים את האסיר האם הוא זכאי ושמים אותו בכלא בין אם הוא מסכים או לא, ככה הפרקליטות והבית משפט אינם אמורים להכריח את האסיר להודות במעשיו וגם לא לכפור. זה ממש לא רלוונתי.

יתירה מזו, הדרישה של מערכת המשפט שהאסיר יודה באשמתו, כמוהו כהודאה שהבית משפט לא כל כך בטוח בפסק דין שלו, והוא זקוק נואשות גם להודאה של האסיר. ככה זה נשמע לי ולעוד המון אנשים.

https://sites.google.com/site/hamedinai/

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-03-2016, 17:55

הגזמת. אם האסיר אינו אשם, הוא לא צריך להיות בכלא אפילו יום אחד
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "[B]השחרור המוקדם כמוהו כהודאה..."

ניכוי שליש נהוג בכל האסירים שכן הוכחה אשמתם. הסיבה לשחרור מוקדם, שזה נותן כלים להנהלת הבית סוהר שהאסירים יתנהגו טוב בתוך הכלא. לא לחינם זה נקרא שחרור מוקדם על התנהגות טובה.

אין לזה שום קשר האם האסיר חף מפשע. אם הוא חף מפשע, הוא אינו צריך להיות בכלא כלל וכלל.

נערך לאחרונה ע"י hamedinai בתאריך 14-03-2016 בשעה 18:10.
ישן 14-03-2016, 18:02

בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hamedinai שמתחילה ב "האם אי-הודאה באשמה מחייב את האסיר להיות יותר זמן בכלא?"

לזכות הימניים ייאמר שהם אינם נקמנים צמאי דם, וכאשר נושא משרה שמאלני מסתבך עם החוק, לא משנה למה, אין תור של ימניים שמחפשים שיישאר שם כמה שיותר, ולא מגישים בג"ץ נגד שחרור מוקדם. מספיק להם כאשר הוא יורד ממשרתו ומשם והלאה כבר לא איכפת להם אם יישפט, ולכמה זמן והאם ישתחרר מוקדם או מאוחר. יוצאים מהכלל זה מחבלים שונאי ישראל.

נערך לאחרונה ע"י hamedinai בתאריך 14-03-2016 בשעה 18:11.
ישן 14-03-2016, 18:26
צלמית המשתמש של סיורניק
  משתמש זכר סיורניק סיורניק מחובר עכשיו  

חבר מתאריך: 26.05.13
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hamedinai שמתחילה ב "האם אי-הודאה באשמה מחייב את האסיר להיות יותר זמן בכלא?"

אתה שואל לידע כללי, או רק כי אכפת לך מקצב?

אני לא משפטן, אבל הודאה באשמה והבעת חרטה אמור להיות השלב הראשון לשיקום, בתאוריה זה כביכול מוכיח שהפושע המורשע הבין שעשה משהו לא בסדר ולא יחזור עליו, ולכן ניתן לאפשר לו הצטרף לשאר האזרחים הנורמטיביים, אולי אפילו יותר מוקדם מהצפוי.

בחברה המערבית בית סוהר לא נחשב רק כעונש אלא כמרכז לשיקום אסירים, שיוכלו בעתיד להיות חופשיים אם יבינו שמה שהם עשו זה רע. אין דין גנב של כיכר לחם כדין רוצח סדרתי.
במדינות פחות מפותחות הכלא הוא עונש בלבד, או מקום להיפטר בו ממתנגדי המשטר, או סתם מקום שבו מחזיקים את האסיר עד שיגיע תורו בהוצאה להורג.

אף אחד לא מבטיח שחרור מוקדם או חנינה למי שהודה באשמה והתחרט, אבל זו פריבילגיה שיש לו סיכוי גבוה יותר לקבל אותה, לעומת מי שהורשע אבל לא מודה ולא מביע חרטה, ובתאוריה לא הבין את חומרת מעשיו.

"צה"ל הוא הצבא הערבי הטוב במזרח התיכון" - עזר וייצמן (על זרוע היבשה)

ישן 15-03-2016, 08:19

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי סיורניק שמתחילה ב "אתה שואל לידע כללי, או רק כי..."

לא מדובר במי שלא מודה שמעשה כזה הוא מעשה חמור, אלא שטוען שמעולם לא עשה מעשה כזה.

לבן אדם יש אישה וילדים שמאמינים בכל ליבם, או שעושים את עצמם ככה, שהבעל מעולם לא בגד באשתו. לחייב מישהו להכריז לפני כל המדינה שהוא בגד באשתו, נראה מאוד כמו העבריינים שהשתלטו על אתר הבגידות ופרסמו שמות. לא מאמין שהמדינה תהיה כמו העבריינים ההם.

נערך לאחרונה ע"י hamedinai בתאריך 15-03-2016 בשעה 08:40.
ישן 15-03-2016, 08:42

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "ומה לגבי העדות המוקלטת?"

לא מכיר את העדות המוקלטת ההיא. תפנה אותי לקישור.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ai22
זה לא מפריע לך להגן כך על אדם שעבר עבירה שדינו לפי המשפט העברי - מוות בסקילה?
.

גם מי שחייב סקילה (וזה לא יכול להיות בהודאת עצמו, רק על פי 2 עדים שאינם מעורבים, וגם התראה - שהתרו בו ותוך 4 שניות הוא בכל זאת המשיך בעבירה),

יש חובה של אהבת ישראל גם כלפיו. רבותינו ז"ל אמרו אפילו במקרה כזה, "ואהבת לרעך כמוך - ברור לו מיתה יפה".

ובעונשי התורה אין כזה דבר להלבין פני אדם בפני כל המדינה ולהוריד לו את המכנסיים להראות לפני כל העם מה הוא עשה. זו פשוט נקמה גרידה, לינצ'.

(דרך אגב, יש לך פה טעות, והעונש על אשת איש זה חנק ולא סקילה. לא משנה, כי זה לא נוגע להלכה, כי כבר בטלו דין ארבע מיתות בית דין, וגם בזמן שהיה בית דין, אמרו רז"ל שאפילו אם בית דין היה מוציא להורג בן אדם פעם ב7 שנים זה היה נקרא בית דין קטלני. ויש גרסה שאומרת פעם ב70 שנה).

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9...%9E%D7%95%D7%9A
בכמה מקומות חז"ל מתלבטים בדינו של מי שמוצא להורג על ידי בית דין, כיצד הוא צריך להתבצע, והם קובעים את הכלל "ואהבת לרעך כמוך - ברור לו מיתה יפה", כלומר אף מי שדינו לההרג, יש להורגו באופן הכי עדין והלא משפיל שאפשר‏. (בבלי, סנהדרין, מ"ה ע"א; בבלי, כתובות לז, ע"ב)

נערך לאחרונה ע"י hamedinai בתאריך 15-03-2016 בשעה 08:59.
ישן 15-03-2016, 08:58
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.09
כִּי כַּאֲשֶׁר יָקוּם אִישׁ עַל-רֵעֵהוּ, וּרְצָחוֹ נֶפֶשׁ--כֵּן, הַדָּבָר הַ
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי hamedinai שמתחילה ב "לא מכיר את העדות המוקלטת..."

זאת הדרך שבה התורה מתייחסת למעשה.
הספק במקרה הזה - אינו האם הוא בעל אישה נשואה,
ולא אם הייתה התרעה - כי המעשים חזרו על עצמם, ובהעדר בית דין אין התרעה.
הוא הקליט את השיחה בינהם - והגישה כעדות, כי מבחינתו אין בבעילת אישה נשואה כל בעייה,
וגם בבית המשפט - ההגנה המשפטית שלו הייתה שהבעילה נעשתה מתוך אהבה.

הספק הוא - מה מידת ההתנגדות שהיא הפגינה,
ובשני המקרים (עם התנגדות או בהעדרה) - אם היה בית דין, בעילת אישה נשואה דינה מוות.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4006526,00.html
השופטים מתחו ביקורת על חוסר העקביות של הסנגורים ואי-התיאום עם הנאשם: "לא הבינונו כיצד יכולה ההגנה לטעון לקיומם של יחסי מין בהסכמה ומתוך אהבה, שעה שהבועל טוען כי לא היו יחסים כלל".
ישן 15-03-2016, 09:06

בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "כִּי כַּאֲשֶׁר יָקוּם אִישׁ עַל-רֵעֵהוּ, וּרְצָחוֹ נֶפֶשׁ--כֵּן, הַדָּבָר הַ"

אני לא נכנס פה בהקשר להוכחות. אין לי את הכלים לזה. רק הנקודה פה שזה לא חלק מהעונש לחייב אותו להגיד לאשתו שהוא בגד בה.

ישב בכלא, כמה שחייבו אותו. הוא מוכן לשבת עוד שנה בכדי שלא להלבין את פני המשפחה שלו עוד יותר. האם המדינה תחייב אותו להלבין את פני המשפחה שלו כתנאי לשחרור מוקדם?

ישן 15-03-2016, 10:03

בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "אין פה עניין של חוקי מדינה אלא עניין מוסרי"

על "כנראה" אין שום זכות לסקול בן אדם. אין לנו עכשיו 4 מיתות בית דין, וגם אם היה, זה לא מוריד את החיוב של "ואהבת לרעך כמוך".

אין שום השוואה חס וחלילה למחבלים, ובטח שלא צריכים לתת פרס למחבלים ולקרוא להם בשם פלסטינים.

http://www.fresh.co.il/vBulletin/ne...ote=1&p=4614613
ציטוט:
קצב הכחיש את כל המיוחס לו בטיוטת כתב האישום ועבר שימוע אצל היועץ המשפטי לממשלה, שבעקבותיו הוסכם להגיע להסדר טיעון במסגרתו יודה קצב בעבירות של מעשה מגונה, הטרדה מינית והטרדת עד ויתפטר מתפקידו כנשיא, ובתמורה יבוטלו האישומים האחרים והעונש יעמוד על מאסר על תנאי ופיצוי למתלוננות‏[12].

קצב כפר בהאשמות נגדו‏‏ לכל אורך המשפט, והכחיש כל קיום יחסי מין בינו לבין המתלוננות‏

נערך לאחרונה ע"י hamedinai בתאריך 15-03-2016 בשעה 10:10.
ישן 15-03-2016, 11:35

בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי yishain11 שמתחילה ב "קיצוב זמן העונש זה צ'ופר. אדם..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי yishain11
אדם שלא התחרט על מעשיו .

התחרט או לא, לפי מה אתה שופט? לפי האמירה?

יש מלא שקרנים שבשביל כמה גרושים יגידו לך כל מה שתרצה, ובטח בשביל לקבל ניקוי שליש מאסר.

האם בגלל זה נעניש את האנשים הישרים שאינם רוצים לשקר? או שאינם מוכנים לשים את המשפחה שלהם באות קלון.

לבן אדם הזה יש אישה וילדים שמאמינים בכל ליבם, או שעושים את עצמם ככה, שהבעל מעולם לא בגד באשתו. לחייב אותו להכריז לפני כל המדינה שהוא בגד באשתו, נראה מאוד כמו העבריינים שהשתלטו על אתר הבגידות ופרסמו שמות. לא מאמין שהמדינה תהיה כמו העבריינים ההם.

ישן 15-03-2016, 11:55

בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "אתה לא יכול להשוות בין מקרה..."

"הכול לפי המבייש והמתבייש".

בן אדם הלך לאתר שנקרא "אתר בגידות", הבן אדם נשוי. נישואים פירושו שאין בגידות. שישלם על מעשהו שכל העולם ואשתו ידעו על זה. אם זה לא בטוח שזה מעשה רע, אז מה רע שכולם ידעו. אם הוא חושב שזה מעשה לא נוראי, שידעו את זה. במיוחד שהרי הוא לא מקבל שום עונש מאסר, לכל הפחות שיסתכל לכולם בעיניים. ודרך אגב, יש לו גם דרך פשוט לשלם את הכסף ולא להתפרסם.

(כמובן שזו דמגוגיה. רק רציתי להמחיש איך עם דמגוגיה אפשר לשחק אותה).

ציטוט:
במקור נכתב על ידי sheep
קלון צריך שיהיה בהטרדות מיניות, וכשאתה מגן על מטרידים מינית מפני קלון אתה מטריד אותי מוסרית.

יש עונשים שנותנים לפי החוק ואין שום צורך להטיל עונשים נוספים. במיוחד שהבן אדם כבר קיבל מספיק קלון מכאן ועד הודעה חדשה.

הדרישה לשים אות קלון נוסף על כל המשפחה שלו היא דרישה אבסורדית.

נערך לאחרונה ע"י hamedinai בתאריך 15-03-2016 בשעה 11:59.
ישן 15-03-2016, 12:42

בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי yishain11 שמתחילה ב "אתה טועה לחשוב שאנחנו מענישים..."

ציטוט:
גם אם הוא משוכנע בחפותו.

זאת אומרת: אתה אומר לו: תגיד שעשו משפט צדק, אחרת אתה תשב לי עוד שנה בכלא.

לי זה נראה אבסורדי.

מזכיר לי את הסיפורים של ימי הביניים שהפריץ היה מצליף את משרתיו שסרחו בשוט, ואחרי כל ההצלפה הנידון היה צריך לזחול על ברכיו ולנשק לפריץ את הרגליים, אחרת היה מקבל עוד מנה של מכות. ככה הפריץ היה מרגיש שהצליף בצדק.

נערך לאחרונה ע"י hamedinai בתאריך 15-03-2016 בשעה 13:06.
ישן 15-03-2016, 12:07

אנחנו במדינה מערבית ולא במערב הפרוע.

כלל ברזל במדינות מערביות: כל עונש, כולל עונש מאסר אינו נועד בשביל להרגיע את יצר הנקמה, אלא לשמור על העבריין שלא יעשה מעשים כאלו אחרי שישתחרר, וגם להרתיע אחרים שלא יעשו מעשים דומים.

ניקח את הדברים אחד אחד:

1. לשמור על העבריין שלא ימשיך במעשים כאלו: נראה לי שאחרי שכל המדינה כבר יודעת על קצב, בגיל 70 ומעלה, הוא לא מסוכן לציבור כלל וכלל.

2. להרתיע אחרים: מה שקצב וכל המשפחה שלו עברו, מספיק שבמספיק שזה ירתיע.

נערך לאחרונה ע"י hamedinai בתאריך 15-03-2016 בשעה 12:13.
ישן 15-03-2016, 12:12

בתגובה להודעה מספר 43 שנכתבה על ידי hamedinai שמתחילה ב "אנחנו במדינה מערבית ולא במערב..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי hamedinai
אנחנו במדינה מערבית ולא במערב הפרוע.

כלל ברזל במדינות מערביות שכל עונש, כולל עונש מאסר אינו נועד בשביל להרגיע את יצר הנקמה, אלא לשמור על העבריין שלא יעשה מעשים כאלו

אפילו מחבלים שניגשו לרצוח יחידים בתור אמצעי להביא למצב של השמדת כל המדינה, יש דרישה שאחרי שהם מנוטרלים ואינם מהווים סכנה מיידית שלא ימשיכו לפגוע בהם.

ישן 15-03-2016, 12:47

בתגובה להודעה מספר 45 שנכתבה על ידי yishain11 שמתחילה ב "3. לגרום לנענש לסבול. חד..."

ציטוט:
3. לגרום לנענש לסבול. חד משמעית. לא עושים את זה בעינויים או משהו, אבל אדם שאנס ראוי שישב בכלא לא רק כדי להגן על שאר החברה, אלא גם כדי להחזיר לו בכליאה על הסבל שגרם.

הבית משפט כבר הטיל עליו עונש, ולפי החוק יש ניכוי שליש כמו לשאר פושעים ואין שום צורך להיטפל לאסיר מסויים יותר מאשר לאסירים אחרים.

ישן 15-03-2016, 12:35

בתגובה להודעה מספר 49 שנכתבה על ידי Benjamin Willard שמתחילה ב "אתה מבין שאתה מגן על אנס,..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Benjamin Willard

אתה מבין שאתה מגן על אנס, כן?

אתה לא תגיד את זה לרמטכ"ל: "אתה מבין שאתה מגן על מחבלים מסוכנים, כן"?
http://news.walla.co.il/item/2935894

אלא מה, אני עבורך טרף קל. גם חרדי גם מגן על קצב. ואילו להגיד את זה לרמטכ"ל זה לא פוליטיקלי קוררקט.

אני פה בפורום להיאבק נגד כל הפוליטיקלי קוררקט הזה. להפעיל לבד את המוח קצת. אחרת אפשר לשבת בקורסה ולראות מה שמלעיטים אותנו בתקשורת.

ציטוט:

בית המשפט הרשיע אותו באונס.

זה ברור שגם מה שאני כותב מדובר שהבית משפט יתן את הרשות לנכות לו שליש מהעונש, כמו לכל עובר עבירה דומה. בלי בית משפט זה לא ילך.

ציטוט:
וברור שאי הודעה באשמה מצדיקה עונש יותר חמור - כשמוכח שהאדם אשם.

מכיר "מודה עוזב ירוחם"? אבל אדם שעבר עברה, פגע באדם אחר, וטוען שלא עשה שום דבר לא בסדר?

למי בדיוק הוא אמור להתוודות? לי? לך? לאשתו? ואולי להתוודות לכומר כמנהג הנוצרים? במנהג יהודים אין דבר כזה של ווידוי לא לכומר ולא לרב. כל ווידוי הוא אך ורק בין הבן אדם להקדוש ברוך הוא.

ישן 15-03-2016, 12:56
צלמית המשתמש של Benjamin Willard
  משתמש זכר Benjamin Willard Benjamin Willard אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.04.11
בתגובה להודעה מספר 50 שנכתבה על ידי hamedinai שמתחילה ב "[QUOTE=Benjamin..."

1.א. אין קשר לרמטכ"ל. וכן, מחבל עם סכין שמחסלים אותו לאחר שהוא כבר שוכב מדמם, זה לדעתי פשע, אבל לא יכול להגיד שזה נורא נורא מפריע לי.

1.ב. אתה טרף קל עבורי בלי קשר לזה שאתה חרדי. להפך, לא מעט חרדים שיצא לי להתווכח איתם היו דיי משכילים ושלטו ברטוריקה ולוגיקה בצורה מעוררת השתאות.

2. הנקודה שלי היא - שאנחנו לא מדברים על אדם חף מפשע. לדרוש מאדם, שיש ספק סביר לגבי אשמתו, להודות בפשע, כי אז בית המשפט לא יחמיר איתו, זה דבר מאוד שלילי. אבל מרגע שקצב הורשע, ההנחה לגביו היא שהוא אשם.

בית המשפט גזר עליו עונש שנראה לו לנכון. במדינת ישראל נהוג שבמקרים מסויימים המדינה מוחלת לעבריין על חלק מהעונש שמגיע לו על מעשיו. אחד הקריטריונים המרכזיים למחילה הזאת הוא הבאת חרטה.

לפחות אני חושב שלא נכון לוותר על חלק מהעונש, שבית המשפט גזר, לאדם שלא מביע חרטה (על פי כלל).

אגב, ממש לא מנקים שליש לכולם. הנה גם לאתי אלון לא ניקו... בכלל אני חושב, שהכלל צריך להיות, שאנסים לא זוכים לשחרור מוקדם.

3. אף אחד לא מדבר על ווידוי דתי. הוא צריך להביע חרטה בפני הקורבנות.
ישן 15-03-2016, 13:04

בתגובה להודעה מספר 51 שנכתבה על ידי Benjamin Willard שמתחילה ב "1.א. אין קשר לרמטכ"ל. וכן,..."

ציטוט:
1.א. אין קשר לרמטכ"ל. וכן, מחבל עם סכין שמחסלים אותו לאחר שהוא כבר שוכב מדמם, זה לדעתי פשע, אבל לא יכול להגיד שזה נורא נורא מפריע לי.

יצר הנקמה, אמור להיות ופי כמה נגד מחבלים. וזה הקשר.

1.ב. אתה טרף קל עבורי בלי קשר לזה שאתה חרדי. להפך, לא מעט חרדים שיצא לי להתווכח איתם היו דיי משכילים ושלטו ברטוריקה ולוגיקה בצורה מעוררת השתאות.

2. הנקודה שלי היא - שאנחנו לא מדברים על אדם חף מפשע. לדרוש מאדם, שיש ספק סביר לגבי אשמתו, להודות בפשע, כי אז בית המשפט לא יחמיר איתו, זה דבר מאוד שלילי. אבל מרגע שקצב הורשע, ההנחה לגביו היא שהוא אשם.

בית המשפט גזר עליו עונש שנראה לו לנכון. במדינת ישראל נהוג שבמקרים מסויימים המדינה מוחלת לעבריין על חלק מהעונש שמגיע לו על מעשיו. אחד הקריטריונים המרכזיים למחילה הזאת הוא הבאת חרטה.

לפחות אני חושב שלא נכון לוותר על חלק מהעונש, שבית המשפט גזר, לאדם שלא מביע חרטה (על פי כלל).

זה לא קריטיריון. הנה
http://www.lawguide.co.il/articles/...E%D7%AA%D7%99-/

סעיף 9 לחוק שחרור מוקדם מונה את ההיבטים השונים אשר צריכים לעמוד לנגד עיניה של וועדת השחרורים, בבואה לשקול האם יש להורות על קיצור מאסרו של פלוני. על פי החוק, הוועדה צריכה לבחון את הסכנה לשלום הציבור אשר עלולה להיווצר עם שחרורו של האסיר, כאשר הציבור במקרה זה יכול להיות גם בני משפחתו של האסיר (וברור שנפגע העבירה). הוועדה בוחנת גם את סיכוייו של האסיר להשתקם ואת התנהגותו בעת ריצוי מאסרו. העבירה אשר בגינה מרצה האסיר את מאסרו (על שלל היבטיה השונים – נסיבות הביצוע, חומרתה, היקפה וכדומה). להלן מספר שיקולים הבאים בחשבון במקרה זה:
"תוכנם של כתבי האישום אשר תלויים ועומדים כנגד האסיר". דהיינו, סוג העבירות בהן הוא מואשם, נסיבות ביצוע עבירות אלה, ותוצאותיהן.
עבר פלילי – הרשעות קודמות (לרבות מספרן, תכיפותן, היקפן וכדומה).
דיונים קודמים בוועדות בעניינו של האסיר. ההחלטות אשר ניתנו בוועדות אלה.
הקלות בעונש שניתנו לאסיר על ידי נשיא המדינה בשל עונשי מאסר קודמים.
התנהגותו של האסיר במהלך תקופת המאסר.
גילוי יחס חיובי של האסיר לעבודה ותוכניות אשר נועדו לסייע בשיקומו.
שימוש בסמים (או גמילה מהם).
מעורבות בפעילות פלילית בבית הסוהר. הן כלפי אזרחים מחוץ לבית הסוהר, והן כלפי אסירים אחרים וסוהרים.
חווות דעת אשר ניתנו לגבי האסיר על ידי הגורמים הראשונים (משטרת ישראל, שירות בתי הסוהר, רשויות הביטחון, מנהל בית הסוהר, הוועדה לשיקום האסיר, וכדומה).
נתונים אישיים לגבי האסיר (מצב בריאותי, מצב משפחתי וכדומה).

אגב, ממש לא מנקים שליש לכולם. הנה גם לאתי אלון לא ניקו... בכלל אני חושב, שהכלל צריך להיות, שאנסים לא זוכים לשחרור מוקדם.

אתי אלון הייתה צריכה החזיר את הכסף, ובלי החזרת הכסף שגנבה אין זו התנהגות טובה.

3. אף אחד לא מדבר על ווידוי דתי. הוא צריך להביע חרטה בפני הקורבנות.

לא חושב שהקורבנות מחפשות את הווידוי שלו. אני מניח שהן לא רוצות איתו שום עסק כלל וכלל.

ישן 16-03-2016, 07:29

בעייתי מאוד כאשר נותנים משקל להודאה או אי-הודאה של מואשם בפלילים.

נניח וקצב לא ייכנע וימשיך לטעון שהוא חף מפשע, ויסכים להישאר בכלא עוד שנה וחצי. בכך הוא יוכל לטעון שהמשפט היה מעוות, והוא היה כל כך בטוח בחפותו עד שגם היה מוכן להישאר בכלא עוד שנה וחצי עבור זה. ואז מערכת המשפט תצא נפסדת.

לכן, הדרך הכי נכונה שהודאה או אי-הודאה באשמה לא יהיה לה שום משקל לא לכאן ולא לכאן.

נערך לאחרונה ע"י hamedinai בתאריך 16-03-2016 בשעה 07:50.
ישן 16-03-2016, 12:39

איפה היו כל ה"צדיקים" שמגיבים פה כאשר פעיל שמאל הקיצוני אנס

http://www.vmk.co.il/%D7%94%D7%90%D...95%D7%A0%D7%99/

הערב שודרה כתבת תחקיר בערוץ 2 של התוכנית עובדה על מעלליו של פעיל השמאל הרדיקלי הבכיר עזרא נאווי העומד בראש ארגון "תעאיוש".

בכתבה נחשף כיצד מסגיר עזרא נאווי בדרכי עורמה סוחרי קרקעות פלסטינים היישר אל חדרי העינויים והמוות של מנגנוני הביטחון של הרשות הפלסטינית .
מה שלא נחשף בכתבה היא עובדה מחרידה ומצמררת לא פחות הידועה לתחקירני התוכנית .

עזרא נאווי הוא פדופיל שהורשע ע"יי בית משפט ישראלי באונס מזעזע והתעללות בילד פלסטיני וישב על כך בבית הסוהר.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4104415,00.html
כך תיאר עזרא נאווי, פעיל שמאל שהורשע בבעילת נער בן 15, את יחסיו עם דייוויד נוריס, אחד המועמדים המובילים לנשיאות אירלנד, שפרש השבוע מהמירוץ על רקע תמיכתו בחברו. בשיחה עם ynet העלה נאווי את האפשרות שגורמים ישראלים הם שהביאו לחשיפת העניין, במטרה לטרפד את בחירתו של נוריס לנשיאות

http://www.mako.co.il/weekend-artic...22b36251006.htm
ההסתבכות שלו עם החוק התחילה עוד לפני תחילת הפעילות הפוליטית שלו. הכתם הכי אפל בעברו הוא הרשעתו משנת 1992 בבעילת קטין – בן 15 מירושלים.

http://rotter.net/forum/gil/20228.shtml
בגידת השמאל בפעילות השלום שנאנסו

נאנסות על קידוש הכיבוש
פעילות-שלום מוטרדות מינית וגם נאנסות ע"י תושבים פלשתינים בכפרים בהם "אנשי שלום" באים להפגין נגד הכיבוש מה עושים? משתיקים אותן, כי המלחמה ב"כיבוש" חשובה יותר; וגם מורים לפעילות האחרות להפגין בלבוש צנוע הכולל כיסוי ראש ועוד: מדוע קולן של פעילות השמאל אל מול כיבושן המשפיל של חברותיהן נדם?

זוועה מעוררת פלצות מתרחשת כבר עת ארוכה מאחורי הקלעים בהפגנות אנשי השמאל בבילעין, בנעלין ובשייח ג'ראח. סוד אפל המאיים לנפץ לרסיסים את הבסיס הערכי האידיאולוגי שעליו בנויה הדרישה לסיום הכיבוש בשטחים.

מסתבר כי במהלך השנים האחרונות, ובמיוחד בחודשים האחרונים, בזמן שנשים פעילות-שלום מהארץ ומחו"ל מפגינות וטורחות להגיע ולפעול בשטח למען הפסקת הכיבוש, הן מותקפות דרך קבע מינית בידי גברים פלשתינים שלמענם הן פועלות; מדובר במסכת מתמשכת ורחבת היקף של ביצוע מעשים מגונים בגופן של המפגינות, הטרדות מיניות פיזיות ומילוליות, ומי שדואג לטשטש עקבות ולהשתיק את התופעה הם דווקא פעילי השלום החוששים כי טיפול בתופעה יפגע ברגשות הפלשתינים ובמורשתם התרבותית הרואה בנשים חפץ מיני. האומנם זו דילמה ערכית קשה?

ולא רק את מסע ההשפלה בגופן של פעילות השלום מנסים להשתיק ולהסתיר, אלא גרוע מכך - מתקיים ניסיון נואל של פעילי מחנה השלום לטשטש ולהצניע מעין התקשורת גם שני מקרי אונס, בהם הנאנסות היו פעילות-שלום שהגיעו לכפרים במטרה לסייע במאבק, ותוקפיהן היו בשני המקרים פלשתינים שידעו היטב כי הן פעילות-שלום ואף הכירו אותן דרך ההפגנות בשטח.

בל נטעה, לא מדובר במקרה בודד או שניים, אלא בתופעה רווחת ומשפילה אשר בה נשים אמיצות המקריבות מזמנן ואמונתן להילחם למען חירותם של ה"כבושים" - דווקא הן הראשונות שנופלות קורבן לתקיפה מינית מצידם.

אנשי השלום": נאנסת, לא להתלונן!
האונס הראשון ארע כבר לפני מספר חודשים בכפר אום סלמונה, שליד בית לחם; הנאנסת, פעילת שלום אמריקנית, רצתה להתלונן אך פעילים בארגוני השלום לחצו עליה שלא להגיש תלונה כדי לא לפגוע במאבק לסיום הכיבוש. האם יש צביעות גדולה מכך מצד אנשים המכנים עצמם "אנשי שלום"?

מקרה האונס השני ארע לאחרונה לאחת מפעילות השלום; הפעם הייתה זו ישראלית אמיצה שהבינה מיד היכן עובר הגבול הברור בין שלום ומלחמה, ולא היססה להגיש תלונה במשטרה נגד האנס ואולם, בלחץ כבד ובלתי הוגן שהופעל עליה מצד מארגני ההפגנות בשייח ג'ראח, היא משכה את תלונתה וביטלה אותה.

ואם לא די בכך כדי להצטמרר מהמוסר הכפול ואובדן המצפן, הרי שלאחרונה החמיר עוד יותר המצב, כשפעילי שלום מקרב מארגני ההפגנות בבילעין ובשייח ג'ראח פנו בדרישה לנשים המגיעות להפגין להקפיד על לבוש צנוע העומד בקוד המקובל בכפרים הערביים - חיג'אב, בורקה, כיסוי ראש.

נערך לאחרונה ע"י hamedinai בתאריך 16-03-2016 בשעה 12:49.
ישן 12-04-2016, 07:53

בתגובה להודעה מספר 69 שנכתבה על ידי Benjamin Willard שמתחילה ב "אז מה יש לך מלהגן על אנס? מה..."

לא מגן עליו. מגן על העקרון שהבג"ץ צריך לקבל "הסכמה" מנאשם שהיה משפט צדק ובתמורה הנאשם יקבל הקלה במאסר. זה אבסורד שאין כדוגמתו. וזה פוגע במשפט צדק.

צריך שלא יהיה שום הבדל בין הודאה באשמה או אי-הודאה. אחרת יוצא שהמדינה מנסה בכוח לסחוט הודאה באשמה, ועל סמך זה לבנות את מערכת הצדק.

שלא לטעות, אני לא מדבר על הודאה באשמה דרך מדובב, ששם ההודאה זה חלק מהראיות, כי מגלה גם קטעים שהיו ידועים רק לנאשם. אבל הודאה של נאשם, שזה ישנה משהו במשפט, זה פסול לגמרי. זה לא אמור לשנות לא לכאן ולא לכאן.

עוד נקודה חשובה: משפט מתוקשר ולא מתוקשר חייב להיות להם את אותן תוצאות. אחרת אנחנו מעבירים את הבית משפט ללינצ' תקשורתי.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:10

הדף נוצר ב 0.28 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר