לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 19-05-2016, 12:36
צלמית המשתמש של Benjamin Willard
  משתמש זכר Benjamin Willard Benjamin Willard אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.04.11
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "מה נכתב שם? אני פשוט לא לוחץ על קישורים שמתחילים ב-www.haaretz"

ציטוט:
שורת גורמים בינלאומיים ובראשם ראש ממשלת בריטניה ושליח הקוורטט לשעבר, טוני בלייר, עמדו מאחורי נאומו של א-סיסי אתמול (שלישי), במהלך שנועד להכשיר את הקרקע לצירוף המחנה הציוני לממשלה, אך נכשל. המהלך שניסה בלייר לקדם מהווה התערבות מאסיבית, כמעט חסרת תקדים, של גורמים בינלאומיים במערכת הפוליטית בישראל.

שני גורמים במערכת הפוליטית ציינו כי בלייר, שפעל בתיאום עם יו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג ועם שר החוץ האמריקאי ג'ון קרי, הוא שדחף ועודד את נשיא מצרים לשאת את נאומו. א-סיסי קרא "למפלגות בישראל" להגיע להסכמה לאומית על הצורך לקדם את השלום עם הפלסטינים.

למרות שסיים את תפקידו כשליח הקוורטט למזרח התיכון, המשיך בלייר לפעול באופן עצמאי בנסיון לקדם את תהליך השלום בין ישראל לפלסטינים ובין ישראל לעולם הערבי. בלייר הגיע לישראל ולמדינות האזור מדי שבועיים-שלושה, וכמעט בכל פעם נפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ועם הרצוג ועדכן אותם על שיחותיו עם מנהיגים בעולם הערבי. המסר הקבוע שהביא עמו בלייר מפגישותיו אלה היה כי יש רצון ונכונות של מדינות ערביות סוניות להביא לפריצת דרך ביחסים עם ישראל. עם זאת היה אומר כי הדבר מותנה בביצוע צעדים בגדה המערבית וברצועת עזה, שיפגינו את רצינותה של ישראל לקדם את פתרון שתי המדינות.
.....

לטעמי, הארץ על אף ה bias הדי מוצהר שלהם הם כנראה העיתון הרציני והאמין בישראל...

העניין הוא שאתה יודע למה לצפות מהם. הם מפגינים את האג'נדה שלהם בגלוי ובמוצהר. ומעבר לאג'נדה הם גם מנסים לדווח ולנתח בצורה עניינית, ומעמיקה.

לעומתם, ישראל היום, חוץ מיוצאי דופן בודדים, נראה כמו ביטאון הליכוד. וזה מילא, אבל הרמה שלהם התדרדרה מאז שהעיתון יוסד. מה שכן, התשבץ נחמד...

למעריב יש אתר מזעזע, והיסטוריה ארוכה של מכירת אג'נדות, וחוץ מכמה פובליציסטים לא שווה קריאה.

ידיעות אחרונות, מונה את הקוראים שלו בלי סוף, עם אינסוף כתבות ממומנות, כאלה שבמוצהר ממומנות, וכאלה שלא. "העין השבעית" מפרסמים עד כמה האמא שלהם זונה פעם ברבעון בערך. ובנוסף הם מקדמים אג'נדה פוליטית שעומדים מאחוריה אינטרסים כלכליים, ולעומת הארץ הם עושים את זה בצורה מאוד מאוד נכלולית, ודוחה. אבל הפשע הכי נורא שלהם, זה שהרמה של העבודה העיתונאית שלהם היא פשוט מחפירה.

מקור ראשון זה לא עיתון...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 19-05-2016, 13:52
  ybd123 ybd123 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.03.08
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי Benjamin Willard שמתחילה ב "[QUOTE]שורת גורמים בינלאומיים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Benjamin Willard
לטעמי, הארץ על אף ה bias הדי מוצהר שלהם הם כנראה העיתון הרציני והאמין בישראל...

העניין הוא שאתה יודע למה לצפות מהם. הם מפגינים את האג'נדה שלהם בגלוי ובמוצהר. ומעבר לאג'נדה הם גם מנסים לדווח ולנתח בצורה עניינית, ומעמיקה.

ב״הארץ״ מתפרסמים באופן תדיר שקרים, סילופים ועלילות דם. בעיקר בגרסה באנגלית, אבל לא רק.
אם נבחר דוגמה עכשווית יחסית, במאי 2015 התפרסמה שם כתבה של גדעון לוי ואלכס ליבק, שם נטען שבעזה אין ולו בריכת שחייה אחת כי ״אין די מים וגם אין די חשמל בעזה״. למותר לציין שמדובר בקשקוש מוחלט - כך לדוג׳ מתברר שבעזה יש מספיק מים אפילו בשביל פארק מים (או לפחות היה - החמאס הצית את הפארק בגלל עירוב בין נשים וגברים...)
רק מה? אותו גדעון לוי טען ב״הארץ״ 7 שנים לפני כן, שיש לפלסטינים רק בריכה אחת, הפעם בגדה המערבית. שוב מדובר בשקר - שקר לא מקצועי במיוחד עבור עורך ״הארץ״, שכן פחות משנה לפני כן דווח באותו עיתון שיש שם כמה עשרות.
אז לא רק שעורך הארץ מאפשר לכתב שלו לפרסם שקרים ללא בדיקה, הוא גם מאפשר לאותו כתב לפרסם שקר דומה בהפרש של 8 שנים. כשפנו להארץ לספר לו על ה״טעות״ ש״השתרבבה״ לכתבות הנ״ל, הוא לא התנצל או תיקן את הטעות, ואף איפשר לאותו גדעון להכפיש את הארגון שהתריע על הטעות מעל דפי העיתון.

אז ראשית, לבעיה הברורה עם הקביעה שלך: הארץ איננו עיתון אמין. לגבי עניין ה״רצינות״ - זה תלוי איך אתה מגדיר רצינות. אם ההגדרה שלך קרובה להגדרה ל״מקצועיות״, אז הארץ נכשל גם בזה.
יתרה מכך, עיתון העלול לפרסם פברוקים איננו עיתון אינפורמטיבי. אין כאן עניין של אג׳נדה או נקודת מבט מוטה, אותן הקורא המנוסה יכול לסנן כל עוד העובדות נכונות. ברגע שהעיתון עלול להסתמך על שקרים ואף לפברק אירועים שלמים (״הארץ״ כבר אמרנו?), הוא מאבד מערכו כעיתון והופך לפמפלט.

נערך לאחרונה ע"י ybd123 בתאריך 19-05-2016 בשעה 13:58.
ישן 19-05-2016, 19:42
צלמית המשתמש של Benjamin Willard
  משתמש זכר Benjamin Willard Benjamin Willard אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.04.11
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי ybd123 שמתחילה ב "פיברוק עובדות נכנס תחת המטריה..."

1. יש סוגים שונים של פובליציסטים. הטור של גדעון לוי הוא יותר בלוג שהארץ נותן לו במה... יש לך טענות? פנה למערכת הארץ. חוץ מזה, שאני מנחש שהוא פשוט חזר על מה שאיזה ערבי סיפר לו בלי לבדוק... ולא, הוא לאו דווקא אמור לעמוד בסטנדרט עיתונאי וללכת לספור בריכות.

חוץ מזה שבאמת שאפשר למצוא משהו יותר מעניין להתעסק בו מבריכות...

2. שישלמו, ויתנו במה... אין לי בעיה עם זה. אני לא הייתי נוהג ככה, אבל אין לי בעיה לראות מפגרים כותבים שטויות.

3. אתה פשוט לא מבין מה אני אומר. זה לא שאני בעד 'הארץ', אלא, שלדעתי, מבין המגוון המצומצם של עיתונים בישראל, הם הכי פחות גרועים. באמת שאני מעדיף את גדעון לוי, על עיתון כמו ידיעות שפשוט מונה את קוראיו.
ישן 20-05-2016, 11:16
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.12.08
די כבר עם הגלגול עיניים הזה
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי Benjamin Willard שמתחילה ב "1. יש סוגים שונים של..."

מאמרי ה"דעה" של גדעון לוי מתנוססים להם בגאון בעמודים הראשונים של אל-עארד, ובגרסתם באנגלית הם אפילו הרבה יותר שקריים ומסיתים ואנטישמיים, ולבסוף גם מר שוקן בכבודו ובעצמו אץ רץ כדי להגן ולהלבין את הדברים - שאם היו נכתבים באותה החומרה מהצד השני של המתרס הפוליטי, ועל גבי פלטפורמה דומה, כבר מזמן היתה נזעקת משטרת ה-PC והצ'קלקות המצקצקות שלה, שלא נאמר גם איזה יועץ משפטי זה או אחר שהיה מצוטט בסבר פנים חמור ואומר שהעניין תחת בדיקה משפטית; את הכותב היו מפשיטים, מושחים בזפת, מגלגלים אותו בנוצות ושולחים אותו לצעוד ברחוב צוקרברג כשדמו מותר.

אני לא מבין את הטיפול בכפפות המשי שהמסיתים משמאל מקבלים, באמת שלא. אם היה לי פייסבוק, בכל היקר לי שהייתי מקדיש את מירב זמני לגלגול גדעון לוי ושות' בזפת ונוצות. הייתי אורב להם בכל פינה וירטואלית, ומלכלך עליהם בלי סוף - בדיוק באותה המידה שהם מלכלכים עלי.
מזל שלהם שאין לי אפילו זמן לחרבן מרוב עומס בעבודה, ושאני מעדיף להשחית את זמני ברגעי הפנאי שלי ב"פרש" מאשר בפייסבוק

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 04:07

הדף נוצר ב 0.20 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר