02-04-2019, 08:47
|
|
מנהל
|
|
חבר מתאריך: 31.07.06
|
|
|
אבל התחקיר באמת לא דיבר על בוטים....
קרא אות התחקיר. מי שעומדים מאחוריו נקראים "פרויקט הבוטים הגדול". אבל בתחקיר עצמו כלל לא מדברים על בוטים אלא על חשבונות מזויפים שמישהו מתזמן ומממן.
אם תמצא לי בתחקיר טענה שמדובר בבוטים ותציג כאן- אני אוכל את הכובע ו/או את המחשב בכפוף לשימוע.
כל עניין ה"בוטים" הוא ספין נגדי שמערפל את הבעייתיות האמתית שיש בתחקיר....
אז ככה:
קודם כל, אני לא "מת" על ברגמן. קראתי את כל הספרים שלו ואת רוב התחקירים שפרסם לאורך השנים כי בלי ספק הוא כותב מעניין. אבל הוא רחוק מלהיות אמין או יסודי. הרבה מהכתיבה שלו מבוססת על מקורות מפוקפקים וספקולציות.
ספציפית, התחקיר הנוכחי הוא ברובו ברווז מגוחך למדי. קראתי אותו בתקווה ל"בשר" ויצאתי בתום הקריאה עם תחושה שקיבלתי המבורגר צמחוני עם כמה אחוזי חלבון מהחי....
ראשית, הוא לא כל כך עשה תחקיר בעצמו אלא הסתמך על אחרים, שזה כבר פתח לצרות. בוודאי שבדיקה קלה מעלה שעורכי התחקיר הם בעלי אג'נדה פוליטית ברורה. זה לבדו לא בעייתי יתר על המידה אם מובאים בו עובדות מוצקות. אלא שזה לא בדיוק המצב...
קודם כל, ברגמן, גם בראיונות מאז התחקיר, מתבטא כמי שההבנה שלו בעולם הווירטואלי הולמת את העשור הקודם בערך. זה שלקראת הבחירות אנשים מסוימים שלקראת הבחירות מתעוררים כותבים באובססיביות לטובת הצד הפוליטי שלהם ונגד היריב זה ממש לא מלמד על זה שהם ממומנים או מוכוונים. יש מספק אנשים שבהתנדבות מלאה עושים זאת מתוך דחף פנימי. היות ובמקרים רבים אנשים אלה הם לאו דווקא גאוני הדור, אין להם יותר מדי רעיונות משל עצמם והם מהדהדים מסרים ששמעו מאחרים. לכן יכולה להיווצר תחושה כאילו יש תזמון מכוון.
הדבר היחיד שיש בתחקיר שעשוי ללמד על פעילות מכוונת וממומנת היא החשיפה של אותה דמות, יצחק חדאד. אבל גם לגביו נעשתה עבודה חלקית ולא מספקת. אבל האם סביר שבליכוד ובמפלגות אחרות ממנים פעילות ברשת? בוודאי שסביר. הרי ידוע לנו שיש מי שזו פרנסתם. כאן נותרות רק שתי שאלות- האם מימון פעילות כזו הוא חוקי (לדעתי כן אבל אני לא בקי בחוקי תעמולת הבחירות) , והאם המימון הזה מדווח כחלק מהוצאות הקמפיין. לגבי השאלה האחרונה יש מצב שלא אם ללמוד מהתגובה של הליכוד לפרשה.
כלומר, "כחול לבן" ושאר מתנגדי הליכוד היו מועילים לעצמם אם היו מתמקדים בסוגיה זו. במקום זה הם הגיבו, כרגיל, באופן מוטעה שכולו הרס עצמי ומשחק לידיו של נתניהו אשר הבין מייד את הפוטנציאל שטמון בספין של התחקיר לכיוון של "בוטים".
אם תרצו, זה מהווה דוגמא מייצגת למערכת הבחירות כולה: קמפיין אפקטיבי של נתניהו לעומת קמפיין קטסטרופלי של כחול לבן. יום יבוא וזה יהיה שיעור חובה בקורסים במדע המדינה.
|