02-03-2022, 01:10
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.09.08
|
|
|
פינת חי של כלי מלחמה אקזוטיים
טוב, T-72B3, BMP-3 ואפילו T-90A אחרי היום הזה הפכו לדי שגורים. הנה כמה דוגמאות של כלים חדשים וישנים ומאוד נדירים. כנראה כל הכלים ננטשו או הושמדו בקרבת קייב, באיזור Borodyanka, אבל זה לא ודאי, כמו גם מועד הנטישה/השמדה.
Tornado-G השבחה של הגראד הישן והמוכר שכוללת משגר רב קני חדש ובק"ש עם תקשורת לווינית (האנטנה הקטנה מעל תא הנהג). מכאן ה- G ליד Tornado, שכן האחרון זה השם הכולל להשבחת כלל המערך הרב קני, שני הכלים האחרים הם Tornado-S ו- Tornado-U, עבור BM-30 ו- BM-27 בהתאמה, אם כי אני לא בטוח אם הם נכנסו לשימוש מבצעי, בניגוד לאח הקטן שנכנס לשימוש במהלך 5-10 שנים האחרונות.
הכלי הושמד היום במהלך הלחימה ב- Borodyanka
מטל"ר תרמובארי (או, בהמשך לתגובה הקודמת שלי, ברוסית - מערכת להביור כבדה) TOS-1A במיקום ומועד לא ודאיים
T-80U שזה סוג של חד-קרן הן בצבא אוקראינה, שבה הוא נמצא בעתודה, והן בצבא רוסיה שב-20 השנים האחרונות בחרה במשפחת טנקי T-72 כטנקים העיקריים שלה, עד בוא הארמטה. רק בשנים האחרונות הואצו תכניות השבחת טנקי T-80 ולדעתי התמקדו בגרסאות המוקדמות - B, BV - לרמת BVM (שגם כאלה כבר תועדו שרופים או נטושים).
אני מתקשה לתת תשובה מכרעת לגבי השיוך T-80 באוקראינה. בכל מקרה, שני הכלים הנטושים בתמונות הבאות תועדו גם כן באיזור Borodyanka, בה התנהלו קרבות קשים במהלך היום. באותו האיזור תועדו גם תומ"תי 2S19, הגראד וה- TOS שהזכרתי לעיל ונ"מ נייד, ובמקרה או לא, האוגדה הרוסית היחידה (עד כמה שידוע) שמחזיקה טנקי T-80U - האוגדה המשוריינת הרביעית - כוללת רג'ימנט ארטילרי שמפעיל את את התומ"ת ומטל"ר, פלגת אב"כ שמפעילה את TOS (כן, כל המערכות התרמובאריות, אולי למעט נ"ט עם רש"ק כזה, מופעלות בצבא רוסיה על ידי חיילי אב"כ, לכו תבינו), רג'ימנט נ"מ נייד וכו'.
הכלי השרוף, על אף העדר מיקום מדויק, סביר להניח תועד באותו האיזור. כמו כן, אולי ניתן להניח בזהירות שהכלים רוסיים, שכן באותו האיזור הושמדו או ננטשו עוד כלים שהשיוך שלהם לצבא הרוסי ודאי. שני הכלים הנטושים אמנם לא נושאים אף אחד מסימני הזיהוי המפורשים שלמדנו להכיר, אך נראה הם כאילו צבועים בלבן "בחפיף" שהיה אופייני לכלים שתועדו בהכנות לפלישה בגזרה הצפונית עד שבוע לפני ה- 24.02.
דבר נוסף שאולי מעיד, זו סכימת ההסוואה המקורית בחלקים שיד החיילים לא הגיעו אליהם והיא יותר אופיינית לרוסיה של עד לפני 5-10 שנים מאשר לאוקראינים שאצליהם טנקי הקו הראשון נצבעו בחלקם הגדול בהסוואת "פיקסלים" בעלת גוונים יותר כהים.
דוגמה לסכימות הצביעה של טנקי T-80U של האוגדה המשוריינת הרביעית.
ואלה הכלים שתועדו באוקראינה

וזה טעימה מצולמת (תרתי משמע) מהלחימה ב- Borodyanka. סוריה זה כאן - ישנו סרטון דומה להפליא של טנק שעומד במרכז הרחוב ויורה על קומה גבוהה בה יושב הצלם מהלחימה בפאתי דמשק, אם אני זוכר נכון.
לצפייה בציוץ המקורי באתר Twitter, לחצו כאן.
והגרסה הסורית
https://www.military.com/video/comb...n/1564996102001
נערך לאחרונה ע"י The_last_Apachi בתאריך 02-03-2022 בשעה 01:22.
|