לא יודע אם הם נתקעו בזמן, וזה גם טורקים אבל המחזה מרהיב
ד. המטה הכללי לוקה בתסמונת "הראש הקטן", מוביל את צה"ל לאובדן הגמישות הצבאית והופך אותו לגוף מסורבל וכבד תנועה.
ה. הדרג המדיני נמנע מלקבל החלטות אסטרטגיות, מלקבוע תפיסת ביטחון שתתמודד עם התמורות שחלו באזור ומלשאת באחריותו למחדלים בניהול הביטחון הלאומי."
נערך לאחרונה ע"י שמגר בתאריך 03-12-2024 בשעה 18:51.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי שמגר שמתחילה ב "יש עדיין מדינות המטיסות את יצירת הפאר: פאנטום !"
הפנטום הגיע לחה"א 7 שנים לפני הבז ויצא משירות לפני 20 שנה.
להבנתי, בשיא היו 5 טייסות קורנס בחה"א.
חישוב קצר מראה שבעוד כמה שנים יהיו יותר "בוגרי בז/רעם" משלוש הטייסות הרלוונטיות משיש "בוגרי קורנס". לעזאזל, אני זקן 😁
לדעתי רלוונטי כאן הניתוח של דגלס אדמס המנוח לגבי טכנולוגיה:
1. מה שהומצא עד שנולדנו- בטח, יציב, חלק רגיל מהעולם.
2. מה שהומצא כשהיינו בני 15-35: חדש, מסעיר, מהפכני
3. מה שהומצא אחרי שהיינו בני 35: לא טבעי, אופנה שתחלוף, לא אמין
אני יליד 76׳. מבחינתי, רגשית- פנטום הוא סוס העבודה, עם המורשת של ההתשה ויוה"כ; ה-F15 הוא מטוס הקרב הטוב בעולם. אני מתרגש כשאני רואה אחד עובר מעליי. ה-F16 הוא מגניב וכיפי; ה-F22 וה- F35 הם צעצועים רחוקים וחדשים שצריכים להוכיח את עצמם. אולי בגלל שלא יצא לי לראות אותם מקרוב, עם פנלים פתוחים וכתמי שמן.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "לדעתי רלוונטי כאן הניתוח של..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
תגיד לי אתה אם התרגשו מהמיראז׳ אחרי שהפנטום הגיע.
לא יודע. אני עוד לא התרגלתי לגמרי שהמוסטנג הורד לתפקיד של סיוע לכוחות הקרקע, והמטאור - המוזר הזה בלי הפרופלרים - הוא פתאום הדבר....
אז - אם אתה יליד 76, אז אני הייתי באותו זמן עמוק בתוך המילואים.
קשיש? לא - ענטיקה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי שמגר שמתחילה ב "יש עדיין מדינות המטיסות את יצירת הפאר: פאנטום !"
דרך אגב, המטוסים של טורקיה הם מדגם F-4E Terminator 2020, והושבחו ע"י התעשייה האווירית הישראלית בסוף שנות ה90 בהסתמך על קורנס 2000. יש בהם מכ"מים תוצרת ישראל ומערכות אוויניקה ישראליות. https://en.wikipedia.org/wiki/List_...tom_II_variants
בעקבות העסקה יוון לא הסכימה שישראל תשביח לה את המטוסים גם ופנתה לגרמניה במקום. המטוסים שימשו להפצצת בסיסים של הPKK הכורדית.
היה גם משא ומתן להשביח עוד עשרות מטוסים כאלה אבל זה ירד לטימיון ב2010 אחרי המשט הטורקי לעזה