ריאן מקבת' הוא יוצר ביוטיוב שאולי חלקכם שמעתם עליו, קצין מודיעין במארינס לשעבר שעושה תוכן על צבאות מודרניים. כנראה בגלל שהוא מתעסק בצבאי נטו ומתעלם מרעשי רקע פוליטיים, הוא אחד הקולות היחידים באינטרנט שסיקרו את המלחמה באופן יחסית אוהד לישראל מבלי להיות איזה יוצר פרו-ישראלי מובהק (לצד בחור נוסף ומומלץ בשם פרסטון סטיוארט).
עם הפסקת האש לאחרונה הוא יצא בסדרת סרטונים על לקחים מהמלחמה מנקודת מבט ישראלית, ואני חושב שזה מאוד מעניין כי מחוץ לכותלי האקדמיות הצבאיות אני חושב שזה נדיר לשמוע איך האתגרים, החסרונות אבל גם היתרונות של צה"ל בכלל ובמלחמה הזאת בפרט נתפסים על ידי עומד מבחוץ. הרבה מכאן זה דברים שאנחנו מדברים עליהם שנים, חלקם לא, ובכל מקרה, לדעתי רק בגלל הנדירות של מבט אאוטסיידרי שכזה על צה"ל, זה שווה צפייה.
אני צופה בערוץ שלו באופן קבוע וגם נתקלתי בשלושת הפרקים בהם הוא מנתח את ביצועי צה"ל.
אני מסכים עם המסקנה שחסר בצה"ל דרג ביניים מקצועי ושהוותק אינו אמור להיות קריטריון מספק לקידום.
מה שהוא לדעתי מפספס זה את הברדק הגדול שיש בצה"ל מבחינת משאבים- כיצד ציוד ואספקה נשדדים ע"י כל מיני בעלי עניין ומקורבים במנהלה שלא מתעניינים באיך החייל ישרוד בשדה הקרב, אלא איך הם משיגים לחבר ג'ובניק נשק ווסאח מגניב עם כוונת מתקדמת על חשבון חייל קרבי שלא יקבל כזה.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי oferet שמתחילה ב "אני צופה בערוץ שלו באופן קבוע..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי oferet
מה שהוא לדעתי מפספס זה את הברדק הגדול שיש בצה"ל מבחינת משאבים- כיצד ציוד ואספקה נשדדים ע"י כל מיני בעלי עניין ומקורבים במנהלה שלא מתעניינים באיך החייל ישרוד בשדה הקרב, אלא איך הם משיגים לחבר ג'ובניק נשק ווסאח מגניב עם כוונת מתקדמת על חשבון חייל קרבי שלא יקבל כזה.
מעניין.
זאת תופעה סרוחה שנתקלתי והתלוננתי עליה המון לפני המלחמה (כולל ב"מלחמות" קודמות) אבל האמת שלא נתקלתי בה במלחמה האחרונה, איפה ראית את זה? (שם שנייה את תרבות התרומות בצד)
אני בספק אם מישהו אצלנו ילמד הרבה ממנו, אבל תמיד ניתן לקוות.
הנקודות המרכזיות:
1. הובסנו במלחמת התודעה (Information war).
2. יותר מדי פעמים צה"ל לא התנהל כמו צבא מקצועי בהיבטי משמעת.
3. אסטרטגיית הלחימה/הפסקה/לחימה.. היתה רעה לישראל.
4. מחמאות לפינוי וטיפול רפואי.
5. נדרש שיפור משמעותי בלוגיסטיקה.
בעיניי הלוגיסטיקה הקרבית היא אחד מהאירועים החיוביים המשמעותיים של המלחמה.
רכיבי הלוגיסטיקה - הציוד, האוכל וכו' עדיין פח של אשפה, אבל הלוגיסטיקה הקרבית כמקצוע דווקא בוצעה בצורה מצוינת במיוחד אל מול מלחמות העבר הקרוב. פחות או יותר מגמר כיבוש רכבים רכים עמוסים כל טוב היו כבר מתספקים לוחמים בקו המגע.
נכון שקווי האספקה קצרים בצורה מגוחכת, אבל ככה היה גם בעבר כשהלוגיסטיקה כשלה.
בזמני, לפני 20 שנה, אמרו "זה מה שיש, ועם זה ננצח".
הוא מתיחס הרבה למצב של מיד אחרי ה-7/10, כשלחיילים היה חסר ציוד בסיסי.
חלק מזה היה, אני מניח, כי מעל 100% התייצבו וכל יחידה היתה בטוחה שהנה היא נכנסת לעזה או ללבנון.
מסקנה טריויאלית היא להחזיק במחסני היחידות ציוד אישי ונשק ל- 130% מהתקן.
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "אנקדוטלית, הוא מדבר שוב ושוב..."
היחידות אמורות להיות מתוקננות ל100 אחוז וגם זה לא היה גם בלי בלאי שהתגלה לאחר הנפקה. איזה 130.
היתה החלטה מטומטמת שישיגו בזמן אמת השלמות ציוד ויחידות יקבלו לפי פעילות מה שהגיוני בלוגיסטיקה של נאונים ולא בשדה קרב שבו יש משימות משתנות, ומציאות בחוץ של לחימה ארוכה ברוסיה ואוקראינה והצטיידות של צבאות מערביים בעקבות הארועים ואף ספק לא מחזיק במחסן במקומך את כלל הצרכים קצרי טווח האחסון (באופן יחסי) של הצבא הישראלי על המדף באופן ממש מפתיע.