לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 15-06-2026, 14:28
צלמית המשתמש של big1981
  big1981 big1981 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.11.04
הודעות: 237
הפלת מטוסים במהלך Epic Fury

ראיתי את הכתבה הזו היום באתר חדשות מסויים. לא יודע באמת להגיד כמה זה אמיתי, קריאה נעימה


דוח מיוחד חושף: איראן הפילה כלי טיס אמריקאיים באמצעות טכנולוגיה אמריקאית סודית שזלגה מקטאר
דוח של מכון MEMRI חושף: סוגי המטוסים, המסוקים והמל”טים שאבדו במבצע “Epic Fury” מול איראן תואמים במדויק למערכות המתקדמות שנמכרו לקטאר, למרות אזהרות מוקדמות של הפנטגון

מכון המחקר המזרח-תיכוני MEMRI (The Middle East Media Research Institute) פירסם דוח במסגרת פרויקט המעקב שלו אחר קטאר.

מכון MEMRI הוא ארגון מחקר עצמאי ללא מטרות רווח, העוסק בתרגום, ניתוח וניטור של אמצעי תקשורת, מסמכים רשמיים והצהרות פומביות במזרח התיכון. הדוח הנוכחי מתבסס על הצלבת נתוני אבדות רשמיים של צבא ארה”ב עם הסכמים ביטחוניים ומסמכי רכש של הפנטגון ומצביע על מתאם בין עסקאות נשק שבוצעו עם קטאר לבין יכולות היירוט שהפגינה איראן במבצע האחרון.

לפי הנתונים הרשמיים של שירות המחקר של הקונגרס האמריקאי (CRS) מחודש מאי, במהלך מבצע “Epic Fury” נגד איראן, איבדו הכוחות האמריקאיים או ספגו נזק ל-42 כלי טיס. הנתונים הללו כוללים את הפלתו של מטוס F-15E ב-2 במרץ, אובדן של מסוק אפאצ’י AH-64E מעל מצר הורמוז ב-9 ביוני והשמדתם של 24 כלי טיס בלתי מאוישים מסוג MQ-9 Reaper.

בדוח של MEMRI מצוין כי סוגי כלי הטיס המדויקים שנפגעו בעימות הם אלו שנמכרו לקטר בעשור האחרון, למרות אזהרות מפורשות שפורסמו בזמנו ברישום הפדרלי של מחלקת ההגנה האמריקאית.

מזכרי הפנטגון שליוו את אישור עסקאות המכירה של מטוסי ה-F-15QA ושל מסוקי האפאצ’י לקטאר הזהירו במפורש כי אם יריב בעל תשתית טכנולוגית מתקדמת ישיג גישה לחומרה או לקוד המקור של המערכות, המידע ישמש לפיתוח אמצעי נגד שיפחיתו את יעילות הנשק האמריקאי.

הדוח מדגיש כי מסוקי האפאצ’י שנמכרו לקטאר מצוידים במערכת הקישוריות MUM-T (Manned-Unmanned Teaming), המאפשרת תיאום דיגיטלי ישיר עם מל”טים מסוג MQ-9 ובמקביל מציין כי קטר חתמה על הסכמים לפיתוח משותף של תוכנות ניהול קרב עבור מל”טים אלו.

התשתית המשפטית להעברת המידע האפשרית, לפי ניתוח המכון, מעוגנת בהסכם שיתוף הפעולה הביטחוני ההדדי שנחתם בין קטאר לאיראן בשנת 2010. סעיפי ההסכם מחייבים את הצדדים להחליף נתונים ומחקרים מדעיים בתחומי הביטחון וכן מידע בנוגע לארגוני טרור.

מאחר שהחוק האיראני הגדיר רשמית את פיקוד המרכז של צבא ארצות הברית (CENTCOM) כארגון טרור, ההתחייבות הריבונית של קטאר כלפי איראן מייצרת חובה משפטית להעברת הידע הטקטי והטכנולוגי שברשותה בנוגע לפעילות הצבא האמריקאי ומערכותיו במרחב המפרץ.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:20

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר