לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-08-2005, 01:03
  crazy-sattler crazy-sattler אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.05.05
דברים שפסלו אותי מהגדנ"ע צלילה ומהגיבוש.

בס"ד
אז ככה לצערי לאחר מר"י שלחו לי מכתב שאני לא מתאים רפואית...
לאחר 3 שבועות בהם נסתי לתפוס בטלפון את האחות של מדור איתור וגיוס תפסתי אותה (היא נמצאת רק ביום ראשון). במהלך השיחה איתה התברר שהיו 3 סעיפים שפסלו אותי :

1. סינוזיטיס חוזר... אני סובל מסינוזיטיס שחוזר מדי פעם בחורף (האמת שדיי' שיקרתי להם כי אני סובל מסינוזיטיס כל הזמן... האחות אמרה שהסעיף הזה פוסל באופן אוטומאטי מהשיי'טת ...אז מי שיש לו מצב דומה לשלי ..צר לי.

2. G6PD חוסר של אנזים בגוף סינדרום מסוים (שחכתי את ההסבר הרפואי של הרופה משפחה) לדברי'ה של האחות "לא י'הי'ה מה שיחמצן אותי תחת המים" אז דיי' התחלתי ליצעוק עלי'ה שזה שטיות כי ביררתי אצל 3 רופאים וכולם אמרו לי ש G6PD לא מפריע לשם דבר מלבר הסכנה באכילת פול ותרופות שונות המכילות "סולפה".כניראה שבסוף היא הבינה שצדקתי כי היא יש התחמקה לסיף מס' 3...

3. ראי'ה שהיא לא 6\6.. סעיף זה הוא שטותי מיסודו כי היא לי חבר שבבדיקות במר"י יצא לן 6\12 אבל חה"י יצר איתו קשר ואמר לו לעשות בדיקה עצמאית אצל אופטימטריסט (מומחה למה שקשור לראי'ה) ושם אמרו לו שהוא רואה 6\6 הוא שלח להם את הבדיקה ועבר לעדנ"ע (נפל בגיבוש), ובניגוד לחבר שלי ,לי הי'ה 9\6 ולא פנו אלי בגלל שאר הסעיפים הפוסלים...

המלצה : אל תבואו בגישה של "הכל בראש" כי זה חצי נכון.. אתה חיי'ב לי'היות בכושר טוב עד טוב מאוד כדי לסיי'ם את הגיבוש (חבר שלי שנפל יצא בבר אור טוב חוץ מהריצה ונפל בריצה השני'ה). כדי לעבור ולהתקבל לשיי'טת צריך כושר מצויי'ן ואופי שקשה לבטא בכתיבה...כוח הרצון ("הכל בראש") ידחוף אתכם ברגעים קשים וזאת בתנאי שבאמת לגוף שלכם יש יכולת לעבור 4 ק"מ בחול ים (מי שחושב שזה קל אז שינסה) לאחר מכן עוד 8 ק"מ ואז עוד 8 ועוד 8 או 16...

***** המלצה אישית אם אתם גרים באזור של ים או שאתם נגישים לים באוטובוס שווה לכם ללכת לעשות ריצות בים של 4-5 ק"מ פעמים בשבוע... (יש לי 2 דודים שעברו את הגיבוש והגדנ"ע לפני 16-19 שנה והם התאמנו 5 ימים בשבוע בים...אחד מהם עבר ועבר למשהו קצת יותר רציני ומסווג מהשיי'טת... והשני חתם וויתור שעדין לא ממש ברור לי למה . הוא דיבר משהו על המצב אז...אולי ביגלל שהוא שחור...לא יודע).

אז תתאמנו הרבה ושכמעט תישברו תיזכרו שהכל בראש ושהגוף יכול להמשיך יותר ממה שהוא משדר לכם...
ואני חיי'ב לסיי'ם בשני משפטים של מורעלים אבל זה עזר לי בריצות המשעממות של 10 ק"מ לבד במעגלים של 600 מ' :
1. "הכאב עובר מהר אבל התהילה נשארת לנצח"
2. "קשה זה טוב, כואב זה מצויי'ן"---> האהוב עליי'.
תזכרו הגוף של כולם נישבר במהלך הגיבוש ..מי שיעבור הוא זה שיתגבר על הקושי...וידחוף את עצמו למרות הקושי שיגבול בעילפון.

ואם לא עברתם לא נורא ..אני שהיי'תי מורעל שיי'טת קיבלתי את זה בחיוך ואהבה ..כי לדעתי זה מה שהקב"ה רצה והכל לטובה!!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 04-08-2005, 01:14
  ga02 ga02 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.06.05
.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי crazy-sattler שמתחילה ב "דברים שפסלו אותי מהגדנ"ע צלילה ומהגיבוש."

אז ככה
*הגי' סיקס פי די זה חוסר של אנזים X שמונע מחומר Y להיכנס לגוף (הX והY זה סתם דוגמא אין להם קשר להורמוני המין)
משהו בסגנון של סכרת נעורים שבא יש בעיה עם הפרשת ההורמון אינסולין ולכן הגלוקוז לא יכול להיכנס לתאים בגוף
אני לא זוכר בדיוק מה החומר שזה מונע ממנו להיכנס לתאי הגוף אבל זה איזה חומר חשוב ולכן רוב האנשים שיש להם ג'י סיקס פי די נופלים ברפואי
*הראייה זה בעייתי כי אם עכשיו הראיה שלך לא משהו אז במר"י אחרי הגיבוש זה יפיל אותך
*בקשר לסינוסיטיס זה באמת בעייה כי ירד לך בצלילה דם מהאף ואתה תתחיל להשתולל מתחת למים הקיצור לא מציע לך לצלול בכלל בגלל הבעיה הזאת
בקשר לכושר הגופני:
אני לא אומר שלא צריך כושר גופני אבל זה הרבה יותר בראש ואנשים שהיו כמה שנים טובות בשייטת אמרו לי את זה
פשוט יש רגעים שהגוף לא יכול להחזיק ורק המוח מחזיק והם מסתכלים מי פורש מהגיבוש בקטעים האלה ומי ממשיך לכן זה חשוב מאוד להיות מורעל על היחידה
דבר נוסף שחיוני לגיבוש הוא קצת רקע טכני כי יהיה משימות של להרכיב ולפרק דברים
ישן 04-08-2005, 15:22
צלמית המשתמש של מורה"ל
  מורה"ל מורה"ל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.05
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי TAMIR10 שמתחילה ב "ריצה בים עדיפה על ריצה בכביש..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי TAMIR10
ריצה בים עדיפה על ריצה בכביש או כל משטח קשה אחר שפוגע בגב ובברכיים

אוקי. ואז בעיות בסחוס ובעצם לא יהיה לך, אבל לא תוכל לקפל את הרגל כי נקרעה לך הרצועה.

המשטח שהכי טוב לרוץ בו הוא המשטח האדום במסלולי האתלטיקה. אין?
אז שבילי חול מהודק/כורכר.
חול רך.
אספלט.

למרות שאני מאמין שאם רצים כמו שצריך (בצורה כזו שהמפרקים סופגים את הזעזועים), ניתן לרוץ על אספלט בתנאי שלא עוברים עליו יותר ממס' מאות מטרים.

יש לציין,
הכותב אינו מדריך ספורט או רופא ספורט ולכן על הנכתב בהודעה הנ"ל צריך להילקח בערבון מוגבל.
כך גם כל שאר ההצעות בשרשור זה שכן, על פי הידוע, אין פה אנשים אשר מקצועם הוא הדרכת או רפואת ספורט.
ישן 04-08-2005, 22:32
  crazy-sattler crazy-sattler אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.05.05
תגובה לכמה מכם...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי crazy-sattler שמתחילה ב "דברים שפסלו אותי מהגדנ"ע צלילה ומהגיבוש."

למורה"ל - לגבי הריצות בים אתה צודק..פחות בעיות בסחוס ובגב אולם יש סיכון לבעיות ברצועות כי המשטח לא ישר..לכן הצעה שלי תרוצו מדי בפעם על האיזור הרך ומדי פעם על החצי רטוב..זה שהוא דיי' יציב אבל לא קשה כמו אבן...

ל SOF - נכון שלצערי לא היי'תי בגיבוש אבל דיברתי עם מספיק שהיו שהיו/נפלו/סימו/עברו... עמ"נ שי'הי לי מעט רקע ועמ"נ שי'י'ה לי הידע והביסוס ליכתוב ולהעלות את הדברים הללו לכאן...

לTAMIR10 -- ביררתי אצל האחות והסעיפים הפוסלים שלי (מלבד הראי'ה) הם סעיפים שפוסלים אך ורק לשיי'טת 13 (ולפי מה שהבנתי מקורות אחרים סינוזיטיס כרוני מונה ממך לי'היות טיי'ס).

שם משתמש בשיפוץ - דבר ראשון תודה,ובהצלחה גם לך בכל דבר שתעשה בחיי'ם.
דבר שני -- שם לב שגם אני אמרתי בערך מה שאתה אומר...שברגים קשים זה ידחוף אותך ..אבל זה לא נכון שאחרי שעתים כולם מישרים קו...כי מי שבכושר יוכל להתאושש ולהמשיך מהר יותר וטוב יותר מאשר מאחד שלא ממש התאמן...

ga02 -- אני מסכים שחלק בראש אבל ללא כושר גופני לא צוכל לעבור..ובנוגע לך שצריך לי'היות מורעל על היחידה אני ממש חושב שאתה טועה..כי לא זה מה שאמור לידחוף אותך. מה שכן אמור זה כוח רצון חזק מברזל ואופי שואומר שלא משנה כמה המשימה קשה צריך לבצע אותה ולא משנה כמה זה קשה...לדעתי זה המטרה בגיבושים...לסנן את אלו שיש להם את האופי המסוים והחזק ואלו שלא...

לגבי הG6PD זה לא ממש נכון כי זה לא ממש חשוב לשירות ב99% מהיחידות ...עיקר הבעי'ה היא בענף חיל הים...שם יש על מני חומרים שלא ממולץ שאנשים בעלים חוסר באנזים הזה יחשפו לו..

ושוב אם לא עברתם לא נורא...אני היי'תי מורעל ובאמת שזה לא הזיז לי (אולי כי בסופו של דבר הגעתי למסקנה שאני לא ממש אוהב את הים ולכן שירות של 5 שנים באיזור הים לא מלהיב אותי).
חבל שאין יחידות מיוחדות על סוסים...אז היי'תי משרת איפה שאני טוב בו ואוהב לי'היות בו. : )

ישן 04-08-2005, 23:02
צלמית המשתמש של Puki
  משתמש זכר Puki Puki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.07.04
קצת הבהרות וחיזוק הדברים של OPLO

הרבה נערים תופסים את המשפט - "הכל בראש", כתירוץ או משהו מעודד כזה או לא יודע מה, גם אני הייתי כזה בכל מקרה.

הכל בראש זה נכון וצודק!
ואין מצב שמישהו ישרוד את הגיבוש ללא החוסן המנטלי והמניעים האישיים שלו לא להפסיק ולהמשיך לחתור למטרתו.
אולם, על מנת להצליח בגיבוש, עליך להיות בולט, לעזור לחברים, לסחוב את האלונקה והלאה והלאה.. צריך כושר גבוה, במיוחד בגיבוש של השייטת.

כל אלה מכם שהולכים לקחת חלק בגיבושים הבאים, בחודשים הקרובים, תכניסו את זה טוב טוב לראש - זה שהכל בראש, לא אומר שאתם לא צריכים להתאמן, לבדוק את גבול היכלות שלכם ולמתוח אותו עוד ועוד..

אישית הייתי בגיבוש של השייטת פעמיים, ותשמעו... מהצוות שלי התקבלו שניים, וכמובן שיש להם ערכים ותחושת אחריות לצוות ואיכפתיות, אך חוץ מזה - שניהם היו בכושר מטורף! מה זה כושר מטורף - במסעות תמיד רצו עם האלונקה מקדימה, עזרו לחברים, בתיזוזים הגיעו תמיד ברביעייה הראשונה.. ושרדו את הגיבוש. ומה.. זה עזר להם.

בשיחה האישית עם המפקדים בגיבוש, המפקד הראשי של הצוות אמר, וזה ציטוט -
"בגיבוש אנחנו מחפשים שני דברים: כושר וערכים", במלים אלה.
תראו, יש המון חבר'ה שהם באמת אחלה של אנשים ומאד מאד איכותיים, אך בסופו של דבר כאשר ניתנת למפקדים הבחירה - הם לא לוקחים את הטובים, אלא את ההכי טובים, בין אם זה מתבטא בעבודה צוותית, מנהיגות או כושר, כאשר הכושר בגיבוש שייטת הוא מרכיב באמת חשוב.
מדוע לוקחים את אנשים אלו - מפני שיודעים שאלה אנשים שמסוגלים לעמוד במסלול השייטת, אנשים שמתאימים לזה, שלא חדש להם כל הרעיון הזה - אלה בדיוק האנשים שכל כך מתאמצים כדי להתקבל, עד שזה הופך להיות בטבע שלהם.
אחד הבחורים שהתקבל מהצוות שלי (ובבקשה אל תקחו דוגמא אישית, תמנעו מפציעות אבל תראו את הנחישות), היה מתאמן חמישה פעמים בשבוע, כאשר זה היה כולל ללכת עצמאית לדיונה ולרוץ עליה, לשחות קילומטר באימון, אימוני אינטרוולים, ריצות על החוף.. וכן הלאה...

מי שבאמת רוצה להתקבל ליחידה שהוא כה שואף להגיע אליה - עליו לקחת את עצמו בידיים ולהתחיל לעשות עם עצמו משהו, ולא לשבת כל היום רגל על רגל ולומר - "הכל בראש, אני רץ את הפעמיים בשבוע שלי.. אני אהיה בסדר..", באמת מנסיון אישי - במיוחד החבר'ה של הגדנ"ע - אין לכם שמץ של מושג איזו הזדמנות אדירה ונדירה זו להתקבל לשייטת דרך הגיבוש הזה - תעשו עם זה משהו, אחרת תתחרטו, והרבה.

אני מקווה שמישהו ימצא איזשהי הבנה במה שרשמתי, אם כן, אשמח לשמוע.

- בהצלחה לכולכם - עצם העובדה שאתם כאן ומתעניינים כבר אומרת הרבה עליכם!

לא ארוך, לא קצר
לא קשה, לא קל

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:02

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר