
09-08-2005, 10:42
|
 |
L'enfer, c'est les autres
|
|
חבר מתאריך: 21.11.01
הודעות: 29,251
|
|
הRAM הוא הזיכרון המהיר, וכל תוכנית שאתה פותח תופסת בו מקום. כשתסגור את התוכנית, גם המקום שתפסה יתפנה. אם יש לך מספר תוכניות פתוחות במקביל, אז יש מצב שיגמר המקום בזיכרון המהיר. ווינדוס יאלץ להשתמש בזיכרון וירטואלי, שהוא קובץ החלפה על הדיסק הקשיח, בו יאוחסן המידע הכי פחות שמיש נכון לרגע נוכחי, וישלף בשעת הצורך.
מלבד זאת, סובלות מערכות מבוססות וינדוס מתופעה שנקראת "זליגת זיכרון" מה שאומר שגם אחרי שסוגרים תוכנה, עדיין נשארים שרידים ממנה בזיכרון, שאינם מוחזרים לשימוש שוטף. למה זה נגרם? מחוסר ניהול זיכרון נכון, מבאגים בתוכנות, ושאר תופעות לוואי. מערכות XP/2000 סובלות פחות מהבעייה מאשר מערכות 9X. בכל מקרה, הפתרון היחיד לזה הוא איתחול המחשב.
יש תוכנות שמיועדות לטיפול בזיכרון המהיר, ולשחרר ממנו חלקים לא שימושיים, אבל הניסיון הוכיח שרובן שוות לתחת, והמקום שהן תופסות בזיכרון לא שווה את "הניקוי" שהן עושות.
_____________________________________
..
|