לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-08-2005, 18:54
  cuteface cuteface אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.03.02
התכוננות לגיבוש טייס (אני יודע שזה נשאל כבר)..

אלהן אנשים,,

טוב אז ככה, קודם כל אני יודע שהשאלה הזאת נשאלה כבר אבל כל פעם ישנם אותן תגובות..

אני יודע שגיבוש טייס לא דורש רמה מקסימלית של כושר, אבל הוא כן דורש רמה מסוימת,
קראתי פה מאמרים על גיבושים קודמים ודיברתי עם חברים שלי שעברו גיבוש באפריל ולקחתי לעצמי מכל אחד כמה עצות,
בכל מקרה אני פונה לאנשים שיש להם ידע מסויים מדריכי ספורט למינהם ו\או אנשים שפשוט יש להם ידע בתחום..

בשבועיים וחצי האחרונים אני רץ כל יום פרט לשבת 3.5 ק"מ, בסוף הריצה אני עושה שלושה סטים של 20 מרפקים ו40 בטן..

בימים האחרונים אני מרגיש שאני יכול לעשות כבר יותר מזה, השאלה היא על מה לשים דגש?
לפי מה שהבנתי מחבר שלי, כדי לי להתאמן הרבה על מפרקים, כי יורדים הרבה למצב 2 בגיבוש..

שאלה נוספת שיש לי היא האם אימון כמו שאני עושה כל יום יכול לגרום לשבר מאמץ? האם כדי לעשות את האימון יום כן יום לא?

אשמח לקבל תשובות ועצות לתרגילים נוספים שיכולים לעזור לי בגיבוש הספציפי הזה..
תודה מראש לעוזרים..

גיא
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 10-08-2005, 21:41
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
כמה המלצות קטנות:
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי cuteface שמתחילה ב "התכוננות לגיבוש טייס (אני יודע שזה נשאל כבר).."

1. לב ריאה - לרוץ 5 פעמים בשבוע זה מצויין. 3 פעמים בשבוע זה רק לשימור הכושר. אני מציע שתגדיל לאט את טווח הריצה עד שתגיע ל 5-7 ק"מ. אני מציע שתשלב גם לפחות 3 פעמים בשבוע שחייה. זה מסייע לא רק לפיתוח לב-ריאה, אלא גם בונה שרירים אחרים שלא יזיק לך לפתח (לא תאמין איזה שרירים אתה מגלה בצבא) אופניים גם מצויין - אפשר להמיר את חלק מהריצה באופניים. במידה ואתה רץ על אספלט, אני אישית הייתי עובר באופן כמעט בלעדי לאופניים ושחייה.

2. ידיים ובטן - אין הגבלה על ידיים ובטן ישנם שני סעיפים האחד - סיבולת שריר והשני כוח שריר.
בנוגע לסיבולת שריר אני ממליץ 3 פעמים ביום - פעם ראשונה כאשר אתה קם, פעם שנייה בצמידות לאימון ופעם שלישית לפני השינה. מעצבן, נכון, אבל מאוד יעיל.
איך לדעת כמה לעשות? פעם בשבועיים תבדוק מהו ה-100% שלך. לאחר מכן תבצע בכל אימון 3 סטים של 70%. לבצע סטים של 100% זה לא כל כך בריא.
כוח שריר - זה קצת יותר בעיה. הכי טוב זה לבנות כוח שריר בחדר כושר תחת פיקוח - זה הרבה יותר בעייתי מסיבולת. רק סיבולת שריר לא תספיק לך - בעיקר בעמידות במצבי שתיים וחצי.
איך לבנות אימון?
5 ימים ריצה, שלושה ימים שחייה (אפשר לשלב, הכי טוב למלא את ימי המנוחה מריצה בשחייה).
6 ימים בשבוע ידיים שלושה פעמים בשבוע, כנ"ל ידיים.

הכי טוב - אם יש לך נגישות לחדר כושר, תתפוס מאמן כושר שיסייע לך לבנות תכנית אישית שתקדם אותך בצורה האופטימלית. התכנית שציינתי היא תכנית כללית שעבדנו איתה עם טירונים - צריך להתאים לכולם.

נ.ב. - שברי מאמץ - מעבר לנושא האספלט - תישן הרבה, לא פחות מ-6,7 שעות. תאכל הרבה מוצרים עשירים בסידן ומגנזיום. תיבדק אצל רופא כל פעם שנדמה לך שיש לך כאבים חריגים, ושוב תיעזר, אם אתה יכול, במאמן כושר לטובת בניית תכנית אימון לטווח ארוך.

נערך לאחרונה ע"י ביטיס בתאריך 10-08-2005 בשעה 21:43.
ישן 11-08-2005, 22:01
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
גם חוף הים זה בעייתי - מזיק לרצועות ....
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי cuteface שמתחילה ב "תודה רבה רבה לכולם! ביטיס,..."

אם יש לך שבילי כורכר, זה הכי טוב, בים עצמו, כדאי לרוץ קרוב לשפת המים, היכן שהחול רטוב ומהודק, אבל לא בטווח הגלים, היכן שהחול בוצי.

אפניים - האמת, לא יודע. אבל 60-90 דקות זה אחלה. צריך רק לשמור על דופק ברמה של 70-80% לשיפור סיבולת לב ריאה (אם אני זוכר טוב).

דבר אחרון! על מנת שלא תגיע לגיבוש תשוש, תבצע מד"סים קלים (2 ק"מ ריצה קלה לדוגמא) ביום השני והשלישי לפני הגיבוש, וסט אחד ידיים ובטן בעצימות 50% בערך באותם ימים. יום לפני, תנוח. תבצע בימים אלה מתיחות וגמישות כמו שצריך. תשן כמו שצריך, תאכל טוב. אם יש לך נגישות אז מסאז' וג'קוזי יהיו מצויינים. המטרה היא להגיע רגוע ומשוחרר ככל האפשר. ושוב, הכי כדאי זה להתייעץ עם מאמן כושר

נערך לאחרונה ע"י ביטיס בתאריך 11-08-2005 בשעה 22:11.
ישן 12-08-2005, 04:04
  Educated Fool Educated Fool אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.02.05
לא ציינת כמה זמן אתה כבר מתאמן..
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי cuteface שמתחילה ב "התכוננות לגיבוש טייס (אני יודע שזה נשאל כבר).."

אם אתה מתאמן כבר הרבה מאד זמן, אז 3-4 ק"מ זה לא מי יודע מה מאמץ..
אני גם "קופץ לבקר" בגיבוש טיס הקרוב.. והאמת היא שאני קצת חושש מעניין הכושר כי אני מתאמן משהו כמו חודש וחצי.. שזה ממש קצת לטעמי. פשוט הייתי שאנן מדי (אם מישהו יכול להרגיע אותי ולשכנע אותי שזה יסיפיק לי אני אשמח. תודה. )

בכל מקרה.. אפרט את תכנית האימונים שלי, שלטעמי, היא אפקטיבית ביותר:
קודם כל, חשוב לציין שאני לא רץ על אספלט, אלא על דשא (במגרש כדורגל של מועדון הספורט שאני מנוי אליו אם זה משנה למישהו..)
אני מתחיל במתיחות שרירים. לאחר מכן אני פותח בריצה סביב מגרש הכדורגל (20 דקות על השעון בקצב טוב). אחרי הריצה הזאת אני נותן לעצמי 3-4 דקות להתרענן ולשתות.
אחר כך אני מתחיל סטים. בכל סט אני רץ משער אחד לשער השני בספרינט, ממתין 20-25 שניות, רץ לשער השני בספרינט, ממתין 20-25 שניות, ולבסוף עושה 15-20 מרפקים (לפי הכח שנשאר לי).
עד לסט הבא אני עושה מנוחה של כ-30 שניות ומתחיל שוב.
לאחר שלושה סטים כאלה אני עושה מנוחה של 3-4 דקות, ואז עושה עוד שלושה.
בסוף שיחרור שרירים, כדי שלא יתפסו... והביתה

לדעתי, האימון הזה מוצלח כיוון שעובד על כל סוגי הכושר העיקריים שצריכים לגיבוש (סיבולת לב ריאה למסעות, כושר התאוששות מהיר לתיזוזים וכמובן.... מצב 2 האגדי..)

אשמח לשמוע מה דעתכם על רמת התאמת תכנית האימונים שלי כאימון לגיבוש טיס.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:32

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר