24-08-2005, 11:50
|
|
|
|
חבר מתאריך: 22.03.03
|
|
|
האם ילדי גוש קטיף לא יתחילו את שנת הלימודים?
אחד משני בתי הספר שאמורים לקלוט מאות מילדי מפוני גוש קטיף בקיבוץ ניצנים עומד לשבות עם פתיחת שנת הלימודים. הסיבה היא סכסוך ארוך וחריף בין ועד ההורים להנהלת בית הספר, שהוביל לפיטוריה של המנהלת. לפי נתוני משרד החינוך, עד כה נרשמו באזור רק 90 ילדים מתוך מאות והדבר מקשה על ההיערכות לקליטתם בבתי הספר.
לדברי המפקח האזורי, זאב אלבר, חלק מהמפונים לא רושמים את ילדיהם "בשל כעסם על הממסד ומשרד החינוך הוא חלק מהממסד, אבל אני לא מאמין שהורים ימנעו מילדיהם את טקס פתיחת שנת הלימודים והם יירשמו עוד השבוע".
ילדי המפונים אמורים להיקלט בבתי הספר ניצנים ומורשה, אך נראה שאחד מבתי הספר לא יפתח את שעריו. יושב ראש הסתדרות המורים במרחב אשקלון, דוד מנצור, הודיע השבוע כי בית הספר האזורי בקיבוץ ניצנים יושבת בתחילת שנת הלימודים בשבוע הבא, בשל מאבק ההורים בבית הספר שהביא להתפטרותה ביום שלישי השבוע. כתוצאה מכך לא ייקלטו כל ילדי המפונים שאמורים ללמוד בבית הספר ושוהים באתרי הקרווילות בניצן כרמיה בת הדר וברחבי המועצה האיזורית חוף אשקלון.
ביום שני השבוע הודיעה מנהלת בית הספר, רחל סבג, תושבת אשדוד על התפטרותה מניהול בית הספר שנתיים לאחר שנכנסה לתפקיד. ההתפטרות של סבג חשפה מאבק ארוך של ועד ההורים במנהלת בית הספר, מאבק שכלל השמצות אישיות מכתבים למבקר המדינה ולוועדת החינוך של הכנסת.
בוועד ההורים טענו כי תפקודה של המנהלת לקוי ובשלב מסויים נועדה עימם מנהלת המחוז במשרד החינוך, עמירה חיים, שהגיעה לשיחה עימם. בוועד ההורים טוענים כי הגורמים המקצועיים הגיעו למסקנה שעליה להתפטר. "הניירות שברשותנו מצביעים על ליקויים רבים בתפקידה" טען אחד מוועד ההורים.
"ההורים התערבו על ארוחה"
לטענת יו"ר הסתדרות המורים באשקלון, "מדובר בקבוצת הורים שהחליטו לנהל את בית הספר פשוטו כמשמעו. המנהלת הזו היא בסך הכל שנתיים בתפקידה, ואם יש טענות על תפקוד של מנהלת הרי שיש דרך מסודרת באמצעות הפיקוח, ואחר כך גם הרשות המקצועית אבל אם כל הצדדים הללו לא חיוו אף דעה שלילית הרי שאין לטענות שלהם על מה לסמוך. ההורים קיבלו לרשותם את הטיפול בכספים ובעוד תחומים אבל הם פשוט רצו לנהל את בית הספר והיא נשברה אחרי שנתיים והחליטה להתפטר".
בשלב מסויים מונה מטעם המועצה האיזורית בורר אלא שגם הוא לא הצלי לדברי מנצור להגיע להבנה בין הצדדים. "בשלב מסויים הודיעה לי המנהלת שהיא לא יכולה יותר והודיעה למורים שהיא מתפטרת , המורים מיהרו להתקשר אלי וביקשו שיחה דחופה איתי נפגשתי איתם והיתה שיחה מאוד קשה וסוערת".
מנצור הציע להשבית את בית הספר כצעד מחאתי, 25 מורים תמכו מיד במהלך, אחד נמנע וארבעה התנגדו ולדברי מנצור גם אלה שהתנגדו גדרים בקרבת ההורים הפועלים נגד המנהלת. "אני יודע שמדובר במהלך לא פשוט במיוחד לאור העובדה שילדי גוש קטיף שמתגוררים באזור אמורים ללמוד שם, אמורים ללמוד שם, אבל אין לנו ברירה אנו לא יכולים להרשות שההורים ינהלו את בית הספר".
לדבריו, "כבר כעת הורים רבים ביטלו את הרישום לשנה הבאה בגלל הבלגן שם, ובית הספר לא ייפתח עד שמשרד החינוך שלא ינקוף אצבע, ייקח על עצמו להתערב ויתן גיבוי למנהלת בית הספר. אחד הדברים שקוממו אותי היה שכמה הורים התערבו על ארוחה שהיא תלך, כך נראית מערכת החינוך שלנו וזה שוויה ארוחה".
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3132539,00.html