29-08-2005, 15:04
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 05.06.02
|
|
|
אולמרט: כבר 3 שנים שנושא העוני מציק לי
אולמרט: כבר 3 שנים שנושא העוני מציק לי
בביקור שקיים בבתי תמחוי בדרום, בלוויית צמרת משרדי האוצר והתמ"ת, הודיע שר האוצר החדש על הקמת מטה ציבורי למאבק בעוני בישראל, בראשות ראש הממשלה. עוד אמר אולמרט: "יש להפנות משאבים לנזקקים, כדי שלא רק העשירון העליון יהנה מהצמיחה". עם זאת, הוא מבהיר: "לא נשנה את מדיניות הקצבאות של הממשלה, אך נשנה דגשים חברתיים. הפתרון לסוגיית העוני זה יצירת מקומות תעסוקה"
טובה דדון
שר האוצר יורד אל העם ואל העוני: אהוד אולמרט ביקר הבוקר בבתי התמחוי בקרית-מלאכי ונפגש עם הקשישים שנפגעו קשות מהפחתת הקצבאות שקיבלו עד כה בעקבות קיצוצי האוצר. בשעה זו מבקר אולמרט שתי משפחות הנמצאות במצוקת עוני קשה בקרית-גת.
אולמרט הודיע כי יוקם מטה ציבורי למאבק בעוני בישראל שבראשו יעמוד ראש הממשלה, אריאל שרון. עוד אמר אולמרט: "אם הייתי רוצה להכניס לשר האוצר על מדיניותו, לא הייתי חושש לעשות זאת. כבר 3 שנים שנושא העוני מציק לי והגעתי למקומות הללו בשנים הללו. עכשיו אני כאן בתפקיד שר אוצר".
את העוני והמצוקה פגש השר אולמרט כבר בכניסה לעיריית קרית-מלאכי, שם הפגינו עולים מאתיופיה על ההזנחה בטיפול בהם. את אלה שלקחו על עצמם את משימת הקטנת העוני הוא פגש בבתי תמחוי.
דו"ח העוניכל ילד שלישי בישראל הוא עני / מירי חסוןמנתונים שפירסם היום הביטוח הלאומי עולה כי ישראל עלתה למקום הראשון בשיעור הילדים העניים בקרב מדינות המערב; 28,000 משפחות עניות נוספו למעגל העוני ב-2004; פערי ההכנסות עלו והעניים יהיו עניים יותר
לכתבה המלאה
בבית התמחוי "מאיר פנים" של הרב דודי זילברשלג וארגון "כוח לתת" מספקים לילדים אתיופים מזון. בבית התמחוי אצל ניקול גי'בלי מקרית-מלאכי שמע השר כי 70 ילדים מגיעים מידי יום לארוחה, אבל אין במקום מזגן. נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, תרם בו במקום מזגנים.
אולמרט נשאל ללא הרף מדוע עד עכשיו לא נרתם האוצר לסייע למצוקה, וענה: "לא היו לנו משאבים עד עכשיו לטפל במצוקה, אולם משהמשק מראה סימני צמיחה עלינו להפנות משאבים לנזקקים, כדי שלא רק העשירון העליון יהנה ממנה".
אולמרט הביא אתו פמליית ענק, שכוללת נציגים ממשרדי האוצר והתמ"ת. על כך אמר: "רציתי שיראו את המצוקה לא רק דרך מספרים, אלא איך שזה נראה באמת".
ארגון "מאיר פנים" מוציא מידי יום בקרית-מלאכי והאזור 20 אלף מנות מזון, כולל לבתי הספר שם מונהג יום לימודים ארוך. ראש העירייה, מוטי מלכה: "יש ילדים שזו הארוחה החמה היחידה שיפגשו במהלך היום ובכלל. גובים מהם שקל לארוחה".
השר הצהיר כי אין בכוונתו לשנות את מדיניות הקצבאות שגזרה הממשלה. "הפתרון לסוגיית העוני זה יצירת מקומות תעסוקה. אנחנו לא מתכוונים לשנות את מדיניות הממשלה אבל כן מתכוונים לשנות הדגשים בהיבטים החברתיים".
הקשישים שפגש אולמרט בקרית-גת ובקרית-מלאכי לא הלינו בפניו על הפגיעה בקצבאות שלהם אלא הוסיפו לברכו להצלחה בתפקידו. עבורם, די בכך שהוא התאמץ להגיע אליהם.
|