לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-09-2005, 16:07
  EladEk EladEk אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.08.05
פיגוע כמה נקודות ונקודות ששונו בטירונות תותחנים!

בקישור
עוגן: טירונות ומסלולים ביחידות השונות- נכתב ע"י חברי הפורום שקראתי היו כמה דברים ששונו כדוגמא
* חלק מהגדודים (55 402) וה MLRS מקבלים נשק מנוסר
* אחרי המסע כומתה לא עוברים ליחידת האם אלא לשיבטה הקטנה לאימון מתקדם
* אחרי שיבטה הקטנה יוצאים לקורס מפקדים מי שנבחר ורוצה וליחידת האם כל השאר

בטירונות יש מספר מסעות
מפק"צ (מפקד צוות) - שזה מסע של הצוות (10-12 איש) והמפקד שלו (מקבלים תגיות טירונות)
מפקצ"ים - שזה של כל המפקדים
סמל - מסע של כל הפלגה (3 צוותים שזה 30-36 איש + 3 מפקדים והסמל או פלגה 3 שזה צוות או 2 צוותים שזה 30-36 איש + מפקד הצוות והסמל של הצוות) מסע שבא לרוב אחרי לילה לבן! מקבלים סמל לכומתה
סמלים - אותו דבר בגדוד שלי חילקו בו את הרקע האדום לסמל
מפל"ג - 3 צוותים שזה 30-36 איש + 3 מפקדים והסמל או פלגה 3 שזה צוות או 2 מפקד הצוות והסמל של הצוות והמפל"ג מסע שהוא קפיצת מדרגה בכושר המסע שלי היה בליווי של ירי פצצות תאורה ופגזים נפיצים במטרה שהינו אמורים להגיע אליה אחד הדברים החזקים
* מפלג"ים - אותו דבר רק שזה כל הפלגות וכל המפלגים
* סמסו"ל - מסע עם סגן מפקד הסוללה אמור להיות המסע הכי קשה (ולא מסע כומתה כי פה לא רואים את ההורים בסוף ככה שמסימים את זה חצי מתים) ופה נראה לי מקבלים תגית יחידה מסע של כל הסוללה חוץ מהמסו"ל
* כומתה (מסו"ל) צריך להרחיב???

הטירונות מחולקת לכמה חלקים (אלה שאני זוכר)
* בסיסית שבה יש
** שבוע קליעה - לומדים לירות בנשק
הירי הראשון הוא איפוס כדי לכוון את הנשק לפי העין שלכם בירי הזה אין זמנים כמו את הזמן תירו כדור כדור תעשו חידוש קשר (החזקת ההדק אחורה ל 3 שניות אחרי הירי)
ירי שכיבה וקריעה ל 25 ו 50 מטר
** שבוע M16 שפה עושים כמו בשבוע לפני רק עם זמנים לירי ויותר ברצינות אחרי שיודעים להשתמש בנשק ויורים בעמידה קריעה וירי מערבים (משהו קוטל!!) ויש ירי אחרי מאמץ רצים מגיעים לנשק מכניסים מחסנית ויורים והכל בזמנים
** פרט חוליה פה לומדים איך להסתער לעבר מטרה בחוליה (5 אנשים +-) כאשר כל אחד לומד איך לעשות את זה בתור מפקד חוליה
** שדאות השבוע שאני הכי נהנתי בו בטירונות בסיסית שלי אני לא ירחיב כדי לא לפגוע לכם בהנה מהשבוע הזה! כי פה המיסתורי זה הכיף (בו נגיד שתזחלו והרבה!!!!)
** שבוע נט"ר ומשימות שזה נהיגה וטיפול ברכ"מ מי שיוצא לקורס נהגים ועבודות רס"ר או מטבחים לכל השאר
** שבועים הגנ"ש יוצאים להגנת ישובים!!! (אני לא כי מי שהוא מ"ט בדרך כלל מתחיל פה את הלימוד המיקצועות שלו)
** השבעה (אם זה יום חמישי יוצאיחם חמשוש אחרת לא ההשבעה שלי היתה בבית התותחן בזכרון יעקוב) טקס נחמד עושים פה הרבה "הצג" "הכתף" "דגל" שומעים את ראש הענף קורא משהו
קוראים את נוסח ההשבעה מישהו צועק 2 3 אתם צועדים אני נשבע (או אני מצהיר לדתים) 3 פעמים
** מחווה אילון שזה מקום גן עדן שבוע על מדי א בלי לחץ ותיזוזים לומדים על מבנה צה"ל הדמוקרתיה וצה"ל ועוד נתונים על צה"ל

בין השבועות האלה יש
** אוהל אב"כ (לי לא היה)
** זריקת רימון (זה לא כיף כמו שזה נישמע)
ולקראת הסוף יש
** מגיש עזרה ראשונה מוציאים תעודה של מגיש אחרי מבחן פס

*** בשבוע של הפרט חוליה או אחריו יהיה חלוקת נשקים שזה המאג נגב וחלק יצאו לבוחן קלעים
*** אחרי הבסיסית חלק יצאו לקורסים כמו אלחותנים ונהג האמר הבעיתים יעופו לוותיקות לכלא או מהחיל ויהיה הרבה יותר כיף בסוללה ורגוע
*לימוד מקצועות פה לומדים את המקצוע שלך מדפים אני ירחיב על החלק הזה בהמשך

יש מצב שאצלכם זה יהיה קצת שונה ויש מצב שיש לי פה ושם אי דיוקים רשאים לתקן אותי

נערך לאחרונה ע"י EladEk בתאריך 23-09-2005 בשעה 16:15.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-09-2005, 20:28
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
לא מדוייק בקשר לאימון מתקדם
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי EladEk שמתחילה ב "כמה נקודות ונקודות ששונו בטירונות תותחנים!"

בחודש הראשון שאחרי הטירונות עוברים לשיבטה הקטנה ועוברים שם אימון מתקדם, למרות שבאופן רישמי החיילים עדיין שייכים לשיבטה, באופן מעשי הגדוד (יחידת האם כפי שאלעד רשם) הוא זה שקובע איך יראה האימון והסוללה מתפקדת כחלק מהגדוד (יש לזה הרבה משמעויות, אני לא אתחיל לפרט, זה לא כל כך מעניין) - המשמעות המשמעותית היא התמיכה שהסוללה מקבלת מגדוד (אם זה בחניכה, כתיבת אימונים, טבחים, ואפילו חוקים שנהוגים בגדוד, כמו לדוגמא בדרקון - איסור להוריד נשק בזמן האוכל).

אחריי החודש הסוללה מתנתקת לחלוטין משיבטה ועוברת לבצע תע"ם בשטחים, או קו ארטילרי או שהיא ממשיכה באימון.

בכל מקרה יציאה לקורס מפקדים היא אחרי 8 חודשים (מהגיוס)
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:06

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר