לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 21-10-2005, 12:11
  HummerH1 HummerH1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.02
מעניין,
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "החוקים על פיהם אני פועל הם חוקי מדינת ישראל בלבד"

אם כן, האם אתה אתאיסט?

אתה יודע, גם אתאיסטים משתייכים לדת מסויימת אפילו בלי שירצו בכך ובלי שיעסקו בכך..

לדוגמא, אתאיסט:
שנולד לאם יהודיה - הוא יהודי, כך לפי היהדות. ולאבא נוצרי - הוא נוצרי לפי הנצרות.
ואם הולד לאמא נוצריה - הוא נוצרי לפי היהדות, ולבאבא יהודי - הוא יהודי לפי הנצרות.

אבל עזוב שטויות, היהדות היא המקור, היא האמת, וכל הדתות האחרות - אחרות (בלשון המעטה).

ועכשיו, רק לחובבי תיאולוגיה, חידה:
בני איזו כת של איזו דת נותנים לצעיריהם (בגילאי 16-18 בד"כ) להחליט אם הם משתייכים לאותה הכת או חיים חיי פרישות מאותה הכת, מאמונותיה ומדרך חייה? (בונוס: איך קוראים לתקופה שבה הצעירים מגבשים את דעתם?)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 21-10-2005, 13:13
  HummerH1 HummerH1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.02
אני?
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "אתה הוא זה המשייך אותי לדת כל שהיא-אני שייך ללאום הישראלי/היהודי על פי גרסתך"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ישראל היפה
אתה הוא זה המשייך אותי לדת כל שהיא-אני שייך ללאום הישראלי/היהודי על פי גרסתך
אל תיקח אותי אישית.. כל יהודי יודע דבר ישייך אותך כך. למעשה, הדת משייכת, לא האנשים, אבל זה לא נראה לי הבדל גדול בשבילך.

אני לא משייך אותך ללאום הישראלי (יש לאום כזה בכלל?) ואל הלאום היהודי - רק אם נולדת לאם יהודיה.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ישראל היפה
תאמר לי המומחה לעניני שיוך דתי

מה דינו של אדם שנולד לאם יהודיה ולאב מוסלמי ?

מה דינה של בת שהיא דור עשירי לאם יהודיה על פי הגדרתך, שכל אמהותיה הקודמות לה היו נשואות למוסלמי וילדו לו רק בנות. מה לה ומה ליהדות ?

הדת נקבעת לפי האם אצל היהודים, ולפי האב אצל שאר העמים. אז יש מצבים שמישהו ייחשב יהודי אצל הנוצרים, ונוצרי אצל היהודים. אתה יכול להחליף נוצרי עם מוסלמי לצורך העניין.

בקשר לדינה שהיא דור עשירי וכו' וכו', איך כל אמהותיה היו נשואות למוסלמי? כמה אימהות כבר יש לבן אדם?

מי שנולד לאם יהודיה, אפילו שאינו יודע שהיא יהודיה, הוא יהודי - מה לעשות - לך תשנה את הספרים הקדושים. וזאת רק על פי מה שאני יודע.

ועוד משהו, אל תיקח את מה שאני כותב כאן כאמת לאמיתה הבלתי מעורערת - צא ולמד, לך ובדוק את הדברים. וחזור, ואם טעיתי אשמח לתיקון:

http://www.daat.ac.il/mishpat-ivri/skirot/72-2.htm

קבל סיפור מהחיים על מי הוא יהודי

http://www.aish.com/hisrael/judaism...g_the_Chain.asp

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:09

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר