לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-10-2005, 10:50
  nafnaf nafnaf אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.11.04
שאלה מעבר לDSLR - שאלות...

שלום לכולם...

לאחרונה התחלתי להתעניין במעבר למצלמות יותר מקצועיות מהמצלמה שברשותי...
רק שלצערי הרב ידע - אין לי!

ורציתי לשאול מס' שאלות ברשותכם... שיעזרו לי בבחירה נכונה גם של מצלמה וחשוב לא פחות... של עדשות!

הצרכים שלי מהמצלמה: יכולת זום - צילום בע"ח \ נוף \ פורטרייטים.

כמו שכבר ציינתי - ידע רב בתחום אין לי ופה אני אשמח אם תעזרו לי...

הסכום די גמיש - התכנון הוא להביא מחו"ל מצלמה + עדשות ושאר ירקות...

ועכשיו לשאלות:

1. מישהו יוכל להסביר לי מה הכוונה במס' המילמ' בעדשות (כן כן... כמה מכם יחייכו... אבל באמת שאני לא יודע על מה מדובר... ותעזור לי הכוונה בנושא)

2. לדוגמא' עדשת סיגמא הידועה 70-300... מה הזום שלה? כאדם שבא מעולם הP&S אני רגיל לדבר במספרים של X10\X3 וכד'... איך אני מחשב את זה עם עדשות?!

3. המצלמה... קנוניסטים? ניקוניסטים? לא לירות אחד בשני... אבל ההתחבטות שלי היא בין D70 ל350D... חסרונות? יתרונות? קראתי שלקאנון יש בעיה עם הגודל (מרגישה חובבנית... כך טענו...) עד כמה זה נכון? ולD70 בעית תקלות... עד כמה זה נכון? ובכלל, למה לא לחסוך ולקנות D50? האם ההבדל הוא משמעותי?!

4. אתרים בחו"ל... בעיקרון הבאת המצלמה תהיה על ידי חבר אי"ה (אם ירצה המכס...), הבחור מתעסק די הרבה בEBAY, האם החבילות שמציעים שם טובות? איפה אפשר לברר טווח מחירים וכד'? (בנוגע לאחריות ידוע לי... אבל הפרש המחירים הוא כל כך גדול... שמשום מה בא לי לקחת את הסיכון)
דוגמא לחבילה

5. כל עצה לדרך הארוכה הזו תעזור לי... אודה לכם גם אם תפנו אותי למדריכים בעברית (לא בגלל אנגלית גרועה.. אלא בגלל קוצר זמן... ועברית יותר קלה לי :-) )

אני יודע שאלו המון שאלות... אבל ממש ממש אודה לכם על התשובות!

nafnaf, שאובד עצות... ומנסה למצוא אותם בפורום!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-10-2005, 11:21
  end__game end__game אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.06.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי nafnaf שמתחילה ב "מעבר לDSLR - שאלות..."

ראשית רצוי להגדיר תקציב.

שנית בגופים של רמת כניסה יש את המצלמות הללו ניקון 50 , מינולטה 5D, קנון 350 ואולימפוס E-300.
אני בחרתי במינולטה כיוון שיש חישן גדול כמו לניקון וקנון לאולימפוס יש חיישן קטן ולכן יש רעש בISO גבוה. יש לה פ'צרים שאין לניקון והקנון זה מייצב חיישן צג גדול יותר , עדשת קיט טיפה יותר טובה לפחות מבחינת טווח.אחרי הקרופ 27-105 לעומת בניקון והקנון 27-80 לערך. וכן גם כיוון WB של מעלות קלווין כרגע לא משתמש אבל בעתיד נלמד מה זה בדיוק.
לגבי העדשות אני יפנה אותך לשני קישורים בעברית.
אתרים טכנים ומעולים.
http://www.d-spot.co.il
באתר השני זה נוטה יותר לניקון אבל מסביר ברמה מאוד גבוהה את עניין העדשות.
http://www.kramery.com
עריכה והוספה. ברמה היותר גבוהה של גופים יש את הניקון 70S , קנון 20D והמינולטה 7D.

נערך לאחרונה ע"י end__game בתאריך 26-10-2005 בשעה 11:24.
ישן 26-10-2005, 12:13
  liron_co liron_co אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.02.03
היי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי nafnaf שמתחילה ב "מעבר לDSLR - שאלות..."

1. מס' המילימטרים הוא לא אורך העדשה אלא המרחק בין תחילת העדשה לחיישן או לפילם.
2. הזום הוא 300\70 שזה 4.2 בכל מקרה המונח X10,X3 הוא בעייתי ולא נכון משום שמדובר ביחס. לעדשות 50-500 ולעדשת 10-100 יש אותו זום למרות שיש להן אורכי מוקד שונים.
3. לגבי המצלמה....לא איכנס לויכוח. *משתעל* ניקון *משתעל*.
4. אדורמה, B&H ועוד רבים.

לגבי עדשות תלוי מאוד בתקציב ובצרכים. יש עדשות החל מ 1000 ש"ח ועד 30,000. סט של קאנון יהיה ברוב המקרים זול יותר מהמקביל של ניקון. בכל מקרה לניקון אני ממליץ על סט התחלתי זול של עדשת 50 1.8, עדשת קיט (זולה יחסית וגם רחבה) ועוד עדשת טלה לצילום ציפורים כמו שביקשת (70-200 סיגמא, או 80-200 ניקון במחיר די דומה). העדשות לבד יעלו לך בארץ כ 5500.

בהצלחה,

לירון
ישן 26-10-2005, 12:19
  liron_co liron_co אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.02.03
היי
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי nafnaf שמתחילה ב "."

לדעתך מיצית את המיטב שיכולת מהמצלמה הקומפקטית ? האם יש לה אפשרויות ידניות ? אם כן, אולי שווה להרחיב את הידע הבסיסי שלך באמצעותה ואחר כך להתקדם לDSLR?

בנוסף, לא להתקרב ל "חבילות" כפי שציינת באתר, אתה מקבל זבל תמורת הכסף. לקנות רק מה שאתה צריך ולבדוק מה אתה מקבל. תשים לב שב"חבילה" כרטיס הזיכרון הוא מיקרודרייב (לא מומלץ) עדשות זוועתיות אופטית (במיוחד ה 70-300G, הם לא מציינים שזה G כך שבטעות אפשר לחשוב שזה ED לפי מחיר המחירון), הם נותנים שם איזה מתאם לזוית רחבה על הפנים, ובקיצור לא להתקרב.

תתחיל מגוף + 50 1.8 ועוד עדשה, תיק צילום, כרטיס זיכרון של 1 ג'יגה, וחצובה יציבה וכבדה.

נערך לאחרונה ע"י liron_co בתאריך 26-10-2005 בשעה 12:25.
ישן 26-10-2005, 12:51
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי nafnaf שמתחילה ב "."

אנסה לענות על כל מה שלא נענה.

1. בנוגע למ"מ של העדשות, לירון ענה. בגדול, ככל שהמספר גדול יותר, העדשה מייצרת זום גדול יותר (כלומר, הגדלה של הנושאים הרחוקים ממך), וככל שהמספר קטן יותר, העדשה מייצרת פחות זום, עד לרמה של 35 מ"מ. מתחת ל 35 מ"מ, העדשה מרחיקה את הנושא ממך (בניגוד לזום, שמקרב את הנושא) ואז נוצרת תמונה מעוותת, בא במרכז היא נראית יחסית בסדר, ובפינות היא מתעגלת. אפשר למצוא דוגמאות רבות לצילום בזוית רחבה פה בפורום.

לדוגמא, עדשת 70-300 תהיה אולי טובה לצילום ציפורים פחדניות, אבל לא תהיה מאוד נוחה לצילום בתוך הבית, או צילום נוף. בצילום נוף אנחנו לרוב רוצים להכניס כמה שיותר לתמונה, ולכן נשתמש בזוית רחבה, שמכניסה יותר פרטים.

2. אתה צריך לשחק עם זה לפני הקניה. לראות כמה הגדלה אתה מקבל מכל עדשה ואז לבחור מה טוב לך... קשה להגדיר במילים ולהסביר את רמת ההגדלה...
אגב, קח בחשבון שאם צילום בע"ח לא כולל צילום ציפורים, אתה יכול להסתפק בעדשות בינוניות, ולא חייב את עדשות הפריים היקרות והאיכותיות ביותר, שכן ציפורים זזות הרבה, וההקפאה דורשת צילום במהירות גבוהה, כמו גם פיקוס מהיר. בקשר לבע"ח אחרים, כמו ברווזים, חתולים, פרות וכו', ניתן לצלם ללא פיקוס סופר-מהיר, ומהירויות נמוכות יותר.

3. בקשר לתחושת המצלמה - זה לא באמת כזה משנה.
קח בנאדם שרגיל לנסוע פורד פיאסטה 84' ושים אותו בבמאזדה לאנטיס, הוא ירגיש בעננים!! ישבח את הרכב ויגיד שזה עולם אחר לגמרי. לעומת זאת, אדם שרגיל לנסוע במאזדה לאנטיס, שיכנס ל BMW Z5, לא יבין אין יכל לנסוע ב"גרוטאה" ההיא שבקושי מייצרת 100 כ"ס.
הכל עניין של פרספקטיבה והתרגלות. אם אני מצלם ב D70, ה 350D של קנון, וה D50 של ניקון, ירגישו לי כמו צעצוע. לעומת זאת, אם אני רגיל לצלם ב HP Photosmart 720, ה 350D וה D50 ירגישו לי הכי מקצועיות בעולם...
אבל מה שנכון, זה שה 350D וה D50 יחסית פשוטות יותר מה D70 או ה 20D, הן בתחושה, הן בפיצ'רים והן במחיר - וזה דווקא לטובת הלקוח.
בגדול - זה לא משנה מה אתה בוחר, כי המצלמות עושות את אותה העבודה בכל מקרה. מה שמשנה לתמונה, זו העדשה.
הקיט של ניקון (D70) כולל עדשת 18-70 טובה שמאפשרת לך לצלם נוף ופורטרטים באיכות טובה מאוד. המשלימה שלה - סיגמא 70-300 ממשיכה את הטווח לטלה ונותן לך כיסוי מ 18מ"מ עד 300מ"מ.
החסרון של ה D70s, הוא המחיר. היא יקרה יותר מה D50. ולכן, בד"כ ההמלצה שלי לניצול מקסימלי של הכסף שלך, יהיה D50, עם עדשת הקיט של D70, ה 18-70, ועדשת טלה - במידה ואתה מרגיש צורך בזום גדול - 70-300.

הקיט של קנון 350D כולל עדשת 18-55מ"מ שהיא טובה כאמור, לצילומי נוף ופורטרטים.
הקיט של ה 20D כולל עדשת 17-85מ"מ, אבל זה עובר את התקציב שלך בהרבה...
מבחינת המחיר, ה 350D יקרה יותר מה D50 של ניקון בערכת הקיט שלה, ופונקציונלית, הן דומות מאוד.
אפשר לקנות את ה 350D של קנון עם הקיט של ה 20D, שהיא 17-85 ב 1330 דולר (רק גוף ועדשה, ללא כרטיס זיכרון)
לניקון D50 אגב, יש קיט שכולל עדשת 18-55 וגם 55-200 בשביל טלה שממשיך את הטווח שלך מ 18 עד ל 200. לא מכיר את העדשה, אבל לא נראה לי שהיא תיפול מה 70-300 של סיגמא.
המחיר בניו-יורק עבור הקיט הגדול של D50 הוא 1000 דולר (שים לב שזה לא כולל כרטיס זיכרון למצלמה). מתאים לך לתקציב, וחוסך לך לקנות עדשת טלה נפרדת.

מקווה שלא בילבלתי יותר מדי

4. לי אישית יצא לקנות רק ב B&H. משה (carish1) טוען שהם לא הזולים ביותר, וכי ניתן למצוא ברחובות ארה"ב חנויות זולות יותר. כדאי שתפנה את השאלה שלך בפרטי אליו, הוא מתגורר בארה"ב ומכיר יותר מאיתנו.

5. בגדול, לדעתי הקיט המשתלם ביותר לקניה, הוא הקיט של ה D50. מצלמה איכותית + סט עדשות שמשלים לך טווח של 18-200 במחיר הכי נמוך.
אותה המצלמה עם הקיט של ה D70 + עדשת סיגמה 70-300 שרצית לקנות יתן לך טווח של 18-300 שזה הרבה יותר זום, אבל המחיר יהיה יקר בהרבה, ואני לא יודע אם זה באמת שווה את ההבדל.

לקנון אין קיט שיתן לך את הטווח הזה במחיר נוח.
ה 350D עם הקיט של ה D20 לבד עולה 1330 דולר, תוסיף לזה את הסיגמא 70-300 ואתה כבר יוצא בנזק גדול יותר, עבור ציוד שבתאכלס, נותן תוצאות דומות.
בהצלחה!

ולבסוף, בקשר לתקלות של ניקון - שמעתי על הרבה אנשים שיש להם בעיות עם המצלמות שלהם.
לי אישית לא היו בעיות עם ה D70 שלי, ואני מרשה לעצמי לייחס את זה לתקלות של משתמשים (אני טכנאי מחשבים, ואתה לא רוצה לדעת כמה פעמים קוראים לי לבוא לתקן מחשב שעובד בסדר גמור, ואילו רק המשתמש לא יודע לעבוד איתו...).

נערך לאחרונה ע"י Narxx בתאריך 26-10-2005 בשעה 12:56.
ישן 26-10-2005, 13:18
צלמית המשתמש של Narxx

בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי end__game שמתחילה ב "מרקס בקשר לתקלות של הניקון..."

בפעם המליון - הכינוי שלי זה Narxx (או נרקס) ולא Marxx (או מרקס)...
זה הכינוי שהחברים שלי קוראים לי, בגלל שם המשפחה שלי - נרקיס. לא מסובך

בקשר ל Recall של ניקון, אם זה היה לפני שנה וחצי, למה זה רלוונטי לעכשיו? הוא רוצה לקנות מצלמה חדשה... אני קניתי את ה D70 שלי בספט' לפני שנה (כשהיא היתה די חדשה) ולא היו לי איתה בעיות.. אני יכול להעיד רק על עצמי, ולא על אחרים.
מלבדי, לרועי היתה D70, והוא לא דיווח על בעיות. אני מכיר המון רוכשי D70 למיניהם (בקבוצה של שלומי יש המון) והיחידי ששמעתי מקטר על משהו - היה עדיאל, שהתלונן על "בעיה" שבסוף התברר שזו בעיה של המשתמש, ולא של המצלמה (מי שמכיר את הסיפור מכיר, ומי שלא - לא משנה, זה לא רלוונטי לדיון).

ובקשר לחיישן של סוני, הבעיות התגלו בחיישנים של ה P&S ולא ה DSLR. אגב, ממה שידוע לי, קנון חטפו יותר נזק מהברדק הזה מאשר ניקון, אבל זה באמת שלא קשור לדיון שלנו.

ישן 26-10-2005, 13:38
צלמית המשתמש של Narxx

בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי end__game שמתחילה ב "תראה סליחה על הטעות. קורא..."

הדיון שלנו גובל בספאם.

בנוגע לחיישנים - סוני מייצרת חיישנים גם ל DSLR של ניקון (D50 + D70) אבל לא נמצאו בעיות עם המוצרים האלו. הבעיות המדוברות בחיישנים של סוני נמצאו בלבד בליין החיישנים של ה P&S. ייתכן כי הם מיוצרים במקום אחר, במפעל אחר או משהו... לא מבין בזה, וזה גם לא מעניין אותי.

איך משחררים מוצר פגום? זו באמת בעיה, אבל בדיוק בשביל זה יש "אחריות". אחרת, אם תמיד היו יוצאים מוצרים טובים לשוק, לא היה צורך באחריות, כי אף אחד לא היה מממש אותה. בקרת איכות עושים מדגמית, וככה עולים על בעיה. לו היו עושים בקרת איכות לכל מצלמה, היית קונה D50 במחיר של 5D...

בקשר לתקלות במערכת ההפעלה - בשביל זה יש ghost

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:13

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר