06-11-2005, 09:49
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.07.04
|
|
היי אולג, בוקר טוב 
גשרים הם נושאים כל כך יפים לצילום. רק שלפעמים... ההצגה נגנבת מהם לטובת האנשים או הדמויות שעל הגשר - כמו בתמונה הראשונה..
אני מצרף כאן (ברשותך) כמה הצעות ואת דעתי...
1. בדיוק על תמונה כתבתי, כאשר הדמויות שעל הגשר הן המעניינות כאן. אילו היתה יכולת לצלם מזווית נמוכה יותר, ולקלוט את הגשר הרחוק יותר דרך אחת הקשתות של הגשר שעומד מלפניו, היה כאן צילום מקסים.
אי-לכך, שהתמונה מצויה כמות שהיא כרגע בגוונים לא חזקים מאוד, וחסר בה על מנת להדגיש את הנושא האמיתי כאן, האנשים, היה כדאי לדעתי לצלם בתת-חשיפה - לקבלה של צלליות. בדומה לדוגמה הבאה:

2. הגוון הצהוב חזק מדיי לדעתי האישית, ולמרות שהוא תורם לגווני השקיעה ולאותה שעה, הוא מכסה על פרטים כגון אלו שעל הכביש שנמצא בפינה השמאלית התחתונה, והמבנים שנמצאים בצד הימני של התמונה.
הבהרתי טיפה והחלשתי את גווני הירוק והאדום - עד לקבלה של איזון בצבעים.

3.
בתמונה הזו אני מציע לחתוך מחלקה התחתון של התמונה, מכיוון שפרספקטיבת העומק בצורה הזו (כרגע) מעט לוקה בחסר. ע"י "כיווץ" של גובה התמונה, מתקבל הרושם של תמונה שהיא בחלקה פנורמית, והיא נעימה יותר לעין.

4.
הבה פרטים חשוכים אפשר היה להוציא מהגשר, מה שלדעתי היה כדאי, מאחר וגם גווני צבע יוצאים שם כשמבהירים את התמונה, כמו גם פרטים מהמבנים עצמם.

יופי של צילומים יש לך מאיטליה.. אני משוכנע שיש לך עוד "ארסנל" שלם של צילומים. נחכה לראות עוד 
נערך לאחרונה ע"י rgrg בתאריך 06-11-2005 בשעה 09:51.
|