לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-11-2005, 13:58
  xunne xunne אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Black Mammmba שמתחילה ב "שיפור סיבולת לב ראיה- מספר שאלות"

אני אענה לך מהידע הבסיסי שיש לי,
כדי לפתח סיבולת לב ריאה אתה צריך להתמקד יותר בספרינטים, זאת אומרת אנשים שרוצים לשפר את תוצאת ה2000 שלהם למשל לא צריכים לרוץ 6 קילומטר אלא לרוץ ספרינט של 400 מטר ואז ריצה קלה למשך חצי דקה-דקה ואז שוב ספרינט של 400 מטר וכך הלאה כמובן אפשר לקצר או להאריך את אורך הספרינט בהתאם לכושר שלך.
תוכנית די טובה לשיפור הסיבולת לדעתי היא שינוי קצב הריצה, זאת אומרת תרוץ 300 מטר ריצה קלה 250 מטר ריצה בקצב בינוני ו200 מטר ספרינט ואז שוב 300 מטר ריצה קלה 250 בינוני 200 ספרינט וכך האלה.
בקשר לאחוזים,
הדופק המירבי שלך זאת אומרת ה100% הוא 220 פחות הגיל, בוא נגיד שאתה בן 20 זאת אומרת ה100 אחוז שלך הוא 200 פעימות לב לדקה.
כדי לשפר את הסיבולת לב ריאה שלך יש לרוץ בקצב של בערך 70-90 אחוז זאת אומרת במקרה של בנאדם בן 20 160-180 פעימות לב בדקה.
כדי למדוד את הדופק אתה צריך לקחת שתי אצבעות לחפש את הגרגרת שלך ואז לקחת 2 סינטימטר ימינה או שמאלה,לספור כמה פעימות יש לך ב15 שניות ולהכפיל ב4. קודם תתרגל למדוד לעצמך בזמן עמידה ואז שתלמד תעשה את זה בזמן ריצה.

חוץ מזה קח כל מה שאמרתי בערבון מוגבל לדעתי תך תתייעץ עם איזה מדריך כושר או משהו שזה בעצם המקצוע שלו והוא מבין הרבה יותר מרוב הגולשים בפורום הזה אני מאמין.

מקווה שעזרתי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 10-11-2005, 17:42
  KLUTCH KLUTCH אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.05
על חלק מהתגובות:
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Black Mammmba שמתחילה ב "שיפור סיבולת לב ראיה- מספר שאלות"

troublesome - אל תבלבל אחרים עם הריצה האירובית או האנאירובית שאתה מתבלבל בה! אם אתה יודע מה זה אירובי או אנאירובי אז כנראה למדת ביולוגיה ואם כן, אז מומלץ שתחזור על החומר שוב!.
אירובי - נשימה עם חמצן. אנאירובי - בלי חמצן (כל מי שלא למד ביולוגיה לא יודע על מה אני מדבר בכלל)
הסבר:
במצד מנוחה יש לכל תאי הגוף מספיק חמצן בשביל לפעול ולהתקיים. בשעת מאמץ הגוף זקוק ליותר חמצן כי התאים פועלים מהר יותר ונושמים בעזרת חמצן ולכן צורכים יותר חמצן.
אז אם אני מתחיל ריצה של ספרינט לא ארוך אבל חזק, הגוף משתמש בחמצן שבו וממשיך להגדיל את הכמות במשך הזמן בריצה עצמה =>> כלומר לגוף יש חמצן לנשימה אירובית!
אם אני אמשיך לרוץ טיפה יותר זמן, הגוף יכנס לנשימה אירובית כי אין מספיק חמצן!.

עכשיו לכל מי שהתבלבל, זה היה רק כדי להסביר ולהזכיר לאלו שלמדו ביולוגיה...

תנשמו איך שנוח לכם. אם יש לכם מספיק חמצן רק מהאף אז תנשמו ותנשפו דרכו.
אם לא (כמו ל99.99999% אז תנשמו ותנשפו דרך הפה)

בקשר לבניית סיבולת לב-ריאה, אין לי מושג אז כאן אני אשאיר את הנושא פתוח לאלו שכן יודעים על מה הם מדברים.

בהצלחה לכל הקרביים (ולקרבית! כל הכבוד לך )
ישן 10-11-2005, 19:38
צלמית המשתמש של Puki
  משתמש זכר Puki Puki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.07.04
כושר גופני

הסיבולת שלנו מתחלקת ל-2 סוגים:
אנ-אירובי (מאמץ עצים ללא שימוש של חמצן בתהליך, עד 3-4 ד'),
ואירובי (אין חוב חמצן, לאחר 4 ד' ריצה).

על מנת לשפר את הכושר הגופני שלנו ניתן לעבוד במספר שיטות ומישורים.
אולם, הדרך הטובה ביותר לשפר את הישגנו בזמן האופטימלי ללא סיכון של היפצעות
היא לגוון באימונים.

הכוונה בגיוון אימונים היא להתאמן על בסיס קבוע אך עם אימונים בעלי אופי וטבע שונים,
ריצות נפח, טמפו, אינטרוולים וכך הלאה.
כמובן שעל מנת להתחיל תכנית אימונים מתקדמת, יש תחילה לבנות כושר בסיסי אשר יאפשר
ריצה רצופה והזדמנות לשיפור התוצאות.
המטרה באימונים היא לא לשפר את התוצאה ותמיד לרוץ נגד השעון אותו מרחק כל פעם,
אלא לבצע אימונים איכותיים במימונים מדוייקים שייגרמו לשיפור טבעי של הכושר הגופני שלנו.

יש צורך אדיר במנוחה ותזונה נכונה, במידה ואין לך את שני אלה, הכושר הגופני שלנו נמצא
ברקורסיה. מכיוון שהשריר נבנה במנוחה, אם אינך נותך לו זמן מספק לנוח, נק' השיא שלך תמיד
תהיה מתחת לנק' המנוחה המינמלית וכך הכושר שלך לא רק ייתקע אלא גם יירד.

הדרך הנכונה להתאמן, היא קודם כל להציב לעצמך את המטרות שלך, ולהבין שזהו תהליך
שלוקח זמן, ורק במידה ותעשה אותו נכון, לא תחפף ולא תגזים, הכושר שלך ייבנה בצורה היעילה
ביותר.

כמו שציינתי לפני כן ישנן שיטות שונות לשיפור הכושר הגופני,
יש הרצים ריצות אינטרוולים, יש הרצים ארוכות, יש כאלו שמשלבים, ויש כאלה שמשלבים, עובדים
עם דופק וגם עושים תרגילי חיזוק.
הכל תלוי בכושר הנוכחי שלך ובמטרה שלך.

בקיצור, אני יכול להמשיך לדבר על זה, אבל אני לא רואה את הטעם.
לך לאדם שמבין עניין בבניית תכנית אימונים, ותראה שתכנית רצינית כוללת 5 ימי אימון בשבוע,
שבהן ריצות שינוי קצב, ריצות מנוחה, ריצות עליות וכדומה, הדגש פה הוא על הגיוון.

מקווה שתצליח.

לא ארוך, לא קצר
לא קשה, לא קל

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:49

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר