21-11-2005, 00:12
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 19.05.02
|
|
|
YNET
מקורבים: שרון החליט לפרוש מהליכוד
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3172187,00.html
לאחר ימים ארוכים שבהם החזיק מדינה שלמה במתח, אומרים הערב מקורבים לשרון: הוא יודיע מחר על פרישה מהליכוד והקמת מפלגה חדשה
אטילה שומפלבי
אריאל שרון, ראש ממשלת ישראל ויושב ראש הליכוד, צפוי להודיע מחר (ב') על פרישה ממפלגת הליכוד. במערכת הפוליטית גברו במהלך יום האתמול ההערכות כי שרון יפרוש. מקורבים לראש הממשלה אמרו אמש ל-ynet כי הוא החליט על כך בשעה-שעתיים האחרונות. בכירים בלשכת ראש הממשלה אמרו כי "99 אחוז ששרון פורש, מחר הוא יודיע על צעדיו".
שרון עצמו קיים אמש מספר רב של פגישות, והוא עזב את משרדו רק בסביבות השעה עשר, לאחר שנפגש עם יושבי ראש סיעות האופוזיציה. כהרגלו, הדרים שרון לחוותו, אולי לליל התלבטויות והתחבטויות אחרון לפני ההודעה הדרמטית.
על כל מקרה שלא יבוא, מקורביו של ראש הממשלה הכינו לו שני נאומים שאמורים לספק מענה לכל אחד מן המקרים.
מאז השעה עשר גברו ההערכות במערכת הפוליטית ובסביבתו של שרון, כי הוא יודיע מחר על פרישה. סביב השעה אחת עשרה העריך אחד מיועציו של ראש הממשלה כי "הסיכויים הם 70 - 30 לטובת הפרישה". זמן לא רב לאחר מכן, התגברו ההערכות, והפרישה הצפויה הפכה לעובדה כמעט מוגמרת.
בשעות הערב נראה היה כאילו התקבלה החלטה סופית, אולם יועציו של שרון סירבו לאשר את הכיוון. "אנחנו לא יודעים", חזרו ואמרו פעם אחר פעם לכתבים. "אנחנו באמת לא יודעים". גורמים המקורבים לראש הממשלה אמרו סביב השעה עשר כי עדיין לא ברור מה הכיוון, אולם מאוחר יותר, החלו לזרום ידיעות על כך כי למעשה - שרון החליט סופית לפרוש. סמוך לחצות אישרו מקורביו: הסיפור נגמר. מחר הוא מודיע על פרישה.
שר הביטחון שאול מופז, ששמו הוזכר כמי שילך עם שרון למפלגה חדשה, אמר כי הוא נשאר בכל מקרה בליכוד. מופז אמר כי "אם תקום רשימה חדשה, אני מודיע שאני נשאר בליכוד ואני קורא לראש הממשלה להישאר בליכוד, כי רק ליכוד מאוחד ינצח את הבחירות". לעומתו, הבהיר השר אהוד אולמרט כי הוא ילך אחרי שרון בכל דרך שיבחר.
סיעת הליכוד צפויה להתכנס בשעה שתיים בצהריים בחדר הסיעה בכנסת, אולם בלשכתו של ראש הממשלה לא ידעו לומר אם הוא ימסור שם את הודעתו, או
שמא יעשה זאת לפני כן או לאחר מכן. "זה יוחלט סופית רק בבוקר", אמר אחד היועצים של שרון.
יו"ר מפלגת העבודה, ח"כ עמיר פרץ, ישלח מחר הודעה רשמית מטעם המפלגה, בה יודיע לשרון על החלטת מרכז המפלגה לפרוש מן הממשלה ולהפסיק את השותפות עם הליכוד. משמעות המהלך: התפטרותם של שרי מפלגת העבודה, שאת מכתבי ההתפטרות שלהם מחזיק פרץ אצלו, ופירוק ממשלת האחדות.