לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-11-2005, 06:26
צלמית המשתמש של minimax
  משתמשת נקבה minimax minimax אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
שלח הודעה דרך MSN אל minimax Facebook profile
האם נהוג היום בצה"ל לחלק את "אות הגבורה"?

חייל "צעיר" הרג 4 מחבלים ברג'ר - ומנע חטיפה

הצנחן דוד מרקוביץ', רק שמונה חודשים בצה"ל, הוקפץ אתמול עם חבריו למארב בכפר, כשלפתע נתקל ביחידה מובחרת של החיזבאללה על רכבי שטח ואופנועים - שביקשה לחטוף חייל. המג"ד ל-ynet: "הוא ביצע ירי מדוייק, בקור רוח. הסיט את הנשק ופגע בכולם. התקשרתי אליו פשוט כדי לומר לו כמה אני גאה בו". קצין בכיר: "ההתקפה המאסיבית על גבול הצפון לא היתה מתוכננת ונבעה מהכישלון לחטוף חייל"
חנן גרינברג

דקות ארוכות ניסה הלילה סגן-אלוף יניב אללוף, מפקד גדוד 202 של הצנחנים, להתקשר לחייל אחד מפלוגת המסלול של הגדוד, דוד מרקוביץ, קלע במקצועו, שהתגייס לצה"ל רק לפני שמונה חודשים, ואתמול אחר הצהריים, באומץ לב ובקור רוח הרג את ארבעת מחבלי החיזבאללה שניסו לחטוף חייל בכפר רג'ר . "ניסיתי להשיג אותו בטלפון, אבל הקו כל הזמן התנתק, פשוט רציתי לומר לו כמה אני גאה בו, שבדיוק ככה אני מצפה שחייל בחטיבת הצנחנים יפעל, שפשוט כל הכבוד שלו", אמר המג"ד ל-ynet.

מרקוביץ התגייס לצה"ל במסגרת מסלול בני ישיבות ההסדר בגיוס מרץ 2005. הוא מתגורר במושב גמזו, ובשבוע הבא יחגוג את יום הולדתו ה-21.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ynet.co.il/PicServer2/01082004/669809/3_wa.jpg]

אופנועי החיזבאללה. צילום: דובר צה"ל

הכל החל אתמול מעט לאחר השעה 15:00 בצהריים. מארב של חיילי מגדוד 202 של הצנחנים נמצא סמוך למחסום בכפר רג'ר, ברקע נשמעים קולות ירי ופיצוצים.

על מה שאירע לאחר מכן, מספר ל-ynet, המג"ד סא"ל אללוף: "החיילים הבחינו בארבעה מחבלים לבושים שחור, חוד החנית של החוליה, נעים בצורה מסודרת, מאחוריה המתינו רכבי שטח ואופנועים, מעין סיוע לוגיסטי למבצע החטיפה. החוליה שנשאה טיל נ"ט מוכן לשיגור, התקרבה לכוח עד למרחק 40 מטר. המארב הזה אולי קצת הפתיע את אנשי החיזבאללה. הם בקושי הספיקו להרים את הנשק ואז החיילים פתחו לעברם באש. הקלע דוד מרקוביץ, ביצע ירי מדוייק, בקור רוח, ירה, הסיט את הנשק, פגע בכולם, גם הטיל שהיה בידם התפוצץ, שלושה נהרגו מייד, הרביעי נפל - החל לזחול ומת זמן קצר לאחר מכן".

מפקד הפלוגה והקשר נפגעו, החיילים הצליחו למנוע חטיפה

הירי המדויק של הקלע שהתגייס לצה"ל רק לפני שמונה חודשים שינה למעשה את כל התוכנית של חוליית החיזבאללה. סא"ל אללוף מספר כי הארבעה היו חמושים מכף רגל ועד ראש, ואם היו מגיעים לקרבת החיילים, מכאן ועד חטיפה של אחד מהם, העברתו לרכבים שהמתינו מאחור ומשם עמוק ללבנון – הדרך הייתה קצרה. "הפעילות של החיילים הייתה יוצאת מן הכלל, לאחר שהמחבלים נהרגו נורתה אש מכל הכיוונים, נפלו פצצות מרגמה. מפקד הפלוגה שהגיע מהמוצב הסמוך והקשר שלו נפצעו, והאש נמשכה ואנחנו היינו עדיין באותה כוננות".

זמן קצר לאחר שהופיעו המחבלים, הגיע לאזור גם מפקד גדוד 13 של גולני, סא"ל רפי מילוא, והשתתף אף הוא בלחימה.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ynet.co.il/PicServer2/01082004/669539/211105_wa.jpg]

חיילים באזור התקרית. צילום: אביהו שפירא

סא"ל אללוף מספר כי מרקוביץ וחבריו "עלו" לגדוד רק לפני חודש והוצבו באזור הרגיש שבגבול הצפון. "אין ספק שזה הישג מדהים לחייל שזה המקצוע שלו, אבל לכולם שם פעלו באופן יוצא מן הכלל ומנעו את הפיגוע שהחיזבאללה כה רצו בו, הם היו ערוכים היטב וביצעו את מה שמצפים מהם על הצד הטוב ביותר", אמר.

קצין בכיר בצה"ל אמר ל-ynet כי על פי ההערכה ההתקפה המאסיבית של החיזבאללה שכללה גם ירי לעבר גבול הצפון לא הייתה מתוכננת ונבעה מכישלון התכנית לחטיפת חייל, "הכישלון הכניס אותם ללחץ - הרצון לחלץ את הגופות - להשיג הישג ולא הקטן ביותר נוכח כישלון החטיפה", הסביר

נערך לאחרונה ע"י minimax בתאריך 22-11-2005 בשעה 06:30.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-11-2005, 09:59
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.04
אני מודע למה שאתה אומר, אבל יש הבדל עצום
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי minimax שמתחילה ב "אכן,עדיף לתת לאריה דרעי העבריין לנהל את המדינה"

מקרים כמו שהבאת יש לרוב. הנה גם עומרי וגם במפלגת העבודה היו זיופי בחירות וכל מיני דברים אחרים, ואפילו הנשיא ווייצמן שהתקשורת הכתירה אותו כדוגרי וישר התגלה מאוד רחוק מזה ונאלץ להתפטר בבושת פנים, על קבלת כספים שהיו פי 10 יותר מאשר כל האישום של אריה דרעי. וגם הדוגמה של יצחק מרדכי רחוקה מלהשביע רצון.

אבל הדוגמאות שהבאתי הם דוגמאות של בגידה במדינה והעמדה בסכנת חיים של המון אנשים. אלו דוגמאות שאין להם כלל שום מצפון, אפילו מצפון מינימלי. אפשר להוסיף לזה גם את אותו קבלן שרצח את המאבטח ומכר מחסן נשק למחבלים, שכחתי כבר את שמו, אבל הוא היה עסקן ואם לא היה נתפס מי יודע אולי שהוא היה מגיע גם לכנסת ונבחר.

נכון שכיום רוב בעלי השררה גם במגזר הדתי וגם במגזר החילוני הם לא בדיוק 100 אחוז ישרים. אבל בין כל הפושעים האלו אני מחפש את הרע במיעוטו. ומקרים של בגידה במדינה, רצח ומכירת סמים לנוער, ברוך השם שאין בין המנהיגות הדתית.

ייתכן שזה לא רק תוצאה של עדינות נפש יתירה אלא של סוג חיים. אם בן אדם כמו אלחנן טננבוים או שגב היה הולך לבית הכנסת, היו קורעים אותו שם לגזרים. הוא וכל משפחתו. אבל בתור חילוני הוא לא הולך לבית הכנסת, מצפצף על כולם, והוא יכול להסתתר ביתר קלות מזעם הצבור.

אבל אני בטוח שגם התפילות שלוש פעמים ביום שבו מצהירים כלפי הקדוש ברוך הוא שאנחנו הבנים שלו והוא האבא שלנו, וכל בני ישראל הם אחים. וגם מה שאומרים בתפילה ומשבחים את ה' על זה שעוזר לעניים ולשפלים ושובר את הרשעים והעריצים הגאים, זה פועל כמו תעמולה חזקה להיות הגון וישר ולעשות את הטוב בעיני האלו-הים כמו ילד טוב לאבא שלו. סוף סוף התעמולה עובדת. אבל כמו בכל תעמולה לא תמיד זה פועל אותו דבר ויש שלא שמים לב לתעמולה.

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

נערך לאחרונה ע"י מדינאי בתאריך 22-11-2005 בשעה 10:13.
ישן 22-11-2005, 13:20
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.04
זו דעתי מזמן בלי שום קשר לאירוע עם החיזבלה
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי The_Merlin שמתחילה ב "תגיד מדינאי..."

הנה תקרא מה שכתבתי בקישור הזה:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=105254

האירוע עם החיזבלה הזכיר לי רק שמדובר במלח הארץ שגם הולכים לצבא וגם עובדים וגם יש להם פחות פשע ונגעים אחרים של החברה המודרנית, וגם נאמנים לציונות בלי פקפקוקים.

בדיוק כמו שהיה פעם שעל אף שהקיבוצים היו רק 2 אחוז של האוכלוסיה, נתנו להם להנהיג את כולנו. אבל עכשיו כבר נגמר זמנם של הקיבוצים והגיע זמנם של הדתיים הלאומיים.

ובאשר לאמא האשכנזיה של עמיר פרץ. למה אתה קורא לזה רכילות, גם לי יש אמא אשכנזיה, מה רע בכך? אני אינני מתבייש בזה, אני גאה בזה.

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

ישן 22-11-2005, 14:05
צלמית המשתמש של minimax
  משתמשת נקבה minimax minimax אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
שלח הודעה דרך MSN אל minimax Facebook profile
לגבי עיטור הגבורה,יש לי מחשבה שניה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי minimax שמתחילה ב "האם נהוג היום בצה"ל לחלק את "אות הגבורה"?"

באתר של צה"ל רשומים 40 לוחמים בלבד שקיבלו את האות הזה,וקראתי חלק מהסיפורים שלהם. בשביל לקבל את עיטורהגבורה,צריך להיפצע קשה במהלך הקרב,ולהמשיך להילחם. חלק ניכר ממקבלי העיטור קיבלו אותו רק אחרי מותם.

קבלו דוגמא אחת לסיפור אופיני:
תיאור המעשה:ביום 15 באוקטובר 1973, השתתף רב"ט משה לוי, סמל-מחלקה, בקרב שניהלה פלוגתו עם מארב מצרי על ציר הים למוצב הצפוני, בגזרת "פורט-פואד - בודפשט". בעת הקרב נפגע ה-זחל"ם שפיקד עליו, ופצצת נ"ט נוספת שנורתה פגעה בידו הימנית וקטעה אותה באזור המרפק. רב"ט משה לוי הבין את חומרת-המצב ופקד על אנשי-צוותו לרדת מה-זחל"ם. תוך כדי ירידה מה-זחל"ם נפגעו רוב החיילים. רב"ט משה לוי קטוע יד ימין וזב דם ירד בעצמו מה-זחל"ם ונע לעבר עמדת האויב הסמוכה, בידו השמאלית החזיק רימון, ובשיניו שלף את הנצרה ממנו. הוא הטיל את הרמון וכוח האוייב בעמדה חוסל. אולם, מאחר שהיה קרוב מאד לעמדת האוייב, נפצע מרסיסי הרמון שהטיל הוא עצמו. אף על פי כן, סירב לקבל עזרה וכיוון את צוות הפינוי אל נפגעי ה-זחל"ם שלו. תוך כדי-כך- נפגע ה-זחל"ם פגיעה ישירה, עלה באש והתפוצץ. במעשיו אלה גילה אומץ-לב עילאי, חירוף נפש, קור-רוח ודבקות במשימה.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:18

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר