23-11-2005, 18:37
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.07.05
|
|
|
מג"ב-כבוד !!
אחים שלי ממצב ??
הרבה זמן שלא הייתי פה.. ח הרבה מאוד זמן..
עכשיו מתחיל מחזור גיוס (אחד מבין שלושת הגדולים שיש בשנה) ורובכם כבר יודעים לאן הם הולכים ומה הם רוצים לעשות , אך בטוח שיש כמה שעדין מתלבטים , לא מבינים , או לא יודעים מה הם רוצים לעשות..
אז הנה קצת מידע קטן על מה שאני יודע..ראשית כל אני ממצליץ אך ורק על מ-ג-ב !! והנה הסיפור..
לפני 4 חודשים (2.8.05) התגייסתי למג"ב.. בהתחלה קצת התבאסתי מהקטע כי באתי בגישה שמג"ב הם רק מאבטחים..
אני בטוח שכולכם ראיתם את הסרט "ספיחס" (אסקימו לימון 4) והמפקד אמר שם: "ברוכים הבאים לבסיס הטירונות , מעכשיו אתם כבר לא אזרחים יותר , אלא גברים,,עם ביצים"
אז זה מה שהטירונות של מג"ב עושה לכם... אף אחד לא נשאר הומו כזה נחנח.. כולים הופכים חיות כאלה..
מה שטוב בטירונות של מג"ב זה שיש גם הפעלות.. זה יענו שלוקחים אתכם כדי שמגבניקים ותיקים יחפפו אתכם לתפקיד.. אז מציבים אתכם פעם בכותל , ובכל מני מקומות.. לפעמים אתם גם בסיור עם הכחולים (שוטרים כחולים) , ההפעלה הראשונה שלי הייתה ברמאדן היינו ברובע המוסלמי.. שם אתה מרגיש את כל האנדרנלין זורם בגוף כש-300 אלף מתפללים עוברים דרכך ואתה מבצע מעצרים של שב"חניקים (שב"ח= שוהה בלתי חוקי) , או שאתה בסיורים עם הג'יפ של מג"ב במזרח ירושלים מבצע מעצרים ורודף אחרי שב"חניקים..
סה"כ הטירונות עברה באמת אחלה ובסבבה.. אוכלים קצת מכות מהמפקדים , עולים וזוחלים את "הר הדמעות" יותר מדי.. חח..
מה שכן המשמעת שם שוברת.. כי זאת לא משמעת רגילה כמו שיש בצה"ל..
היו אצלנו אנשים שבאו מגבעתי , קשר , אפילו מחובלים וטייס והם אמרו שבכזאת משמעת הם לא נתקלו בצה"ל..
אבל רק התותחים עוברים..
לאחר מכן יש לך את הגיבושים לאחר הטירונות.. ימ"ס מכי"ם וחובשים..עוד דבר טוב במג"ב זה למשל אם אתה הולך לקורס חובשים אז כשאתה מסיים אתה לא יורד מחזור כמו בצה"ל.. אלא ממשיך עם המחזור שלך כי כבר קיבלת את הסיכת לוחם..(ח ועוד דבר טוב זה שאתה מקבל שם משכורת של 700 ש"ח בזמן שכל החבר'ה מצה"ל מקבלים רק 400)
היו אצלי במחלקה 4 רוסים סוסים שהלכו לגיבוש של ימ"ס.. כולם חזרו צולעים ושבורים. אבל זה שווה את זה.. כשאתה מגיע לפלוגה המבצעית אתה יכול לבקש גיבושים ל- "ימ"ג (בילוש) , סמ"ג , מתיל"ן (מודיעין , תצפית , יירוט ולוחמה ניידת)..
יש גם את הפלוגה של הבנות..(אל תדאגו לא עושים איתן ביחד טירונות) שבכל פעם שאתה רק מסתכל או מדבר איתן אז המפקדים דואגים לתזז אותך על זה..
בהמשך למדתי לאהוב את מג"ב וכל הגישה שלי עליהם השתנתה..מאוד נדלקתי על הקטע שיש לי כל הסמכויות של שוטר וההטבות.. כמו למשל אני יכול לנסוע על אזרחי בחינם בתחבורה ציבורית..
ס"הכ אני ממליץ בחום לכולם ללכת למג"ב.. מג"ב זה משפחה.. זה כבוד..
כרגע אני ברגילה ומחכה ללכת לקורס חובשים בע"ה בינואר ולאחר מכן אולי בילוש..
מג"ב זה חיל מגוון שעושה גם תפקידים של צה"ל וגם של משטרה..
ויש לו 3 יחידות הכי נחשבות שיש שצה"ל לא מפסיק להשתמש בהן מרוב הייחוד שלהן והמומכיות (אני מדבר על ימ"ס , מתיל"ן , ו-ימ"מ)..
בקיצור.. לכו על מג"ב !!! שכחו מכל הסטיגמות שיש עליהם על זה שהם מפגרים וכו' וכו'...
"משמר הגבול זה הבית שלי" !