לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-11-2005, 06:40
  Matan-Net Matan-Net אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.10.01
אז ככה...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי uriguy שמתחילה ב "שאלות לגבי מודיעין שדה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי uriguy
שלום לכולם, קודם כל אני אדגיש שחיפשתי ומצאתי תשובות להרבה שאלות שהיו לי אבל לא לכולם.
אז הנה השאלות שיש לי:

1) במודש צבע הנעליים הוא שחור?

2) אני רואה שאומרים שצריך גומיות לנעליים, מישהו יכול להסביר לי מזה (לא קשור למודש אלא כללי)

3) השינה בטירונות ובאימון המתקדם - באוהלים? ובתוך שקי שינה או על כאלה מיטות מתקפלות עם מזרונים?

4) יושנים במדים או בבגדים אזרחיים?

5)באמת יש צורך בביגוד טרמי מיוחד או שמספיק גופיות פלנל וטרנינג? כי אני לא אחד שסובל מקור בדרך כלל בצורה מיוחד.

תודה רבה מראש לכל מי שיקדיש זמן לענות לי!

ושיהיה לנו בהצלחההההההה (מתגייסי מודש וכל שאר מתגייס נובמבר)

1. שחור
2. גומיות שאתה שם כדי שהמכנס יהיה מעל הנעל, אתה תראה כבר..
3. אוהלים. בשטח זה רק בתוך שקי שינה ובבסיס במיטות מתקפלות (ואתה תלמד להעריך את
המיטות האלה).
4. בבגדים אזרחיים.
5. יש צורך, אני גם אמרתי לעצמי לפני שנה שהגעתי למוד"ש שאני לא סובל מקור, אבל זה קור
שאי אפשר לתאר, תצייד בכמה שיותר ציוד חם.

בקשר לשתי שאלות הנוספות שלך, כן מומלץ להביא משחת נעליים (שחורה כמובן), ואני לא יודע
איך זה יהיה אצלכם אבל אצלנו בטירונות היה אסור להביא שמיכות\כריות ודברים כאלה מהבית אז
עדיף שתחכה עם זה ותשאל את הסגל שתגיע לטירונות.

בהצלחה ילדים שלי

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://shimi.net/services/getfree.php?date=23/11/2007]

נערך לאחרונה ע"י Matan-Net בתאריך 24-11-2005 בשעה 06:42.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-11-2005, 11:43
  NimDod NimDod אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.06.05
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי ProphecY שמתחילה ב "אני מתגייס לשריון ולא..."

השמיכות שהצבא מספק הן נוראיות ואסור להתכסות בהן. מכנים אותן סקאביאס על שם התולעים שמסתובבים בהן. משתמשים בהן לכיסוי המיטה בסידור בוקר (ועד היום אני לא מבין מה הטעם), ותמיד מצמידים אחת לאלונקה (כדי לכסות את הפצוע). אישית, אני לא מבין למה לא מעיפים את הצ'יקמוק הזה מהשירות, היא מיותרת כמעט לחלוטין, כשהשימוש היחידי שאי פעם מצאתי לה היה לרפד את הריצפה מתחת לשק"ש כשישנים בשטח.
אפשר ומומלץ להביא שמיכה מהבית, למרות שלשבוע הראשון של הטירונות זה לא נוח להסתובב עם תיק כבד שמפוצץ בשמיכה ענקית ולא משאיר מקום לציוד אחר. חובה להביא סדין מהבית, כדי שתוכלו לישון עליו ולהשתמש בשק"ש פתוח כשמיכה.

לגבי השאלה על השקי שינה בצה"ל - בבסיסי הטירונות מקבלים שק"ש מסוג "שימשונית" שהוא שק שינה באיכות לא רעה. קשיח יחסית מבחוץ, קצת מרופד בפנים. תביאו טרנינג או סוג של פיג'מה לישון בה בלילה.
מאוחר יותר בשירות, בגדודים (איפה שהציוד איכותי יותר - כיאה ללוחמים) מקבלים שקי שינה "גרמניים" שהם מרופדים מאד, נוחים מאד, נעימים ומחממים הרבה יותר. סביר להניח שלסגל שלכם בטירונות יהיו כאלה אז תוכלו לראות בעצמכם (אבל לא להרגיש...)
יש גם שק שינה "אמריקאי" שלא יצא לי לישון בו שנאמר לי שהוא מחמם במיוחד, ומיועד לאזורים קרים במיוחד. לא רלוונטי לגביכם, בינתיים.
ישן 25-11-2005, 15:38
  repower repower אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.02.05

לגבי בהל"ץ אתמול חזרתי משם מחזור נוב 05 של חוזרי דח"ש של הנדסה ומוד"ש.
אז ככה, האוכל זוועה השקם ממש טוב יש שם הכול אבל באמת לא תיראה אותו יום מפעמיים בשבוע.

אני לא יודע אם היה שיפור או לא, אבל אנחנו היינו שם שבוע והוא תמיד היה זוועה.

לגבי האוהלים, ישנו באוהלים בגלל ש אוג' 05 עדיין לא עזבו את הבסיס, והם דווקא בסדר ועדיף
לישון באוהלים מאשר בחדרים בגלל הניקיון, השק"שים באמת טובים אבל, אתה לא תרגיש את הקור בערב, אתה תרגיש אותו טוב טוב כשתתעורר, הכי חשוב זה לא לישון בהרבה בגדים כי יכול להיות שתזיע
וכשתצא אתה יכול לחטוף איזה וירוס דיי בקלות.

בחדרים יש תנור, לצערינו הם לא פעלו כשאנחנו היינו שם אבל הם יפעלו כשאתם תגיעו לשם, בכול פלוגה יש מקום להטענה של פלאפונים וכול מה שאתה צריך, רק אל תשאיר שום דבר שם כשאתה לא שם, הכי טוב זה כשאתה שומר ואז אתה תמיד רואה מה קורה.

נכון יש בנות אבל חוץ ממש"קית ת"ש אני לא חושב שהן יהיו בטעם שלך בלשון המעטה
ואפילו המפקד שלנו התפקע מצחוק כשמישהו מאיתנו אמר בחורילות ^^

ד"א
היה לנו שלושה מפקדים ו מ"מ, המפקדים היו מהנדסה חוץ מאחד, והמ"מ היה ממוד"ש ואני מקווה שתקבל אותו כי הוא המ"מ הכי נחמד שהיה אפשר להכיר שם, ואפילו כשיצאנו משם לא היה לנו נעים בגלל שלא זכרנו לתת לו הקשב מחלקתי כמו שצריך והרוב גם שחכו להצדיע לו כשהוא עובר לידינו...

חוץ מזה הבסיס טוב, שלוש שעות נסיעה מב"ש אוספים אותכם במחנה נתן אבל יסבירו לכם את זה בהרחבה כבר במסדר היציאה הראשון

בגדים חמים? טרנינג חם לאימון ספורט, ועוד טרנינג חם לשינה אבל לא יותר מידי, גטעקס וחולצה טרמית חובה!
וכמובן עוד בגדים חמים לשעת ט"ש אבל לא יותר מידי שזה לא יטפוס לך יותר מידי מקום בתיק, מספיק סט בגדים אחד לשעת ט"ש כי גם ככה אתה לובש אותו פעם ביום

ישן 25-11-2005, 16:37
צלמית המשתמש של tammy1903
  tammy1903 tammy1903 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.07.02
מוד"ש עושים אצלנו את הטירונות ככה שקל לענות על זה(:

הנעליים הן נעליים קלות שחורות אם אני לא טועה(:
גומיות לנעליים הכוונה שהמכנס הצבאי הרי נמצא מעל הנעל ולא כמו שאתה הולך עם מכנסיים בד"כ שמגיעים עד הריצפה..לכן יש צורך בגומייה שאפשר יהיה לקפל את קצוות המכנס מתחתייה ותחזיק את המכנס מעל הנעל.

לגבי השינה אתם ישנים באוהלים ליד האוהלים של האימון המתקדם של הגדודים ושל אב"כ.
בשקי שינה על מיטות צרפתיות.

יש צורך בביגוד תרמי מיוחד, אני לא יודעת אם אתה מכיר קור של מדבר ואם כן, אז כדאי שתביא כמה שיותר חולצות תרמיות וכו', כי קר שם משהו סיבייייייייר! <בדיחה פרטית >

מממ..לגבי המדים...עקרונית יגידו לך לישון בבגדים אזרחיים תמיד..חוץ מהימים שבהם תהיה בשטח וביחוד שבוע שדאות..אם אתם עושים בכלל <כי כולם יודעים שמוד"ש לא קרבי- ישירו לכם את המשפט הזה הרבה בחדר אוכל >
כל אופן..לפעמים יוצא שאתה שומר בלילה לדוגמא שעתיים לפני השכמה אז אתה כבר מעדיך להישאר עם המדים..אחרי כל שמירה אישית נשארתי עם המדים..לומדים להסתדר עם המדי ב' ונרדמים איתם יופי, בבוקר אתה אפילו מקבל 6 דקות אקסטרא לישון בזמן שכולם שמים מדים(:

אם יש עוד שאלות אתה מוזמן לשאול..ואני חייבת לציין שהאוכל בחדר אוכל בבהל"ץ למרות מה שכולם אומרים השתפר פלאים..אז נכון זה לא הבקו"ם או צריפין אבל מה שיש שם עכשיו זה מעדני גן עדן לעומת מה שהיה...

בהצלחה!
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:58

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר