26-11-2005, 23:11
|
|
|
|
חבר מתאריך: 31.01.05
|
|
|
התלבטות - מוד"ש או נח"ל
הפרופיל שלי היה עד עכשיו 72, והייתי אמור להתגייס באוגוסט. בגלל היצע התפקידים המצומצם והעלוב כ"כ שמוצע לבעלי הפרופיל הזה, מוד"ש נראה לי האופציה הכי נורמלית כל הזמן (אמנם היום בעלי פרופיל 72 כבר לא יכולים להגיע לשם, אבל כשהייתי צריך להחליט בזמנו זה היה אפשרי). אמנם במשך תקופה ממש רציתי ללכת לנח"ל ולהיות חי"רניק, אבל בגלל הפרופיל התפשרתי על מוד"ש, התחלתי לברר מה עושים שם באמת וזה נראה לי אפילו יותר טוב מלהיות חי"רניק, מבחינות לא מעטות. התגייסתי באוגוסט למוד"ש, וביום הגיוס הודיעו לנו שאי אפשר עוד להגיע למוד"ש עם 72. יצאתי לדח"ש (לא בגלל הסיפור של מוד"ש) וחזרתי לפני שבוע, ובשבוע האחרון הייתי בבקו"ם ואישרו לי חריג חי"ר. אני יכול ללכת עכשיו למוד"ש, ואני יכול גם ללכת לנח"ל. עד עכשיו הייתי די סגור על מוד"ש, אבל בשבוע האחרון בייחוד התחלתי שוב להרהר קצת בעניין.
רציתי לשאול פה אנשים שמכירים את הצבא, אנשים ששירתו בחי"ר או במוד"ש, או גם בחיל אחר, ומכירים טוב את התפקידים והפעילות של 2 החילות, שיגידו לאן הם היו מעדיפים להגיע אם הם היו צריכים להחליט מחדש היום, אחרי שהם ראו באמת מה עושה כל חיל.
כמובן שזה תלוי בהעדפות שלי - אז כמה דברים בקשר לזה: זה לא יתרון בשבילי שבחי"ר יש גיבוש יחטיות, במילא לא הייתי משתתף בו. גם זה שמוד"ש הם לא כוח יירוט ולא ייצא לי לסמן שם איקסים על הנשק לא מפריע לי יותר מדי. מצד שני זה לא שהייתי רוצה לעשות פעילות שקטה ורגועה ולא להיות בתוך כל הבוץ בשטחים (להיות "ג'ובניק עם תעודת לוחם"... כמו שהרבה אומרים על מוד"ש. אני יודע שזה ממש לא ככה אבל עדיין, הם באמת עושים הרבה פחות ממה שחי"רניקים עושים?)
אם הייתם במקומי לאן הייתם הולכים?
שאלות נוספות - יכולים לעשות לי בעיות במוד"ש עם זה שיש לי מספר משקפיים גבוהה (7 בעין אחת)? יכולים למנוע ממני להיות תצפיתן בגלל זה?
וזה שאני חריג חי"ר יכול להפריע לי במשהו בשירות, נגיד שימנעו ממני לצאת לקורסים?
|