לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-12-2005, 22:33
  himi56 himi56 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.06.04
לדעתי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yaniv_yaniv שמתחילה ב "שיתוף מחשבים המחוברים ישירות למודם כבלים בודד."

ה-"בעיה" הינה במודם עצמו, ואני אפרט...
אתן דוגמא, בבזק ניתן שירות הנקרא WOWNET , טכנולוגיה שנקראת HPNA על גבי קווי הטלפון
(לא מי יודע מה) אבל, המודם שהוא בעצם נתב (של חברת 2WIRE) מאפשר חיבור מס' מחשבים בתצורות שונות, רשת(RJ45) , ע"י מתאמי רשת נוספים (PCPORT) בחיבור ישיר לפילטר בשקע הטלפון
וגם בחיבור USB(שבו כמובן חייבים להתקין את הדרייבר הניתן בערכה על אותו המחשב).
כלומר הנתב מאפשר חיבור תצורות שונות על אותה רשת פרטית ביתית וגם שיתופים כמובן, חוץ מן הגלישה, ולכן לדעתי , אם כבר המודם של הכבלים מאפשר חיבור 2 תצורות ל 2 מחשבים נפרדים, השאלה היא האם ניתן לשנות את זה בהגדרות של המודם (לדעתי לא- היה לי SURF4200,של מוטורולה אני לא זוכר בדיוק את הדגם אבל אני זוכר כי במודם לא היה שום זכר לאופציה כגון ניהול רשת).
בכל מיקרה ייתכן כי פשוט גרסת הקושחא של המודמים כפי שהם מסופקים ע"י חברת הכבלים לא מאפשרת את זה (די תמוהה!!!! המודם משמש DHCP ל-עד 3 מחשבים) ואולי עידכון יכול לשנות (לא יודע אם כדאי להתעסק עם זה).
בכל מקרה זהו
אז בי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-12-2005, 16:50
  yaniv_yaniv yaniv_yaniv אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yaniv_yaniv שמתחילה ב "שיתוף מחשבים המחוברים ישירות למודם כבלים בודד."

שלום לכולם.

דבר ראשון תודה על התגובות.

רועי:
אתה מדבר על רשת ics שזאת איננה סוג הרשת אליה אני מתייחס.
אני מתכוון לרשת הבנויה כך שהחיבור בין המחשבים יהיה דרך המודם.
לצורך העניין, במקרה שלך אינני צריך אפילו מודם כדי לקשר בין שני המחשבים ברשת - מספיק רק החיבור ביניהם עם כבל מוצלב.

himi65:
אני נוטה להסכים לדעתך כי הבעיה נעוצה בקושחת המודם, ואם נתעמק יותר - כפי הנראה הפורטים חסומים- אך זו הנחה בלבד ולכן אני מחפש הסבר עמוק יותר.

ניב:
אתה מסביר את התופעה בכך שלא ניתן להגדיר מסכת רשת משותפת.
אם בעצם אשתמש בממיר usb לאתרנט במחשב הרי שגם במחשב אוכל להגדיר כתובת רשת ומסכת רשת.
אם אגדיר בשני המחשבים מסכת רשת זהה למסכת הרשת של המודם הרי שלא צריכה
להיות לי בעיה.
ועדיין, השיתוף איננו מתאפשר !

מדוע המודם לא יכול לשמש אותי כ- hub בעצם?
יניב.

נערך לאחרונה ע"י yaniv_yaniv בתאריך 09-12-2005 בשעה 17:02.
ישן 09-12-2005, 22:48
  himi56 himi56 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.06.04
בכל מקרה

אני מקווה שכולם יסכימו שהחיים יכלו להיות הרבה יותר קלים אם הכבלים כמו בחברת בזק היו מבינים כי היום להרבה מאד אנשים יש מעל למחשב אחד בשימוש, לא כל אחד יכול לרכוש נתב משולב אלחוטי\קווי
כזה או אחר, על מנת שיחבר אל המודם.
היום כל מודם רשת שניתן לכל לקוח בבזק יש אפשרות של שידרוג גירסא, המודמים מאפשרים בצורה פשוטה מאד לחבר מס' מחשבים ברשת, ע"י הפיכת המודמים לנתבים מלאים (שלא כמו הסיפור עם STH) דבר המקנה לנו בעצם גם שליטה על ההתחברות מול הספק, שליטה על פתיחת פורטים וכדומה.
יניב, אני לא חושב כי מדובר על פורטים חסומים אלא על "נתוני עבודה של המודם" כלומר מה הגרסא הנוכחית מאפשרת ומה לא.
אני יודע כי כאשר הייתי מחובר דרך הכבלים, עוד לפני החיבור לשקע המודם הקצה למחשב שלי כתובת במסכת של הכתובת הפיזית שלו, (ניב לתשובתך אלי, אני אומר זאת כי המודם כן מקצה כתובות גם ללא החיבור לכבלים לקבלת כתובת ציבורית, ואם אני לא טועה ישנה אופציה גם לבטל את זה)
יניב האם ניסית לנתק את המודם מהשקע של הכבלים ולכבות ולהדליק, לחבר שני מחשבים בין אם דרך USB או רשת ולראות את הכתובות של המחשבים והאם הם רואים אחד את השני?
אולי הבעיה היא בכך שהמודם מקבל כתובת ציבורית משרת ה-DHCP של הכבלים ואז הכתובת של המחשב משתנה בהתאם ואולי עוד הרבה דברים......
בכל מקרה בלגאאאאאאאןןןןןןןןןןןןןןןן,
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:17

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר