13-12-2004, 16:42
|
|
|
חבר מתאריך: 25.10.04
|
|
היום כדורים עפים ולא בשמים ומטענים מתפוצצים מתחת לרגליים
אבל לא משום כך אנו זקוקים להתנתקות כמו לאויר לנשימה. אל לנו להיות כובשים ועוד יותר מכך, מהכוון הפרקטי, אל לנו להפוך למיעוט בארצנו.
אתה צודק כל פעולה חייבת להיות מתוכננת על בסיס מוצק. הבסיס הוא הפסקת הכיבוש, שבכל מקרה יחול מתי שהוא בעתיד הלא רחוק. הבסיס הוא החלטת ממשלה, שכל יום שדוחים את מימושה אנו סופגים אבידות נוספות והרי החלטת הממשלה באה על מנת ליתב את המצב בגבולותנו עם רצועת עזה תחילה. כמובן שאני שותף מלא לתקוותך, כי הרצועה תרגע לאחר תהליך ההתנתקות וכי הדבר יוביל לרגיעה באזור כולו ולהקמת מדינה פלסטינית שתחיה לידנו בשלום.
אולם :
א) אין שום בטחון שזה אכן יקרה. - מסכים. רק אני משוכנע שיותר גרוע מהמצב היום לא יהיה אלא רק יתהווה מצב שווי משקל אחר בו יתמזערו הפגועים בכוחותינו.
ב) אין זאת אומרת שאין אנחנו אמורים להגן על עצמנו עד ביצוע ההתנתקות. - חייבים להמשיך למגן על עצמינו. יחד עם זאת, אם כוונת ההתנתקות היא אמיתית, מדוע ל"משוך" זמן?
ג) אני מוכן לשים כסף שאחרי ההתנתקות מרצועת עזה יהיו אלו (ואולי גם אתה?) שיקשרו ויצדיקו את האלימות (בין אם היא באה מעזה או ממקום אחר) בכך שעדיין יש שטחים כלשהם המוגדרים שטחים כבושים. למען האמת, גם אם ניסוג לשטחי 67+- יהיו שטחים אשר יוגדרו כשטחים כבושים (ולהזכירך, גם גילה נחשבת להתנחלות),.
- לי אתה יכול כבר להתחיל לשלם. אני לעולם לא הצדקתי ואינני מצדיק אלימות מצד כל שהוא. מחאה ניתן להביע גם ללא אלימות ולבטח שלא בשיטות טרור רצחניות.
אני מסכים שכל שטחי מדינת ישראל הם שטחים כבושים. יחד עם זאת, זכותנו להקים את מדינתנו מדינת ישראל בשטחי ארץ ישראל. בשלב זה, באופן חד צדדי אין לפנות יותר ממה שהחליטה ממשלת ישראל. אם וכאשר יכונו שיחות עם הפלסטינאים כל השטחים שנכבשו ב- 1967 הם בסיס לדיון. אין זאת אומרת שאני מצדד בדרישה לחזור לגבולות 1967 לדעתי חלק מהשטחים שנכבשו (כולל גילה, שמשום מה הזכרת רק אותה) יהיו ממערב לקו הגבול הסופי, שיקבע בינינו לבין המדינה הפלסטינאית שתקום.
אני לא מוכן להיות "קורבן האי ההתנתקות"ואינני מוכן להפקיר את חיילי צה"ל, תוך כדי השהייתה. אם אתה וחבריך מוכנים להיות כאלו, תמשיכו להוות זרוע של ארגוני החמאס , שאתם משחקים לידיהם על מנת שההתנתקות תראה כאילו נצחונם הוא ובינתיים לקטול את חיילינו.
|