15-12-2005, 19:00
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
|
|
מחזק את משה.
כששמחה השאילה לי לראשונה את ה 150 מ"מ, התאהבתי בה (בעדשה) מיד (בשמחה התאהבתי הרבה לפני שידעתי שיש לה את העדשה הזו [שמחה, אם את קוראת את זה.. ]).
צמצם 2.8 לכל האורך (זה נשמע מוזר, כי יש לה רק 150 מ"מ, אבל צילמתי עם עדשת מקרו של ניקור (ניקון) 105 מ"מ נדמה לי, ושם ככך שמתקרבים בפוקוס, הצמצם עולה (נסגר).
אופטיקה מצויינת, מחיר יחסית נוח (לא יקרה כמו הביגמה), הגדלה של 1:1, מנוע מהיר HSM ומה לא?
היא גדולה וכבדה. צריך לקחת את זה בחשבון. צילום עם עדשה כזו מחייב מהירויות תריס רציניות, במידה ואתה לא מצלם עם חצובה. ניסיתי אותה בסטודיו והיא לא היתה לי נוחה (רחוק מדי + רועד מדי).
אורך המוקד הגדול, לא רק מאפשר לך לצלם חרקים פחדניים מרחוק יחסית, אלא מאפשר לך גם שימוש בפלאש (כשניסיתי לצלם דבורים עם ה 50 מ"מ מקרו (סיגמא) שלי, הפלאש היה גבוה מדי ולא השפיע בכלל על התמונה. עם ה 150 אין לי שום בעיה להאיר את הצורה לחרקים, ולצלם בצמצמים סגורים בשביל להרוויח עומק שדה, ולא לקבל טישטושים עקב רעידות (בדומה לצילום טיפות המים).
יש לי אלבום מקרו באתר, שרובו צולם עם ה 150 מ"מ המדוברת, ומספר תמונות קטן מאוד צולם עם ה 50 מ"מ (שתי העדשות, שוב, של סיגמא, ויתאימו למצלמה שלך).
את משה זה שכנע, מקווה שגם אותך - זו עדשה נהדרת !!
קניתי אותה בארץ עם אחריות של היבואן הרישמי (ש.פ.ע) בפוטורפלקס בעלות של 3290 ש"ח (ועוד הוספתי לה פילטר UV איכותי, תוספת של 200 שקלים חדשים) - במזומן.
לא מאמין שתמצא כזו משומשת, - אבל - חבר שלי בדיוק מברר עבורו, יש מישהו שמוכר קנון 105 מ"מ (או שזה 100 מ"מ?) מקרו 1:1 ב 1400 ש"ח. מחיר הוגן עבור שני הצדדים. אם חבר שלי לא יקנה אותה, אשמח לשלוח לך הודעה פרטית עם הפרטים של המוכר (כמובן, משומשת).
|