לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 15-12-2005, 02:02
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי erbkk שמתחילה ב "שאלה.."

יש כל מיני עדשות מקרו, תלוי מה אתה מחפש ובאיזה תקציב ... הפשרה הטובה ביותר לדעתי היא 100 מ"מ f/2.8 מקרו USM של קאנון - גם נותנת לך הגדלה של 1:1, גם מאפשרת לשמור מרחק מהאובייקט (חשוב בצילום חרקים לדוגמא) וגם נמכרת במחיר סביר יחסית, בסביבות 450$ בחו"ל. המתחרות שלה הן העדשה 90 מ"מ f/2.8 של טמרון - מעולה אופטית, אבל קצרה ממנה במקצת ובאה בלי מנוע AF מהיר ושקט, וכמובן הסיגמא 105 מ"מ f/2.8, שגם היא מתפקסת מאוד לאט.

יש את ה-60 מ"מ f/2.8 EF-S החדשה שנמכרת בכ-390$, לדעתי כבר כדאי ללכת על ה-100 מ"מ. בנוסף יש כמובן את עדשות ה-50 מ"מ f/2.8 מקרו של כל מיני חברות (קאנון, סיגמא) - אבל הן קצרות מדי לדעתי ולא מאפשרות מרחק סביר מהאובייקט.

כמו שאתה רואה, יש המון אופציות. מה הכיוון שלך והכי חשוב - מה התקציב ?

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-12-2005, 19:00
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי carish1 שמתחילה ב "אמרת את מילת הקסם.... אין..."

מחזק את משה.
כששמחה השאילה לי לראשונה את ה 150 מ"מ, התאהבתי בה (בעדשה) מיד (בשמחה התאהבתי הרבה לפני שידעתי שיש לה את העדשה הזו [שמחה, אם את קוראת את זה.. ]).

צמצם 2.8 לכל האורך (זה נשמע מוזר, כי יש לה רק 150 מ"מ, אבל צילמתי עם עדשת מקרו של ניקור (ניקון) 105 מ"מ נדמה לי, ושם ככך שמתקרבים בפוקוס, הצמצם עולה (נסגר).
אופטיקה מצויינת, מחיר יחסית נוח (לא יקרה כמו הביגמה), הגדלה של 1:1, מנוע מהיר HSM ומה לא?

היא גדולה וכבדה. צריך לקחת את זה בחשבון. צילום עם עדשה כזו מחייב מהירויות תריס רציניות, במידה ואתה לא מצלם עם חצובה. ניסיתי אותה בסטודיו והיא לא היתה לי נוחה (רחוק מדי + רועד מדי).

אורך המוקד הגדול, לא רק מאפשר לך לצלם חרקים פחדניים מרחוק יחסית, אלא מאפשר לך גם שימוש בפלאש (כשניסיתי לצלם דבורים עם ה 50 מ"מ מקרו (סיגמא) שלי, הפלאש היה גבוה מדי ולא השפיע בכלל על התמונה. עם ה 150 אין לי שום בעיה להאיר את הצורה לחרקים, ולצלם בצמצמים סגורים בשביל להרוויח עומק שדה, ולא לקבל טישטושים עקב רעידות (בדומה לצילום טיפות המים).

יש לי אלבום מקרו באתר, שרובו צולם עם ה 150 מ"מ המדוברת, ומספר תמונות קטן מאוד צולם עם ה 50 מ"מ (שתי העדשות, שוב, של סיגמא, ויתאימו למצלמה שלך).
את משה זה שכנע, מקווה שגם אותך - זו עדשה נהדרת !!

קניתי אותה בארץ עם אחריות של היבואן הרישמי (ש.פ.ע) בפוטורפלקס בעלות של 3290 ש"ח (ועוד הוספתי לה פילטר UV איכותי, תוספת של 200 שקלים חדשים) - במזומן.

לא מאמין שתמצא כזו משומשת, - אבל - חבר שלי בדיוק מברר עבורו, יש מישהו שמוכר קנון 105 מ"מ (או שזה 100 מ"מ?) מקרו 1:1 ב 1400 ש"ח. מחיר הוגן עבור שני הצדדים. אם חבר שלי לא יקנה אותה, אשמח לשלוח לך הודעה פרטית עם הפרטים של המוכר (כמובן, משומשת).

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:18

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר