לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-01-2006, 12:46
  משתמש זכר Socrates Socrates אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.11.02
עזרה בבחירת עדשות ל-canon 350d

שלום לכולם,

אחרי שקראתי הרבה מאד דיונים שנערכו כאן (ובמקומות נוספים) על הויכוח הלא נגמר בין canon ל-nikon (ובפרט בין ה-350d וה-d70s), ואחרי שהלכתי לכמה חנויות להרגיש ביד ולצלם קצת, החלטתי שמה שיתאים לי יותר זו ה-350d (זה בסדר, אין לי כף יד גדולה ). עכשיו נותרה הבעיה של אילו עדשות לקנות.
הקניה עצמה תתבצע בסינגפור או בהונג-קונג, כך שהמחירים יהיו נמוכים מאלה שבארץ, ועד כמה שביררתי, הם קרובים לאלו המפורסמים ב-b&h. התקציב שלי עומד על 1000-1200 דולר (כולל הגוף)
(אני יודע שאני מעוניין בעדשת טלה-זום)
* גוף - 790$
* גוף + עדשת קיט (18-55) - 850$
עדשות אפשריות:
א. sigma 55-200 f/4-5.6 dc
(140$)
ב. canon ef 55-200 f/4.5-5.6 II usm
(200$)
ג. sigma 70-300 f/4-5.6 apo dg - אגב, מה זה apo? כי יש כזו עדשה בלי...
(190$)
ד. canon ef 75-300 f/4-5.6 usm
(150$)

אז השאלה היא:
1. האם לקנות את הגוף + עדשת הקיט ולצרף לה את אחת מהעדשות הנ"ל, ואיזו מהן?
או
2. לקנות גוף לבד, ובנוסף את אחת מהעדשות הנ"ל (איזו מהן?) וכן עדשה רחבה כמו
ef 28-90 (מחיר 90$) או עדשה איזשהי עדשה רחבה קבועה.
או
3. גוף לבד + sigma 28-200 f/3.5-5.6 dg (מחיר 230$, או דומה לה) - זו האופציה שחשבתי עליה בהתחלה.

תודה מראש לכל העוזרים,
בברכת תחי המהפכה! (זו שרצה למעלה )
אביב

אה, כן, עוד בקשה - בבקשה אל תהפכו את זה לדיון/ריב בין קאנון לניקון...
הארות והערות תמיד יתקבלו בברכה.

נערך לאחרונה ע"י Socrates בתאריך 09-01-2006 בשעה 12:56.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-01-2006, 19:31
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Socrates שמתחילה ב "עזרה בבחירת עדשות ל-canon 350d"

APO זה קיצור של Apochromatic, כלומר עדשה שמורכבת מאלמנטים מיוחדים שמונעים (או לפחות מפחיתים) את עיוותי הצבע. הנה ציטוט מאתר של סיגמא :

ציטוט:
An Apochromat lens, which keeps color aberration to a minimum, using Special Low Dispersion glass is called an APO series lens at Sigma. As the refractive index of glass depends on the wavelength of the light, color aberration occurs when different colors form images at different points. This problem often occurs with telephoto lenses. In the case of normal optical glass it can only be corrected for two primary spectral colors by combination of low dispersion convex and high dispersion concave lenses. Sigma Apo lenses use SLD (Special Low Dispersion) or new ELD (Extraordinary Low Dispersion) glass to offer superior sharpness, high contrast and color correction by minimizing the chromatic aberration.

ולגבי ההמלצה על העדשות - אני אישית לא אוהב להמליץ על עדשות כמו סיגמא 70-300 (למעשה אני לא אוהב אף עדשה שהיא 70-300, לא של קאנון, לא של ניקון ולא של סיגמא), אבל בהתחשב בתקציב לחוץ העדשה הזאת תהיה "הרע במיעוטו", בהנחה שמדובר באמת בעדשת APO. אם יש אפשרות תקציבית, אפשר ללכת על קאנון 70-300 IS, היא יותר יקרה, אבל מציעה יתרונות לא קטנים כמו מייצב תמונה ומנוע פיקוס USM (מהיר ושקט).

עדשה מומלצת נוספת היא 50 מ"מ f/1.8 - קטנה, זולה (פחות מ-70$ בארה"ב) ופנטסטית מבחינה אופטית.

המלצה נוספת - קח בחשבון שבתקציב שלך תצטרך להכניס גם סוללה נוספת, כרטיס זיכרון (אני ממליץ על 1 ג"ב לפחות, עדיף שני כרטיסים כאלה) ותיק איכותי. הפריטים האלה יכולים בשקט להגיע ל-200-300 ירוקים.

ישן 09-01-2006, 23:19
צלמית המשתמש של ArnonG
  ArnonG ArnonG אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.01.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Socrates שמתחילה ב "עזרה בבחירת עדשות ל-canon 350d"

יצא לי לצלם ברוב העדשות שציינת ולדעתי - אם הכסף מאפשר - עדיף ללכת פשוט על עדשת הקיט 17-85IS שבאופן יחסי מוצלחת מאד.
ה-50/1.8 מצוינת ויעילה מאד בתנאי אור קשים, אבל למי שלא רגיל לעדשות פריים (ללא זום) - לא פשוט לצלם בה. אני באופן אישי מאד אוהב אותה.
ה-75-300 של קנון לא מוצלחת במיוחד. הדגם עם ה-IS יותר טוב אבל עולה כפול.
ה-70-300 של סיגמה לא מבריקה אבל בשביל המחיר שלה נותנת תמורה נהדרת עם יכולות מקרו לא מבוטלות.
את ה-55-200 אני לא מכיר - לא את של סיגמה ולא את של קנון. חפש דוגמאות לתמונות.

לדעתי האישית - אם אתה קונה את ה-18-55 - תשלים עם 70-300 של סיגמה בתור קיט ראשוני. אם אתה יכול לקנות את ה-17-85IS במקום - עדיף כרגע להשאר איתה אפילו כעדשה אחת בלבד.

אני קניתי את ה-28-135IS (שיותר זולה מה-17-85 אבל פחות חדה) ואני מאד מאד מרוצה ממנה. רוב הזמן היא על המצלמה. טוב נו, כשאני לא מצלם ציפורים..... אז זה לא ממש רוב הזמן ... אתה יכול לשקול אותה במקום הכל. היא נותנת טווח מצוין, מייצב תמונה טוב ותמונות חדות מאד מאד. באשכול התמונה הטובה ל-2005 התמונה הראשונה שם היא שלי עם העדשה הזו.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:29

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר