18-01-2006, 18:16
|
מנהל: כלכלה עסקים ושוק ההון, משפטים וצרכנות
|
|
חבר מתאריך: 10.07.02
הודעות: 9,896
|
|
מרקורי דורשת לשלם מס מופחת של 15% במקום של 23.5% על דיבידנד ב-500 מיליון ד'
מרקורי דורשת לשלם מס מופחת של 15% במקום של 23.5% על דיבידנד ב-500 מיליון ד'
עורך דינה: אנחנו לא מאיימים, אך יהיה קשה להסביר למשקיעים למה החברה ממשיכה לפעול בישראל
הדס מגן 17:22 18/1/06
חברת מרקורי מנהלת מגעים מול רשות המיסים לתשלום מס מופחת על חלוקת דיבידנד בגובה 500 מיליון דולר, ונציגיה נפגשו בנושא עם שר האוצר, אהוד אולמרט. כך נודע ל"גלובס".
מרקורי שילמה בינתיים מקדמה בגובה 75 מיליון דולר. תשלום המס חושב בידי החברה לפי שיעור של 15%, תוך הסתמכות על סעיף 16א' לפקודת מס הכנסה.
על-פי סעיף זה, ניתן לאפשר תשלום מס מופחת לחברות רב-לאומיות, בשיעור המס שהן משלמות במדינת המקור שלהן, במטרה לעודד השקעות בישראל. ההחלטה היא בסמכות שר האוצר, והוא מאציל אותה למנהל רשות המיסים.
מרקורי משלמת בארה"ב מס על הדיבידנד בגובה 5%. רשות המיסים דורשת מהחברה את תשלום המס המלא, העומד על 23.5% (לחברה יש הטבות במסגרת החוק לעידוד השקעות הון), ואולם מרקורי מוכנה נכון לעכשיו לשלם רק 15%.
רשות המיסים אומרת, שסעיף 16א' נועד לעודד השקעות בישראל, בעוד במקרה האמור מדובר דווקא בהוצאת כסף מישראל באמצעות חלוקת הדיבידנד.
באחרונה נפגשו נציגי מרקורי בלוויית עו"ד שמואל זיסמן עם אולמרט. אולמרט שמע את טענותיה של מרקורי, והותיר את ההכרעה בידי מנהל רשות המיסים, ג'קי מצא.
לטענת זיסמן, מאזן האינטרסים של מדינת ישראל מחייב היענות לבקשתה, שכן מרקורי מכניסה כספים רבים לישראל. "מדינת ישראל אמורה להיות זריזה בתחרות מול מדינות אחרות גם בנושאי מיסוי, ואם היא רוצה לשמור חברה שמספקת 700 מקומות עבודה ומשלמת 700-800 מיליון דולר מיסים בשנים האחרונות, כדאי לה לחשוב איך היא מתמודדת מול מדינות שנותנות הטבות טובות יותר.
"אם מדינת ישראל לא תיענה לנושא הזה, מרקורי תצטרך להסביר לבעלי מניותיה ולבוס שלה, מה פתאום היא נמצאת במדינת ישראל ולא במקומות כמו אירלנד, שמאפשרות מס מופחת, והחשש האמיתי שהם ישקלו את השיקולים שלהם ויחליטו לעזוב. אנו לא נראה את זה אולי מחר בבוקר, אבל לאט לאט החברה תפחית את פעילותה".
זיסמן הוסיף: "מרקורי לא מאיימת, אבל זו תהיה התוצאה. יהיה קשה להשאיר אותה בארץ. אפילו אמריקה הגדולה עושה את המאמץ כדי שיגיעו אליה. המשמעות של הישארות מרקורי, היא הכנסה של מאות מיליוני דולרים. "היה כבר שימוש ב-16א' לכל קרנות הון הסיכון. חשבו שזה נכון לגרום לכך שתהיה תעשיית הון סיכון בישראל. אז למה לא להמשיך ולהיות חכמים ולעזור לחברות כמו מרקורי להישאר בישראל?" דוברת רשות המיסים אמרה בתגובה: "מדובר בסוגייה ייחודית שיש לה פנים לכאן ולכאן. אנו נבחן את הנושא ברגישות הראויה, תוך התחשבות בפעילותה של מרקורי בישראל, ונעשה מאמץ לתת מענה מהיר".
http://www.globes.co.il/serve/globe...?did=1000051982
_____________________________________
|