28-01-2006, 22:06
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 01.01.04
|
|
|
תגובה ל nimdod ול RP
אכן, החוברת הזאת היא אחד הלקחים של סיפורי טירטור רבים שהסתיימו בצורה טרגית.
סיפורו של אהוד שניאור ז"ל שטורטר למוות בספטמבר 2002 היווה מעין נקודת מפנה ביחס לענישה, למרות שהמסמך "המענה הפיקודי" הופץ כחודש לפני כן.
לא היה שם שום פיקוח מצד הסגל הבכיר, לא התחשבו בסרגלי מאמצים, ובכלל- ההיגיון כנראה נתקע בש"ג או שנשאר לישון במגורי הסגל.
כמו ש RP כתב, הרבה מהנעשה הוא בעיני המתבונן ונתון לפרשנויות שונות.
יכול להיות שבדוגמה שנתתי (מסדר בוקר) הייתי צריך להסביר קצת יותר. הכוונה שלי היתה שבדרך כלל מסדר בוקר הוא עבודה של כלל החיילים ולא של חייל זה או אחר. במקום שממנו באתי לכל מטלה היו אחראים מספר חיילים כך שאם יריעות האוהלים לא היו מגולגלות כראוי או שהשירותים לא היו נקיים דיים אי אפשר היה להאשים חייל זה או אחר משום שזאת מטלה של כלל החיילים (במקרה שלי הפלגה או הסוללה) ולכן השתמשתי בדוגמת המסדר החוזר- הסוללה תמיד מסדר חוזר בשעה 22:00 (למשל) וזאת כאקט של עונש מצד אחד (מסדר הבוקר לא עמד) וגם תירגול חוזר מצד שני (יכינו את המסדר פעם נוספת כדי שבפעמים הבאות לא יפשלו).
לגבי עניין החדרים/אוהלים- צה"ל נוטש את עניין האוהלים בטירונות באופן מדורג. אני בטירונות (נוב' 00) ישנתי באוהל בשיבטה, אחי בטירונות ישן גם הוא באוהל במתקן אדם (נוב' 03), אבל מה עם טירוני גולני וצנחנים למשל?
עניין הקצין סמ"ר שמשגיח-
בשביל זה קיים תפקיד המשה"ד בהכשרות. משה"ד- מש"ק הדרכה. זהו מש"ק ותיק לקראת שיחרור, בעל נסיון וותק בעבודה עם טירונים/חיילים/קורסיסטים שהתקפדי שלו הוא לחנוך את שאר המ"כים, להכן להם מערכי שיעור, לייעץ להם בנוגע למקרים ותגובות ובאופן כללי- לתרום מניסיונו האישי.
גם הרס"פ הוא דמות כזאת- המש"ק הכי "חזק" בפלוגה שכביכול עבר הכול וגם הוא יכול לתרום, לעזור ולחנוך את המכ"ים הצעירים. אני זוכר שאני בתור רס"ל לקראת שיחרור (רס"ל- רס"פ בתותחנים) גם הייתי מייעץ למ"כים שלי שהיו נמצאים בדילמות של "איך להעניש את ההוא", "איך להתמודד עם זה" וכו'.

לעולם אשא דגלך בגאווה
נערך לאחרונה ע"י עידו403 בתאריך 28-01-2006 בשעה 22:11.
|