02-02-2006, 08:35
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
|
מילונר מרעננה רוצה לתרום 20 אלף דולר למיגון המתנחלים בפני כוחות הביטחון
מיליונר מרעננה הודיע אמש שיתרום 20 אלף דולר לקניית מיגון לצעירים במאחזים לקראת הפינוי הבא, ובכלל זה אלות, קסדות ומגנים.
"כשראיתי את הדברים בעמונה החלטתי שיחסי הכוחות לא הוגנים. אני לא ראיתי שוטרים, ראיתי רעולי פנים במסכות וקסדות - ואני רוצה שגם למתיישבים יהיו כאלו. המטרה בתרומה היא לא שהצעירים יתקפו את המפנים, אלא שיוכלו להגן על עצמם", הדגיש.
הוא הוסיף כי הוא לא נחשף משום שהוא חושש לעסקיו. "אני יודע שמדובר פה בעניינים פוליטיים שעלולים לחבל לי בעסקים וברור לי שאם אזדהה - המשטרה תדפוק לי בדלת ולא אוכל לעזור להם".
פעיל ימין מהמרכז סיפר כי הוא וחבריו שוקלים לקבל את התרומה, אך בודקים אם ההצטיידות הזו כדאית. "קניית הציוד עלולה לגרור לעלייה נוספת ברף האלימות של כוחות הביטחון נגדנו. לצערנו, אנחנו חייבים לעבור לשלב שבו אנחנו נהיה בייחסי כוחות שווים. לא רצינו להגיע למצב כזה אבל אולי רצוי שכמו אוכלוסיות אחרות בארץ - גם אנחנו נפחיד את המשטרה", אמר.
כ-220 בני אדם, 86 מהם שוטרים, נפצעו במהלך העימותים שפרצו בין הצדדים במהלך פינוי המאחז עמונה אתמול. פינוי תשעת המבנים במאחז ארך כשש שעות, ובמהלכו זרקו המתנחלים אבנים, ברזלים, סלעים ובלוקים על ראשיהם של השוטרים והחיילים. מנגד, חבטו השוטרים במפגינים באלות, דרסו אותם עם סוסים ואף השליכו אותם מחלונות המבנים.
מאוחר יותר, ניסו פעילי ימין, שמחו על פינוי המאחז, לחסום כמה צמתים מרכזיים ברחבי הארץ.