לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-02-2006, 14:29
  Freestylerman Freestylerman אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.02.05
עדות מהשטח דעתי ומסקנותיי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "שלום ירושלמי (מעריב) בערוץ הכנסת : המשטרה באה קודם כל כדי לכסח"

ידידה טובה מאוד שלי היתה שם. ואת אשר תיארה לי אתאר לכם בקצרה:

רובם של האנשים ששהו במאחז היו בני נוער שבאו להפגין ולמחות על ההרס הלא מוצדק והחפוז של הבתי קבע בעמונה.

בשעה 4:00 לערך לפנות בוקר החלה צעידה המונית של השוטרים לעבר המאחז, למרות הצו בניים שהתקבל, נראה היה שהשוטרים היו "נחושים" במשימתם וחלקם ניסו להתעמת. למה? (תוספת שלי) אולי בגלל האי ודאות של השוטרים בעיקר והרצון לסיים את המשימה כמה שיותר מהר. לאחר מספר דקות חדלו מלהתעמת ובשעה 10:00 לערך התחיל הבלאגן. השוטרים שנכנסו עם אלות שלופות ועם פרשים (מעניין למה..) חטפו אבנים ולאחר פחות מחצי דקה ואולי אפילו תוך כדי התחילו להפליא מכותיהם בכל מי שהיה שם ללא יוצא מן הכלל. השוטרים ובעיקר היס"מניקים היכו באלות וללא רגש בראשי האנשים, הפרשים דרסו רבים שהיו שם.היא תיארה לי בבכי, שכמעט כל האנשים שעברו לידה (היא לא היתה בלב האירוע) היו שותתי דם ושרובם המכריע אזרחים. המראות בערוצי הטלוויזיה (בעיקר בערוץ 10) ומספרי הפצועים הוכיחו חלק ניכר מדבריה, אף שנראה שלטלוויזיה היתה מגמה להשוות בין רמת הפציעות וכאבם של השוטרים לאלו של האזרחים.

דעתי בחודשים האחרונים נוכח המראות והכרת השטח בצורה מעמיקה יותר גרמה לי להקצין דעות. אני לא מתנחל, אני לא נער בן 16 שכל רצונו להתפרק, שירתתי כלוחם 3 שנים וב"ה יש לי עבודה טובה וחיי מצויינים. אני רואה שסותמים את הפה לציבור שלם. מדובר בציבור איכותי ביותר עם מטרות נעלות. בשמונת החודשים האחרונים ובשירותי הצבאי יצא לי יותר ויותר להכיר את האנשים הללו וככל שעובר הזמן כך אני יותר מעריך אותם. מה שהציבור הזה עושה ועשה מאז קום המדינה למען המדינה אף ציבור אחר לא עשה ולא עושה. בנוגע להיום, תבינו! להריסת בתים יש השלכות אדירות בעיקר לנוכח החיפזון ואי מתן תשובה עניינית לגבי הפינוי עצמו. נראה ש"נציגי העם" והרבה אנשים בעם לא מבינים את אשר קורה לחלק ניכר מעמינו וגם מבין האלה שלא מתנחלים. שואלים השכם וערב, מדוע נהגו המתנחלים באלימות? די לחכימא ברמיזא ואל ינסו אנשים להתכחש לעובדות. כל אדם נורמלי וכל קבוצת אנשים ינסו להתנגד שיתנהגו אליהם בבוז, יחריבו את מקום מושבם, "ישברו" את דעותיהם, יסובבו אותם בכחש יכו בהם ועוד רבות. לכל אדם שיוצאים מולו באלות שלופות כדהיום, ניצבות בפניו 2 אפשרויות: האחת לברוח והשנייה להגן.

מכיוון שזהו מאבק אידיאולוגי וחשוב של ציבור האפשרות הראשונה מתבטלת ולכן אנו נשארים עם האפשרות השנייה שהיא להגן, וההיסטוריה הוכיחה שההגנה הכי טובה היא... התקפה. לכן אל יתפלא שאר העם היושב בציון להתנהגות זו.

האירוע אתמול הביא אותי לכמה מסקנות:

א. הממשלה קשורה לבג"ץ ובג"ץ קשור לממשלה ולכן ברוב מוחלט מהחלטות המדינה שאינן נגד עמים אחרים (פלשתינים, ערבים "ישראלים", בדואים ועוד), דהיינו נגד יהודים, התשובה ידועה מראש וזאת מאחר שלאחרים יש ייצוג בינ"ל שבג"ץ מתחשב בו ואילו לציבור יהודי כזה או אחר אין.

ב. רוב העם היושב בציון "אדיש" ונוקט עמדה שמושפעת לרוב מהתקשורת מבלי לחשוב לעומק לאן פני הדברים ולכן חשוב לגרום לעם לבטא עמדה רציונאלית ועמוקה שמקורה יותר בראש מאשר על האקרן.

ד. חייבים להעלות יותר את המודעות בנוגע לבנייה של ערבים ובדואים. כל אדם שנוסע ברחבי הגליל, הנגב ויו"ש יכול לראות עשרות אלפי מבנים מפוזרים מבלי שנעשה בנידון כלום. וזאת למה כי ברגע שהורסים לערבי, הוא מקבל סיוע מארגונים רבים, בבג"ץ בהרבה מהמקרים ידו על העליונה (ציינתי מדוע) ואם וכאשר מגיע הרגע שבו מיושמת החלטה לבצע זאת, יוצאים הערבים בהמוניהם פוגעים בשוטרים ובחיילים לפעמים אף הורגים, קצת חוטפים , אבל יוצאים מנצחים ביודעם שהמדינה חוששת לבצע עוד פינוי והריסת בית ערבי.

ג. צריך להתנגד בכוח רב לפינויים הבאים עלינו לרעה ולפגוע אפילו פיזית (לא בנפש) בכמה שיותר "תוקפים" וכבר ציינתי מדוע.

מפני שנראה שזו רק ההתחלה והבחירות יחלו בעוד לא מעט זמן, איחוליי לעומד בראש שיפרוש כמה שיותר מהחיים הפוליטיים, עדיף שיפרוש מרצונו ואם לא כקודמו יקבל שבץ ויפרוש מהחיים הפוליטיים לתמיד.

די נמאס מהמדינה שנראה שהולכת לפי תהום! במקום אולמרט וחבריו לא הייתי יושן בשקט...

המדינה על סף פילוג ורבים מאזרחיה מתחילים להטיל דופי על מרותה. ביניהם אני.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-02-2006, 15:25

ידידי היקר!
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי מדינאי שמתחילה ב "לא לפגוע בסוסים, ובטח שלא בשוטרים וחיילים"

כפי שעיניך רואות, אינני מרבה להתבטא, אך לאחר מה שאירע אתמול הרגשתי חובה לעשות משהו בנידון. שאלה לי אליך: נניח שאתה נמצא בביתך, לפתע תראה מספר אנשים עם אגרופנים ואלות מתקדמים לעבר ביתך, מה הדבר הראשון שתעשה? אני מניח שתזעיק משטרה שתפעיל כוח מול האנשים שבאים לתקוף אותך. אך מה יקרה באם לא תבוא משטרה? תניח להם להלום בך? לשדוד את רכושך?

המתנחלים נלחמים על הבית וכשבא מישהו במטרה להכותם לאחר שסותמים להם את כל הפיות ולאחר טראומת פינוי ישובים שלמים מעל אדמתם אין מנוס אלא לנקוט בצעדים חריגים.

ברגע שהמדינה דוחקת לצד ציבור שלם אלו הם התוצאות.
ואם אתה שואל אותי. השוטר הראשון שינסה לפגוע בי, אנסה לשבור לו את הראש.
ישן 02-02-2006, 15:53

כפי שציינתי לעיל...
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי מדינאי שמתחילה ב "לא הסוס ולא השוטר אשם, אלא מי ששלח אותו"

א. השוטרים, הם אלו שהחזיקו באלה ולא שולחיהם ומכיוון שכרגע הדרך היחידה לפגוע בשולחיהם היא ע"י התנקשות בחייהם (אני נגד) אין מנוס מלהגן בדרך הכוח . תאמין לי שאין לאף אדם נורמלי אינטרס לפגוע בסוס, מלבד הסיבה שהוא משמש ככלי תקיפה (שלא בכוונתו) וככזה הוא תופס צד בעימות שגרם ויכול עוד לגרום נזק רב
ב. כוח מרתיע (לא משנה מאיזה צד). אין מה לעשות, זהו טבע האדם וכל מי ששולל זאת מתכחש למציאות. מה שהוציא אותנו מלבנון ומעזה זה הכוח. מה שמונע ממשלת ישראל להרוס אלפי בתים לא חוקיים של ערבים בירושלים ועוד עשרות אלפי בתים אחרים ברחבי הארץ זה כוח ויש עוד אין סוף דוגמאות.
ג. כעיקרון אין לי משהו נגד שוטרים חיילים או סוסים, כמו שציינתי שירתתי בצבא 3 שנים, אחי נמצא עכשיו בצבא וכחייל נתבקש ממנו להשתלט על בית באחד הכפרים הערבים שבסביבה, הוא ביקש ממפקדו לא להשתתף ובקשתו נענתה.
ד. רוב סביבתי הקרובה וגם הרחוקה מחזיקים בדעה "אדישה" כלומר לפי המפה הפוליטית מיקומם במרכז. אני בעצמי הייתי לפני זמן מה נגד תקיפת שוטרים וחיילים, אך כפי שציינתי דעתי השתנתה בנושא זה ומגמה זו תופסת לאט לאט עוד אנשים.
ישן 02-02-2006, 16:55

מי שדואג לאינטרס של אחרים מבלי לדאוג לעצמו סופו לאבדון!
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי שונרא1 שמתחילה ב "מי שהולך לישון עם כלבים בל יתפלא שהוא קם עם פרעושים....."

ברצוני להבהיר לך כמה עניינים:
א. נראה שעמדך מושפעת קשות מהתקשורת "לא היה שום דבר לא מוצדק בהרס הבתים שנבנו על קרקע גזולה". אדוני הנכבד התואיל להגיד לי היכן האדם שרשום כבעל האדמה? ממתי לעזאזל מדינת ישראל מתייחסת כל כך באדיקות לפרט זה?
בין אם הינך גר בירושלים או בתל אביב, אתה צריך לדעת שייתכן שהאדמה שאתה יושב עליה אדמה ערבית היא אולי תפנה גם אותה?! את שייח' מונס ז"ל אתה מכיר? האם ביקרת לאחרונה בטבריה, צמח, צפת? צריך לפנות גם אותם לא? הרי רבים מאדמותיהם של מקומות אלו שייכים לערבים! האם הינך יודע זאת? הרבה אדמות מדינה היו (!) שייכות לערבים שחלקם נמצים ברש"פ, חלקם אזרחים ישראלים וחלקם בשאר מדינות העולם בעיקר בירדן. כנראה שאנחנו עם גזלן, אך אם היינו "מסתפקים" רק באדמות קק"ל שנרכשו ספק אם מדינתינו היתה קיימת היום. כיבוש העבודה, כיבוש השמירה ואבוי אף כיבוש הקרקע מימי העלייה השנייה, זה מה שמתקיים היום מצד המתנחלים והלוואי על כל עם ישראל.
ב. חוץ מהמוזכר לעיל, נעשו מהלכים לרכוש את הקרקע, אך מהלכים אלה לוקחים זמן בייחוד שמדובר בבעל קרקע לא ידוע ויתרה מכך מדובר בבעל קרקע ערבי שגם הוא רוצה למכור בעצם מכירתה של האדמה הוא גוזר על עצמו מוות ועל משפחתו וחבריו נידוי כמעט בכל מקום בעולם הערבי.
ג. רה"מ בדימוס, אריאל שרון, הבטיח לא מכבר לתושבי עמונה שמאחזם יעמוד על תילו ויתרה מזאת אף ניסה להאיץ בהרחבתו. נשמעת הטענה שדברים שרואים משם לא רואים מכאן, אך עם זאת, עניין זה גרם למספר אנשים להשקיע ממיטב כספם על בניית הבתים. כסף שלדאבונם כנראה הלך לריק.
ד. ההתייחסות של המעגל האין סופי בין הממשלה לבג"ץ למתנחלים, פשוט איומה ומי שאינו רואה זאת כנראה עיוור. בסופו של דבר גם לשופטים יש דעות וכנראה שלא סתם בחרו אותם. תופעה זו ידועה בעולם, ולראיה לפני כמה ימים הרכיב בוש (נשיא ארה"ב) שני שופטים צעירים (יחסית) שקרובים לדעתו ושיוכלו לכהן ולנהוג כמו רצון הממשלה למשך הרבה זמן. כמה שהנהגת המתנחלים ניסו לשאת ולתת דחו אותם בטענות, לפעמים מגוחכות לדוגמה: האיום בכוח (של המתנחלים) לא צריך לגרום לדחיית הפינוי. השופטות איילה פרוקצ'יה ועדנה ארבל כנראה שהיו עייפות מדי או שמוחם לא פעל כראוי והתוצאות לא איחרו לבא...

נערך לאחרונה ע"י Freestylerman בתאריך 02-02-2006 בשעה 16:58.
ישן 02-02-2006, 18:29
צלמית המשתמש של ichpatli
  ichpatli ichpatli אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
"בתי הקבע בעמונה הם מעשי נבלה" - ??!.
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי שונרא1 שמתחילה ב "מי שהולך לישון עם כלבים בל יתפלא שהוא קם עם פרעושים....."

בטרם "התפקחותו" שקדמה לכניסתו לתרדמת, דחק "אבי ההתנחלויות" בתושבי עמונה - מדוע אתם מתעכבים בבניית בתי הקבע".
"עוד דונם ועוד עז" לא המציאו המתנחלים!!
אפילו המשטר העותומני נמנע מהריסת בית לאחר שהוצבה לו תקרה!!...

מעשה הנבלה היחיד כאן הוא הפוגרום היזום, ע"י הבובה הצינית שתפסה השלטון לתקופה ארעית ופתאום חרד לקדושת שלטון החוק, בה בעת שאלפי צווי הריסה ותיקים יותר, אינם נאכפים וכל כך אצה לו הדרך בכיבוד "החוק" שאוטם אוזניו לפשרה סבירה (גם על דעת היועץ "המשפחתי") ובלבד להוכיח נחישות בהתאם להנחיות מפעיליו "הספינאים", שמשום מה סברו שיש כאן "קלף מנצח".

"טוב קצר וקולע מארוך וצולע" - (ש.ר.)

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:50

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר