לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 21-02-2006, 03:13
צלמית המשתמש של carish1
  משתמש זכר carish1 carish1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.07.03
שלח הודעה דרך ICQ אל carish1 LinkedIn profile
שאלה השוואה בין שתי עדשות, למבינים

הי חבר'ס.

יש לי שאלה מאוד שאלתית בהשווה בין שתי עדשות L.
שתי העדשות מגיעות בטווח הרחוק ל 400מ"מ.
לאחת זום, מ 100 עד 400. השניה 400 fixed.
שתיהן במחיר דומה, מה היית בוחרים?
לדעתי לשתיהן יתרונות וחסרונות, העיקריים זו המהירות. צמצם 5.6 ... ב 400 fixed וזום לא נוח (צינורי) ב 100-400.
האיכות מן הסתם ב 400 fixed יותר גבוהה (פחות אלמנטים) אבל חסר בה זום והיא ספציפית יותר למטרות מסוימות.
הבדל נוסף - IS. ב 400 fixed אין מייצב תמונה, ב 100-400 יש.

הסיבה שאני משווה היא שהמחיר של שתיהן נע סביב ה 1100 דולר.
מה דעתכם? שוב, למבינים.
100-400
400 fixed

עריכה: תוסיפו ל"סקר" את ה EF300 F/4LIS USM שיש לה אמנם פחות טווח אבל מהירה יותר. גם, באוטו טווח מחירים.

נערך לאחרונה ע"י carish1 בתאריך 21-02-2006 בשעה 03:51. סיבה: תיקון
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 21-02-2006, 04:18
צלמית המשתמש של ErezAviv
  משתמש זכר ErezAviv ErezAviv אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.12.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי carish1 שמתחילה ב "השוואה בין שתי עדשות, למבינים"

אהלן משה
אני לא מתיימר להיות מבין גדול אבל אני אולי יכול לעזור מכיוון שלחברי יש את ה 100-400 הנ"ל
היא משמשת בעיקר לצילום ספורט היות וטווח הזום שלה פחות או יותר מתאים לסיגנון הצילום הזה.. בין היתר, אני חייב לציין שה IS מפצה אך לא בצילום ספורט..
במקומך, הייתי נותן עדיפות לפריים, במיוחד בצילומי טבע היות ואין מה להשוות מבחינת איכות תמונה וחדות,
ובנוסף, צירוף מכפל לא יוריד בצורה משמעותית את האיכות.. החיסרון כמו שאמרת (שלדעתי הוא חיסרון די משמעותי) הוא הצמצם 5.6 שאמנם קצת מעיק, ובקשר למייצב, זה חיסרון אמנם אבל קח בחשבון שחצובה ברוב המקרים תפצה על תאורה לקוייה..

ארז

נערך לאחרונה ע"י ErezAviv בתאריך 21-02-2006 בשעה 04:37.
ישן 21-02-2006, 16:37
צלמית המשתמש של urukhai
  urukhai urukhai אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.08.04
דעתי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי carish1 שמתחילה ב "השוואה בין שתי עדשות, למבינים"

אז ככה:

בתור אחד שהיה בעל עדשה מסוג Canon 300MM F2.8 L IS USM (עולה בסביבות 4G)
אני יכול לומר לך שהאיכויות מ-ד-ה-י-מ-ו-ת נקודה. כמו שציינת כשיש פחות אלמנטים והזום קבוע מקבלים יותר איכות זה גם מה שטוען מארק (מנהל מחלקת עדשות וידאו באון אייר www.onair.co.il מקום העבודה שלי)
יש בעיה של גודל ומשקל עם העדשות האילו (לשיפוטך)
גם זה שהזום קבוע זאת בעיה רצינית, לפעמים שהייתי רוצה לצלם משהו עם ה 300mm הנ"ל פתאום הייתי רואה אותו קרוב מידי או טיפה רחוק ללא יכולת לשנות זום וזה היה מתסכל אותי...

דעתי: לך על ה 100-400mm אז מה אם הזום הוא "צינורי" אתה תתרגל. היא מפיקה איכויות שלא יאומנו!! הינה דוגמא מפוטוסיג: http://www.photosig.com/go/photos/browse?sort=rating-d

בכל אופן אני מחזק את מה שכתבת לגבי רכישה של יצרן שהוא לא קנון , פשוט לא לרכוש, ישנה בעית תאימות בין הצ'יפ שמצא בעדשה לבין המצלמה.

שוב פעם: קח לך 100-400mm

אביעד
בנידיקטוס ה-16

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נערך לאחרונה ע"י urukhai בתאריך 21-02-2006 בשעה 16:41.
ישן 22-02-2006, 13:11
צלמית המשתמש של ArnonG
  ArnonG ArnonG אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.01.05

שלום משה. שמי ארנון ופעם הייתי פעיל כאן בפורום .....

תשמע - מבחינת איכות - הפריים ברמה הרבה יותר טובה אבל ביננו - לא משהו שתשים לב אליו.
מצד שני - עדשת פריים ב-400mm זה משהו קצת מסובך.
לי יוצא לצלם את רוב התמונות שלי ב-500mm אבל ברוב הגדול של המקרים - אני מחפש את האובייקט (בתנועה) ב-50-200mm , מפקס ראשוני, סוגר ל-500, מפקס סופי ומצלם.
לחפש אובייקט בתנועה באורך מוקד גדול מדי זה מסובך.

דבר שני - מה שאני אוהב ב-50-500 זה הטווח הגדול. מה שאומר שבטיול אני מסתובב איתה בלבד. 100-400 תתן לך טווח יותר פרקטי מאשר עדשה שאתה צריך גוף נוסף בשבילה או כל פעם לפרק ולהרכיב אותה.

בקיצור - לדעתי האישית בלבד - נוחות השימוש של הזום עושה אותה עדיפה על הפריים - למרות שמהחינת איכות תמונה היא פחות טובה.

ישן 22-02-2006, 18:02
צלמית המשתמש של carish1
  משתמש זכר carish1 carish1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.07.03
שלח הודעה דרך ICQ אל carish1 LinkedIn profile

אז ככה.
קודם כל תודה לכולם.
שנית, ארנון, אתה דרעאק. איפה נעלמת?
שלישית, לעסק:
אני לא ממש ממש צריך את הזום המשתנה כי העדשה שאני רוצה מיועדת לצילומי ספורט בד"כ מנקודה קבועה על מסלול וצילום פריים קבוע (כמו בגלריה של AMA)
מה גם שיש לי את ה 70-200L IS F/2.8 ועם מכפיל היא מגיעה ל 280מ"מ.
אני נוטה לוותר על ה 100-400 כי אני לא ממש מתלהב מעדשה כזו איטית, במיוחד כשאני לא צריך את הזום עד כדי כך. גם שמעתי שיש לה פאלטות בחדות בכל מיני טווחים.
ה 400מ"מ פריים גם איטית וגם ללא מייצב, מה שגם פוסל אותה.
ה 300 F/4 היא המהירה בין השלוש ואם אני שם עליה את המכפיל שלי, X1.4 הוא הופכת ל 420מ"מ ומאבדת רק שני סטופים (מגיעה לנק' ההתחלה של האחרות, אפילו לא).
ל 300 יש גם מייצב....
למה אני שואל אם אני יודע הכל? כי לא ידעתי הכל מקודם..., תוך כדי עשיתי מחקר, שמעתי תגובות של חברים וזה עור הרבה.

נערך לאחרונה ע"י carish1 בתאריך 22-02-2006 בשעה 18:09.
ישן 22-02-2006, 18:15
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.02
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי carish1 שמתחילה ב "אז ככה. קודם כל תודה לכולם...."

היי משה.
אני מצטרף לחברים שהמליצו כאן על 100-400 IS - זאת עדשה מדהימה. היא אמנם איטית, אבל בהקפצת סטופ אחד של ISO אתה מפצה על האיטיות ועדיין נשאר עם עדשה וורסטילית, מיוצבת, ארוכה ואיכותית מאוד. אל תאמין לכל מה שאתה קורה בפורומים - כל כמה זמן מישהו זורק שהשערה באוזן השמאלית של הזבוב הננסי שהוא צילם ממרחק של 8 ק"מ לא הייתה מספיק חדה ב-ISO 1600, מרחק מוקד 400 מ"מ וצמצם 5.6 - ואז מתחיל כל הבלגן, פתאום צצים כל מיני מומחוים שלפיהם העדשה הזאת לא מספיק חדה וכדומה. אל תאמין לכל השטויות האלה - מדובר באחת העדשות היותר איכותיות שיש בליין של קאנון והיתרונות שלה בקלות מפצים על החסרונות.

אני אישית הולך על אחת כזאת בעוד חודשיים-שלושה ...

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:32

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר