לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 10-12-2004, 09:29
צלמית המשתמש של עידו403
  משתמש זכר עידו403 מנהל עידו403 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.01.04
הודעות: 27,888
מידע קצת רקע על אלוף פיקוד המרכז הנכנס יאיר נווה

שנה וחצי לאחר שמונה לאלוף פיקוד העורף מקודם יאיר נווה לתפקיד אלוף פיקוד המרכז. אתמול החליט שר הביטחון, שאול מופז, לאמץ את המלצתו של הרמטכ"ל, יעלון, ולמנות את האלוף נווה למפקד פיקוד המרכז. האלוף נווה, המשמש כיום כאלוף פיקוד העורף, יחליף בתפקידו את משה קפלינסקי המשמש כאלוף
פיקוד המרכז מזה יותר משנתיים. ככל הנראה יתמודד קפלינסקי על תפקיד ראש אמ"ן.
כאלוף פיקוד המרכז יהיה על נווה לפקד על ביצוע תוכנית ההתנתקות בצפון השומרון המתוכננת לקיץ 2005.
האלוף נווה, 47, התגייס בשנת 1975לחטיבת גולני בה ביצע את כל תפקידי הפיקוד עד לתפקיד מפקד החטיבה. בנוסף כיהן כמפקד חטיבה בלבנון, כראש מחלקת בטיחות בזרועהיבשה. כקצין חיל רגלים וצנחניםראשי. כמפקד אוגדתעזה. וכראש מטה מפקדת זרוע היבשה (מז"י).
נווה התכוון להתגייס לסיירת שקד שנודעה אז כ"סיירת של הדוסים", אולם בחר לבסוף בגולני שבה יתמודד עם 'קשיים אמיתיים' כהגדרתו ועם כל חלקי העם. היום מותח נווה ביקורת על צעירים דתיים שמעדיפים להתגייס במסגרת ה'חממה' של ישיבת הסדר או להתגייס ליחידה מובחרת בלבד בלי לעבור בגדודים ולהשתפשף עם עם ישראל האמיתי.
האלוף נווה, נשוי ואב לארבעה, תושב גבעת-שמואל ובן דודו של השר דני נווה. בהשכלתו הינו בעל תואר ראשון בהיסטוריה ומדעי המדינהותואר שני במדעי המדינה, לימודי מזרח תיכון ומנהל עסקים. כמו כן, בוגר המכללה לביטחון לאומי בהצטיינות ובוגר ביה"ס לפיקוד ומטה.
זו תהיה הפעם השנייה שנווה מחליף את קפלינסקי. בתקופת מבצע של"ג החליף נווה את קפלינסקי כמפקד סיירת גולני. לפני המבצע השתחרר נווה משרות הקבע לאחר שמילא תפקיד סמג"ד בגולני, החל בלימודי משפטים והתחתן עם שרהל'ה יומיים לפני פרוץ המלחמה. בחופשתו הראשונה מהמלחמה הודיע נווה לאישתו הטרייה כי הוא חוזר לשרות קבע.
בכל תפקיד אותו מילא בצה"ל הוכר נווה כמצטיין, בהיותו ראש מחלקת בטיחות הצליח להפחית בצורה משמעותית את מספר ארועי הבטיוחת ותאונות האימונים, בהיותו קצח"ר הוביל נווה את מהפכת חי"ר 2000 במסגרתה צוייד החי"ר בציוד חדש והושם דגש על קליעה וצליפה. רק באחרונה הוזכר נווה לשבח כשפיקד על פעולות החילוץ וההצלה לאחר הפיגוע במלון בטאבה.
מתקופתו כמפקד אוגדת עזה ייזכר נווה בעיקר בשל שני אירועים פחות נעימים מבחינתו: באפריל 2001 הובך נווה בפומבי. לאחר שכוחות בפיקודו נכנסו לרצועת עזה אמר נווה במסיבת עיתונאים כי "הנוכחות הישראלית בעזה תימשך אפילו חודשים". מחלקת המדינה האמריקאית העבירה מחאה חריפה לישראל על אמירה זו ובעקבותיה הורה הדרג המדיני לצבא לצאת מהרצועה עוד באותו הלילה. הודעת דובר צה"ל התנערה לחלוטין מדברי נווה: "התבטאותו של מפקד אוגדת עזה באשר להמשך המבצע לא הייתה בתחום סמכותו". פוליטיקאים רבים מיהרו לתקוף את נווה כי אמר "דברים לא מבוססים".
קצינים בכירים בצה"ל אמרו אז לידיעות אחרונות כי נווה הוקרב בכדי לכסות על חוסר התיאום בין צה"ל לדרג המדיני: "באותו יום נווה דיבר על שהייה לזמן קצר, והרמטכ"ל קטע אותו ואמר: 'על מה אתה מדבר? אנחנו נשארים בינתיים', והורה להקים מוצב", סיפרו הקצינים.
ביולי 2001 נשפט נווה וזוכה מאשמת הטרדה מינית. נווה העיר לקצינה על כפתור פתוח במכנסיה ולטענתה נגע בה תוך כדי, נווה טען מנגד כי העיר לקצינה“כמו שאני מעיר לבנים", לדבריו אינו זוכר אם נגע בה. קצינה וחיילת נוספות מלשכתו התלוננו על הטרדות מצידו.סגן הרמטכ"ל דאז, בוגי יעלון, זיכה את נווה מכל אשמה.
לאחר המשפט היה נווה נרגש מאוד ואמר כי האמין בצדקתו לכל אורך הדרך, וכי במהלך התקופה הקשה שעברה עליו – רעייתו ומשפחתו תמכו בו באופן מלא.
האלוף נווה היה הקצין חובש הכיפה הראשון שמונה לתפקיד אלוף ביצועי, בפיקוד העורף והראשון שממונה לאלוף פיקוד. "להיות אלוף ביצועי ראשון חובש כיפה זו אכן איזושהי פריצת דרך, ואני מקווה שיבואו דתיים נוספים אחרי… אם אדם דתי רוצה להשפיע ולהטמיע את הערכים שלו, הצבא זה המקום".
האלוף נווה, ראש אכ"א, האלוף אלעזר שטרן ונשיא בית הדין הצבאי לערעורים, האלוף ישי בר) הם בני מחזור אחד בישיבה התיכונית היוקרתית של בני עקיבא "נתיב מאיר".
כשנשאל בעבר, בראיון עיתונאי, על סיכוייו להתמנות לרמטכ"ל השיב נווה: "אני לא חושב על הכיוון הזה. אני חושב על פיקוד מרחבי – דרום, מרכז או צפון. אחר כך אני רוצה לחזור לאזרחות ולעסוק בלימודים ובכתיבה".

קרדיט ליוסיפון על איסוף החומר
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
לעולם אשא דגלך בגאווה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 10-12-2004, 20:14
  strong11 strong11 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.11.04
הודעות: 2,109
אחלה סקירה עידו
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "קצת רקע על אלוף פיקוד המרכז הנכנס יאיר נווה"

קפלינסקי החליף את גוני הרניק כמפקד סיירת גולני רק כשבוע לפני תחילת מבצע של"ג, תזמון גרוע להחלפת מפקדים ביחידה שהיה ברור לכל שתהווה את חוד החנית בכל פעולה. הוא נפצע קשה בבטנו בתחילת הקרב על הבופור, בעת העלייה על היעד, וכמעט ולא נטל בו חלק. גוני הרניק, שהיה ללא תפקיד מוגדר, נשלח ממפקדת כוח גבי אשכנזי (איגוד דו-גדודי מאולתר שפעל במהלך המלחמה בנפרד מהחטיבה עצמה) לתפוס פיקוד על הלוחמים אבל כאמור נהרג במהלך כיבוש היעד. עד היום רווחת הטעות כאילו גוני נותר מפקד הסיירת בפועל ומשום מה קפלינסקי מצידו עשה ועושה מעט מאוד כדי להזים את הדברים, ככל הנראה מפאת כבוד המת. בכל מקרה, מעבר לקפלינסקי והרניק, חלק נכבד משדרת הפיקוד הסיירת נפגעה בקרב. אביקם שרף ("אבו"), שהיה מפקד צוות הסמלים הותיקים ממחזור אוגוסט 1979 (שעמדו למעשה לפני שחרור), נהרג. מוטי גולדשטיין, שהיה מפקד צוות הסמלים ממחזור נובמבר 1979, לחם בגבורה מתחילת המבצע ועד סופו ואף אותר בצל"ש הרמטכ"ל למיטב זכרוני על חלקו בקרב. ארז גרשטיין, שהיה מפקד צוות הרב"טים ממחזור אוגוסט , 1980נפצע בינוני במהלך הקרב ופונה. יובל ארדיטי (נדמה לי שזה היה שמו), היה מפקד צוות הר"בטים ממחזור נובמבר 1980, סיפק רתק לכל שאר הצוותים עם מא"גים ואבטח כלפי הכפר ארנון. תמיר מסד, שהיה מפקד צוות המסלול הצעיר של הסיירת (מגויסי ממחזור נובמבר 1981), לא נטל חלק פעיל בקרב עצמו ודאג בעיקר לפינוי הפצועים. אינני זוכר מי היה מפקד צוות המסלול של אוגוסט 1980 אבל נדמה לי שהוא לא לקח חלק בקרב ויתכן שהיה מצוות לאבטחת חפ"ק המפח"ט (שהתקדם כאמור בנפרד בציר נבטיה) או המפאו"ג. כמו לקחו חלק בקרב 2 צוותים מהפלחה"ן בפיקוד המ"פ, צביקה ברקאי.

למיטב זכרוני אחרי הקרב העקוב מדם קיבל ק. אג"ם או קמב"צ החטיבה את הפיקוד על הסיירת למשך יתרת המבצע כך שהפיקוד עבר ליאיר נווה, שכאמור כמעט ולא הכיר אותה, רק לאחריו ולא במהלכו.

כמו כן חשוב לזכור שבמהלך כהונתו של יאיר נווה כמח"ט (לפני קפלינסקי) ארעו לא מעט אירועים מבצעיים קשים בדרום לבנון כולל אסון נגמ"ש השבעה באוגוסט 1993.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 15-12-2004, 17:19
  strong11 strong11 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.11.04
הודעות: 2,109
שני אירועים שונים
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "זאת סקירה של יוסיפון, הוא פשוט ביקש ממני להעלות אותה"

פתאום הבנתי שבלבלתי בין שני אירועים שלצערי היו קשים באותה מידה:
  • ב 19 לאוגוסט 1993, מעט אחרי מבצע "דין וחשבון" שהיה אמור להביא קצת שקט לדרום לבנון, עלה מארב של רובאית 12 על זירת מטענים גדולה. כתוצאה מכך נהרגו המ"פ, מישאל לוי, ו 6 מחייליו. 2 חיילים נוספים נפצעו. לא היה מעורב פה נגמ"ש.
  • שנתיים אחרי זה, באמצע אוקטובר 1995, נהרגו בתוך 3 ימים לא פחות מ 9 לוחמים ממסייעת 51 ב 2 תקריות נגמ"שים על הדרך בין מוצבי עישייה וריחן - הסמ"פ דרור בראשי ו 2 חיילים וכעבור 3 ימים המ"פ יוסי אוחנה ו 5 חיילים נוספים. אני מניח שזה כבר היה בתקופתו של ארז גרשטיין כמח"ט גולני.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:49

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר