לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 11-11-2005, 08:47
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 29,140
כל הזית בלימודים לתואר ראשון

מסלול אקדמי חדש: הפקולטה למדעי הזית
יום שישי, 11 בנובמבר 2005, 7:50 מאת: אלי אשכנזי, הארץ




[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://wmh.walla.co.il/w/18-200/179933-18.jpg]

היום כבר כמעט לא קורה שהישראלי ישתמש בשמן מעופש (צילום אילוסטרציה: וואלה! תקשורת)
במכללת תל-חי ילמדו להבדיל בין דרישות הצרכן הישראלי לאלה של הצרכן הזר. בעתיד חולמים על קורס מוצרי חלב וגידול שקדים

הצרכן הישראלי אוהב את שמן הזית בעל התכונות "הירוקות" - שמן בעל ארומה של דשא קצוץ או עשב. זאת בניגוד לצרכן הספרדי, לדוגמא, שקונה למטבחו שמן זית עם תכונות "צהובות" - שמן עם ארומה של פרי הדר. את הכללים האלה, כמו ידע נוסף במגוון תחומים, יירכשו החל מפברואר הקרוב תלמידי מסלול הלימודים "מתמחה בגידול זית וייצור שמן זית" במכללת תל-חי. אתמול הכריזה המכללה על פתיחת מסלול הלימודים הייחודי.

הד"ר פתחי עבד אל-האדי, עמד אתמול בצד, חיוך רחב על פניו, והביט באורחים הרבים שהגיעו למכללה הצפונית לשמוע על מסלול הלימודים שאותו ירכז. לפני שש שנים הוא שב לארץ אחרי מסלול לימודים ארוך באיטליה וספרד. עבד אל-האדי למד שם את מגוון הנושאים התיאורטיים והמעשיים המקיפים את ענף הזית והשתתף בקורסים בינלאומיים של טועמי שמן זית.

עבד אל-האדי, מדריך במשרד החקלאות, ביקש להעביר את הידע למגדלי הזיתים והחליט להקים קורס טועמי שמן זית. מגדל זיתים ותיק שנרתע מעט מהמקצוענות ומהידע העמוק שהציע עבד אל-האדי, טען כנגדו, "אני גדלתי תחת עץ הזית. אתה מביא רעיונות שיגמרו את הענף".

"אני לא מזלזל במסורת", הבהיר עבד אל-האדי, "הרי שמן זית מוכר לאדם כבר אלפי שנים. אבותינו ידעו ששמן הזית בריא, והיום אנחנו יודעים גם להסביר את זה. אבל מפולקלור וממסורת אי אפשר ליצור שמן בכמויות ובאיכויות גבוהות. מספיק שמגדל עם מעט עצים מחכה שתיאסף אצלו כמות מספיקה של זיתים כדי ללכת לבית הבד, וכבר הפרי מתקלקל. היום יש מכונה בוצרת יין שיודעת גם למסוק זיתים. וכך, במקום עשרות פועלים, מוסק אחד על המכשיר מוסק 40 דונם ביום ומגיע עמו ישר לבית הבד". וזו רק דוגמא אחת להתפתחות הענף. השקיית כרמי הזיתים היא דוגמא נוספת: המומחים בענף מבטלים את האמונה כי השקיה פוגעת באיכות השמן. "מדובר בהשפעה זניחה על טעם השמן, בהשוואה לכמות היבול, שעולה פי 4 או פי 5", אומר המומחה.

הקורס הראשון בישראל לטועמי שמן זית, מטעם משרד החקלאות ומועצת הזית בניצוחו של עבד אל-האדי, נפתח ב-1999. תוך זמן קצר יחסית כבר הורגש השינוי בענף. נסגר הפער: המגדלים התאימו את עצמם לדרישות ההולכות וגדלות של הצרכן הישראלי האנין והמעודכן. אם בעבר היה הישראלי משתמש לעתים בשמן מעופש או מקולקל - היום זה כבר כמעט לא קורה. לדברי אנשי מועצת הזית, "יש יותר ויותר צרכנים שמזהים תכונות חושיות חיוביות בשמן ויודעים לצרוך שמנים טובים". היום, כ-60% משמן הזית המופק בישראל מוגדר "איכותי".



במכללת תל-חי הבחינו בהתמקצעות הענף ובתשומת הלב הגדלה בנושא. לאחר שקורס "מתמחה בייצור יין" הסתיים שם בהצלחה, הוחלט על פתיחת קורס למתמחי השמן. במכללה אומרים שיש כבר קרוב למאה מתעניינים בקורס של אל-האדי. מדובר בעוסקים ישירות או בעקיפין בשמן זית בהם מגדלים, מפעילי בתי בד, יצרנים, משווקים, עיתונאים ושפים. הקורס יכלול כ-250 שעות בשני סמסטרים. המתמחים ילמדו בוטניקה ופיזיולוגיה של הצמח, כימיה כללית ואורגנית, הגנת הצומח, ריבוי הזית, גידול הזית ותהליכי עיבוד. התלמידים יעברו גם קורסים בטעימות, הפעלת בתי בד, שיווק והיבטים תרבותיים הקשורים בשמן.

במכללת תל-חי מאמינים שהם מצליחים להדביק את הקצב המהיר שקובעים אניני הטעם המתרבים בישראל, ומבטיחים כבר בקרוב גם "מסלול מתמחה בייצור חלב ומוצריו", וחולמים גם על קורס לגידולי רימונים ושקדים.
_____________________________________
“Much of the social history of the Western world over the past three decades has involved replacing what worked with what sounded good”


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:25

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר