לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
האשכול נעול
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 04-12-2004, 16:24
צלמית המשתמש של עידו403
  משתמש זכר עידו403 עידו403 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.01.04
הודעות: 27,888
טירונות מוד"ש- נכתב ע"י jaxler

חיל מודיעין השדה.



בתחילת שנות ה90 הוקמה יחידת היחמ"מ, יחידת מודיעין מטרה. במקור העיקרון שלה הוא הכוונת אש ארטילרית ואספקת מידע מודיעיני לגבי המתנהל לפני הכוחות הלוחמים. כוח שהולך ראשון ומספק תמונת מצב. בעבר הייתה יחידת שחף של היום פרוסה לאורך הגבולות ומפעילה בעיקר רקונים וקשתים, אמצעים נייחים. מעבר לכך היו את הצוותים הרגליים הקרביים שאיישו מוצבים
היחידה השנייה, ניצן, כביכול "היחמ"מ המקורי", הייתה מורכבת בעיקר מכוחות רגליים קרביים. הייתה סודית ביותר וממוקמת בגבול הצפון. תפקיד דומה לשחף אך היא הייתה מצומצמת וקטנה. מאוד קרבית וגם שם היו כל מיני יחידות מאוד מיוחדות.



לקראת שנת 2000 הוקם חיל מודיעין השדה. היחידות עברו מסכת שינויים גדולה. דבר ראשון ביוני 2000 נחשפה יחידת ניצן לציבור בעקבות פסיקת בג"ץ שהתירה את פרסום דבר מותם של 2 לוחמי היחידה באסון המסוקים.
היחידה עברה שינוי ועברה מגבול הצפון לאיו"ש עקב העובדה שיצאנו מלבנון והיה צורך ביחידה רגלית יותר בשטח הפלסטיני מאשר בצפון.
כעת גדוד שחף נפרס לאורך גבולות הצפון ועוסק בעיקר במוכמות ובתצפית לטווחים ארוכים

כחלק מהשינוי, מעתה גדודי האיסוף מחולקים ככה שלכל פיקוד יש את גדוד האיסוף שלו.

נשר בפיקוד הדרום.

ניצן בפיקוד המרכז.

שחף בפיקוד הצפון. הגדוד היחיד שעובר כיום הכשרת היחמ"מ.


ממחזור נוב' 04 החלוקה לגדודים היא כנראה על פי מקום המגורים של המלש"ב. מי שגר בצפון ילך לשחף, במרכז לניצן, ובדרום לנשר.

אני מניח שלא יעשו יותר מדי בעיות לחייל שירצה לעבור מגדוד לגדוד במהלך הטירונות.

ההכשרה של נשר וניצן זהה.

ההכשרה של שחף ופלוגת האיסוף הנוספת היא הכשרה שונה, מה שנקרא הכשרת יחמ"מ.


עד מחזור נוב' 04 הייתה רק פלוגה אחת של מוד"ש בבהל"צ. כרגע קיימת פלוגה אחת לניצן ונשר ופלוגה נוספת לשחף. הטירונות של כולם זהה.


הטירונות מתחילה בשבוע הסתגלות, ושבוע שגרה.

בשבוע הסתגלות תקלטו בבסיס. כלומר תעברו הרבה שיחות נהלים\קליטה\מ"מ\מ"פ\מפקדים\חופ"ל וכל מי שיש או יהיה לו קשר כלשהו אליכם. תזכו גם להכיר את הרס"ר (זה הבן אדם שמצדיעים לו כל פעם בשביל לא לקבל ריתוק) המב"ס ומפקד הבט"ר. תתחלקו לכיתות, אוהלים (כן, הטירונות כולה היא באוהלים, כן, יהיה קר. וכן, המוהנדסים ישנים בחדרים עם מזגן), ותחתמו על ציוד. בתכלס מה שתלמדו זה להסתדר בשלשות ולהכין מצ"ל.

בסוף השבוע תהיה שיחת מחלקה ראשונה. ומסדר הפאקים הראשון. שבת ראשונה היא שבת סליחות. כל העונשים ימחקו ואף אחד לא יצטרף להישאר שבת או לעשות שעות.

סך הכול שבוע דיי משעמם שנועד לגרום לכם להבין טיפה מה זה צבא ולאן הגעתם.

בשבוע השגרה תתחילו כבר אשכרה לעשות משהו.

תחתמו על נשקים, תתאמנו עוד קצת על שלשות ושמאל ימין (ואל תדאגו, יהיה מספיק זמן להמשיך להתאמן במהלך כל הטירונות) תעברו כמה שיעורים על מכשירי קשר\אב"כ וקליעה ותעברו מבחנים על החומר. תשפצרו קצת את הציוד. אולי איזה מד"ס או מסעון ראשון ולא רציני של כ-3 קילומטר.


שבועות קליעה

אחרי ההסתגלות והקליטה תרדו לשטח ותתחילו לטווח. החל מהשבוע הזה כבר תתחילו להרגיש שאתם באמת עושים משהו. תיקחו תד"ל, תעלו על ציוד ותרדו לשטח. תקימו מאהל, מטרות ותאפסו את הנשקים. כן, סוף סוף יורים. אל תתרגשו אם ייקח לכם קצת זמן לאפס, בסוף כולם מצליחים.

הלילה הראשון בשטח. אין מקלחות, אוכלים מנות קרב, ישנים באוהל סיירים, קר,צפוף, לא נורא. תתרגלו.

זאת פחות או יותר השגרה בשבועות הקליעה. יורדים יום ראשון לשטח, מקימים מאהל, טווחים, אוכלים, טווחים עוד קצת, הולכים לישון, מוקפצים, חוזרים לישון, קמים בבוקר לטווח שוב. יום חמישי תרדו מהשטח חזרה לבסיס.

יהיו מקצים מעניינים יותר ומעניינים פחות, תשקיעו בכולם. רמת הקליעה שלכם חשובה. בעיקר למי מכם שרוצה להיות קלע.



שדאות

אומרים ששבוע השדאות הוא השבוע הכי קשה בטירונות, לא יודע. כל אחד והקשיים שלו.

תרדו לשטח אש אי שם ליד פונדק נאות סמדר, למי שמכיר. תקימו מאהל ותתחילו את השדאות.

שבוע השדאות נועד לדמות את החיים בשטח, תאכלו רק מנות קרב, לא תתקלחו, לא תקבלו שעת ט"ש ולא תישנו יותר מדי. בגדול, מה שהולך להיות בשבוע הזה זה יום בלי אוכל, לילה לבן, הקפצות, הליכה מבצעית, שינה בחושות,אוהל אב"כ ומקלחות בוץ מהנות "היכון קרב יום". הרבה תכנים יש בשדאות. תלמדו הרבה, תהיו הרבה על הרגליים, ובסופו של דבר גם תהנו הרבה.



רימונים,פרט וחוליה.

במהלך הטירונות תגיעו לכיתות, תלמדו קצת על הרימון, תרדו לרמניה ותזרקו רימון חי. מזל טוב. אתם מוכשרים רובאי 03. לפני שתזרקו רימון חי תצטרכו לעבור מבחן עיוני, לזרוק רימון דמה, רימון פאק-פאק ולתרגל על יבש זריקת רימון. נשמע מאיים, רימון. ככה גם הסגל יציג את זה. בתכלס זה סתם עוד משהו שתעשו, כן, כמו כל דבר אחר בטירונות תיקחו את זה ברצינות, וכן זה רימון חי והוא יכול ונועד להרוג. אבל אחרי שתזרקו רימון חי לא תבדילו בין לזרוק רימון ללזרוק אבן, ולא תבינו על מה כל הרעש.



כמו כל לוחם, תלמדו להסתער. זה מתחיל מהסתערות פרט. חייל בודד מסתער על 2 יעדים לבד (אולי גם תצליחו לחסל את 2 מטרות הקרטון המחופרות היטב). קצת עיוני, הרבה תרגול יבש ובסוף גם תרגיל רטוב, תלמדו, תסתערו ותגמרו עם זה. הרבה בטיחות יש סביב תרגילי ההסתערות. ובצדק. פעם ראשונה שאתם יוצאים מהחממה הסטרילית של הפריקסט במטווח ומסתערים עם נשק דרוך וכדור בקנה.



אחרי שהסתערתם לבד, תלמדו להסתער כחלק מחוליה. אותו שטח אש, אותם הפקודות, פשוט עכשיו יש אתכם עוד 3 חבר'ה שמסתערים ביחד. תתרגלו תרגילים יבשים כחוליה וגם כאן יש הרבה דגש על בטיחות. אתם כבר לא לבד. יש עוד 3 חברים שרצים מסתערים ויורים אתכם. זהירות! כשתהיו מוכנים תבצעו תרגיל רטוב. מזל טוב. אתם רובאי 04.



סד"ח

סידרת חינוך. עולים על אוטובוס ונוסעים (כנראה) לבסיס מחוו"ה אלון, ליד כרמיאל. הסד"ח היא מין הפסקה מהלו"ז של הטירונות. תישנו יותר, תאכלו יותר טוב, ותבלו את כל השבוע בכיתות.

סדנת החינוך יכולה להיות על מגון נושאים, אצלי, ואני מניח שזה גם מה שתעברו, הסדנה הייתה על טרור, מזרחנות, ורעות בין לוחמים. סך הכול שבוע מהנה.


אבט"ש\הגנ"ש

שבוע אבטחת ישובים. תתחלקו לחוליות קטנות ותיסעו כל אחד לישוב אחר בשטחים. השבוע הוא בעיקר שמירות ארוכות, או חפשנות וכלום בזמן שלא שומרים. תצטידו בהרבה סיגריות, פלאפון ומטען ואיזה ספר טוב...

בשבוע הזה תקבלו טעימה קטנה של "קרביות". שומרים בשטחים, מחסנית בהכנס ומגנים על האזרחים.

תיקחו את השמירות ברצינות, אל תשברו או תירדמו, בסך הכול אתם הכוח האחרון שיכול למנוע חדירה\פגיעה בישוב ויש לכם אחראיות על התושבים.

אם תתפצלו להרבה חוליות, יכול להיות שלא יהיה אתכם מפקד, ימנו את אחד החיילים להיות המפקד והוא יפרוק נשקים\ידאג למסדר בוקר.

אם יש מפקד, הדיסטנס ירד טיפה. יהיה מצחיק.



השלמות וסיום.

בשבוע ההשלמות תסיימו עם כל מה שהיה חסר לכם בטירונות. הפסדתם מקצים בשבועות קליעה? תשלימו. לא עשיתם תרגיל חוליה? תעשו. ההשלמות הם גם של מבחנים שנכשלתם בהם. (גם בוחן מסלול ובר-אור הם מבחנים)

אם היה קצב אימונים טוב ואין לחיילים במחלקה יותר מדי חומר להשלים תזכו לעשות מקצי קליעה מתקדמים או תרגילי הסתערות בלילה. הכול תלוי בכם.


שבוע הסיום

סוף סוף. אחרי המסע המסכם תזדכו על הציוד, על הנשקים, תעשו קצת תרגילי סדר עם הרס"ר ותיפרדו לשלום מבהל"צ. ההורים יגיעו לטקס סיום באנדרטת הזיכרון לחללי חייל המודיעין בגלילות, ומשם הישר הביתה לרגילה.



רגילה.

לו"ז צפוף מאוד, הרבה מה להספיק בעשרה ימים.

הלו"ז לרוב קבוע מראש, הולכים למסיבה, משתכרים, חוזרים לישון, קמים למסיבה הבאה, משתכרים...

בסוף גם יגיע יום השבת המבאס. שבת אחרונה בבית. חזרה לצבא.



מסעות.

במהלך הטירונות כמעט כל שבוע יש מסע.

זה מתחיל ממסע קטן ולא רציני של 3 קילומטר (מסע תגיות)

באמצע יש הרבה מסעות, מסע ההשבעה הוא מסע 8. אחרי המסע יש הפתעה ל4 ח'ברה מהפלוגה.

אי שם במסע 14 פותחים אלונקה בפעם הראשונה (14+1)

הסרגל של הטירונות נגמר במסע טיפה יותר רציני של 21 קילומטר, 18 + 3 אלונקה. (חישוב של כול קילומטר אלונקות בסרגל הוא 3 קילומטר רגילים, כלומר מסע של 27 קילומטר)

בסד"ח ובשבוע הקליטה אין מסעות.

למסעות יוצאים עם פק"לים. 2 קשרים, ג'ריקן מים ו2 אלונקות. במהלך הטירונות יצטרפו גם נגבים.



מד"סים פק"לים ובוחן מסלול.

בטירונות עובדים הרבה על כושר. השאיפה היא שכל ארוחה תעשו פק"לים (שכיבות סמיכה וכפיפות בטן) למרות שזה לא יוצא כל ארוחה, או כל יום. עושים הרבה.

במהלך השבוע יהיו לכם מד"ס או 2. מריצה של 500 מטר תגיעו גם למד"ס של 4 או 6 קילומטר. גם במד"סים יש סרגל, לא יגידו לכם לרוץ ישר 4,000. חשוב להתמיד במד"סים במיוחד למי שחושב שיהיה לו קשה.

חוץ מריצות מד"ס רגילות יהיו גם ריצות אפודים, עולים על חצי ב' (נעלי ספורט ומכנסי צבא) ואפוד, ורצים.


במהלך הטירונות יתבצעו 3 מבחני כושר (בוחן בר-אור)

בוחן בר-אור כולל ריצת 2,000, שכיבות שמיכה, וכפיפות בטן.

הציון מורכב מ70 אחוז לריצה, 15 ידיים ו15 בטן. תוצאה של 100 היא 6:48 ב2,000, 75 שכיבות שמיכה ו86 כפיפות בטן.

בר-אור התחלה, באחת השבועות הראשונים בבסיס. נועד לקבוע את הכושר ההתחלתי של כל חייל.

בר-אור אמצע. לראות את השיפור בכושר עד עכשיו.

בר-אור סוף. לראות את השיפור בסוף הטירונות.



תצטרכו גם לעבור בוחן מסלול. בכניסה לבסיס צד שמאל תראו הרבה מתקנים. תכירו, זה הבוחן מסלול.

יצא לכם להתאמן על המכשירים הרבה, ובסופו של דבר תבצעו את כל הבוחן, שכולל ריצה של 400 מטר (אפוד + קסדה + נשק) מסלול המכשולים וריצה של עוד 600 מטר. עובר היא תוצאה של 11 דקות, תוצאה טובה היא מתחת ל8.



קרב מגע

כל חייל קרבי עובר סדנת קרב מגע, הסדנה היא פחות או יותר עשרה שיעורי קרב מגע. החל ממכות בסיסיות עם נשק, הגנות עם נשק, מכות והגנות בידיים חשופות, הגנות מסכין, ושיעורי אגרסיביות. השיעורים הם עם מש"ק קרב מגע, ולרוב ממש מהנים. כמה שתשקיעו יותר תספיקו יותר ותהנו יותר.



טקסים וביקורים.

אין יותר מדי טקסים. הטקס הראשון הוא טקס ההשבעה. ההורים יצטרכו להגיע עד לבהל"צ בשביל לראות אתכם צועקים "אני נשבע" ומקבלים את ספר התנ"ך.

הטקס הוא ביחד עם כל חייל ההנדסה. לכן תהיה תצוגת אש קטנה שלהם (פיצוץ וכמה אצבעות באוויר) ותצוגת כלים של צמ"ה (הפומה, ה-D9 והגשר) אחרי הטקס הישר הביתה עם ההורים (גם אם זה שלשוש,רבעוש,או חמשוש)



הטקס השני, והאחרון. הוא טקס הסיום של הטירונות. הטקס הוא באנדרטת הזיכרון לחיילי המודיעין בגלילות. יש תצוגה של אמצעי תצפית. יש תעודות הצטיינות לכל מחלקה ולמצטיין פלוגתי. יש כיבוד ושתייה והכי חשוב. יש רגילה.



על ביקורים אין יותר מדי מה להגיד, אם סוגרים 21, בשבת השנייה יאשרו לכם ביקור. אם סוגרים 12, תראו את ההורים בבית.



פק"לים והכשרות.

בטירונות אין יותר מדי פק"לים שמוסמכים עליהם. מה שכן קיים זה הנגב והקלעים.

ההסמכה לקלעים היא אחת היותר מבוקשות, מה לעשות, הרבה רוצים לקבל את הפק"ל הזה.

מה שהולך בעקרון זה יום אחת בכיתות שבו לומדים את הנשק והכוונות a3\m4 טריג'קון ואקילה

חותמים על ה-a3 (אין הקצאות לפלטופים, כל הזין) ומבלים עוד 4 ימים בתוך המטווח, פשוט לא מפסיקים לירות, משהו כמו 300-500 כדורים ב4 ימים. מאוד מהנה למי שאוהב לירות. מקבץ של סנטימטר עם האקילה לא נחשב בשמיים, הכדורים פשוט נכנסים אחד לתוך השני.

מכל מחלקה יוצאים 3 ח'ברה להיות קלעים.



ההסמכה על הנגב מתחילה בשיעורים עיוניים. לומדים על הכלי, לתפעל מעצורים, לפרק, להרכיב. וניגשים לנשקיה לחתום עליו. את היומיים הבאים תבלו גם בתוך המטווח. בהתחלה בירי בודדת, ואז תתחילו לפרק תופים על האוטומט. שמעתי שלהסתער עם הנגב זה אחד הדברים היותר שווים.

מכל מחלקה יוצאים 2 ח'ברה להסמכה על נגב.



שעת ט"ש ונוהל שבת.

כל יום לפני השינה מקבלים שעת סידורים (ט"ש – טרום שינה) מקלחת, פלאפונים, בגדים אזרחיים, פחיות. השעה החופשית של היום. לרוב לפני שעת הט"ש תעמידו שמנ"ש (שימון שמירה – בדיקת כוננות במחסניות, שימון הנשק והעמדת הפק"לים המחלקתיים למסדר) ובסופה יהיה מסדר גג"ש (הגשת בלאי, בעיות מיוחדות ופריקת הנשקים).



נוהל שבת הוא בגדול שעת ט"ש ארוכה. הכול הולך, מוזיקה, סיגריות, בגדים אזרחיים. 12 שעות שינה. מה שתרצו. יוצאים לנוהל כשעה לפני כניסת השבת, והוא יוצא אחרי ארוחת הערב של יום שבת. בשבת בבוקר יש ארוחת בוקר שלא חובה להגיע אליה, וארוחת צהריים שהיא חובה. בשבת בערב יש ארוחת שבת על מדי א' ויין פטישים. כמו שצריך.

בשבת יש שמירות ותורנות מטבח, התורנות מטבח היא לא אותה תורנות שיש במשך השבוע, מה שעושים בעקרון זה לערוך את השולחן לארוחה ולפנות את הכלים, לא שוטפים בשבת.



תורנויות.

בסיסיות, תענוג. תזכו לשמור על כל הבסיס. המחלקה תעלה לעליית משמר ותתחלק בעמדות השמירה של הבסיס, השמירות הם לרוב 2-4 שעתיים שומרים ו4 שעות חופשי, שבלילה הם שינה, וביום עבודות רס"ר. בבהל"צ לא טוחנים יותר מדי בסיסיות, אולי תעלו פעמיים או שלוש.

מטבח. כל יום יש תורן מטבח אחד מכל מחלקה. לרוב שוטפים כלים\רצפה או סוחבים סירים לטבחים. לפחות אפשר לעשן כל היום ולאכול דני בלי הפסקה..., גם פלאפון תביאו, רק שהסגל שלכם לא יראה...


תנאים.

התנאים בבסיס לא משהו, הבסיס עצמו נמצא בסוף העולם,כ-40 דקות מאילת, ישנים באוהלים, יורדים הרבה לשטח ונהנים ממנות הקרב. קר בחורף, חם בקיץ והאוכל בחדר אוכל לא משהו בכלל (מי יודע, שמעתי על שיפוצים במטבח, בהצלחה) הפלוגה נמצאת בקצה הבסיס, דיי רחוק מהחדר אוכל. וההרגשה בבסיס היא של נספחים סוג ז' (שזה מה שאתם בעצם, עד שיהיה בסיס טירונות למוד"ש)

לפחות הטיפול הרפואי הוא טוב, בבסיס יש מרכז רפואי דיי גדול עם מרפאת שיניים רנטגן ושאר רופאים מומחים שלא נרצה לראות...

אחד הדברים הטובים הנוספים שיש בבסיס הם הארוניות, תענוג גדול שתשכחו ממנו באימון המתקדם.



יציאות.

יוצאים 12-2 שבועיים בבסיס, יומיים בבית.

בשבוע השבעה יוצאים עם ההורים, יום שלישי או רביעי.

בשבוע סיום יוצאים חמשוש-רגילה.

כל השאר תלוי בחגים.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תודה ל jaxler על ההשקעה
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
לעולם אשא דגלך בגאווה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 11-12-2004, 16:27
צלמית המשתמש של עידו403
  משתמש זכר עידו403 עידו403 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.01.04
הודעות: 27,888
את הטירונות עושים בבהל"צ שבצוקי עובדה (שעה מאילת)
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי isoTop שמתחילה ב "כמה שאלות"

וקורסים שונים עושים בבית הספר למודיעין שדה שבצאלים.
יש גם קורסים במקומות אחרים, כמו קורס טיווח ארטילריה שמתקיים בשיבטה.
לאחר מכן השירות יעשה בגזרת היחידה- אחד המוצבים בגבול הצפון והר דוב, או בשטחים או לאורך שאר גבולות ישראל, כל אחד בהתאם לתפקיד שלו- מוכ"ם יבשה, תצפיתן או סייר ברכב סיור ("רקון").
במה מתאמנים באימון מתקדם?
לומדים להכיר את הכלים והמערכות שעובדים איתם, את התו"ל את שיטות הפעולה וכו'...
כמה זמן הטירונות?
אין לי מושג אם זה טירונות 04 או 05. אורך הטירונות יהיה 3 חודשים או 4 חודשים (בהתאמה לרמת הרובאי), אם מישהו יודע יותר ממני הוא מוזמן לתקן אותי.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
לעולם אשא דגלך בגאווה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 12-12-2004, 19:37
  טליק טליק אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.12.04
הודעות: 886
כתבה רואים ולא ניראים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "טירונות מוד"ש- נכתב ע"י jaxler"

במהלך הטירונות (רובאי 4) נחלקים למחלקות שמבצעות את אותה הטירונות ובהמשך עם המעבר לבית הספר למוד"ש מתפצלות כל אחת למסלולה המקצועי עפ"י ייעודה לגדוד/ גזרה זו או אחרת.
ההכשרה של שחף ופל' האיסוף הנוספת אכן שונה מהשאר שמיועדים לעימו"ג (עימות מוגבל) ביש"ע משום הצורך בכשירות שונה להפעלת אמל"ח, טכניקות עבודה שונות ,סביבת פעולה שונה הנגזרת ממאפייני שטח ואוייב בעיקר.
כל הבנים נחשבים לוחמים קרביים ומקבלים תעודת לוחם .
לכל הבנים סיכוי להיפגש בקורס המפקדים והקצינים למרות אותה שונות במקור.
הגזרות השונות מכתיבות קצב פעילות ואופי פעילות שונה לעיתים זה מזה וכך גם באותו גדוד ואף פלוגה -תלוי בגזרה ובתפקיד אותו ממלא הלוחם במסגרת הנתונה.
בכל גדוד ישנה מסגרת מיוחדת(צוותים/פלוגה) למשימות הדורשות כשירויות מיוחדות ומיומנות גבוהה יותר.
לגבי השאלה אם זה מספיק קרבי אז לדעתי לסחוג ערכת הסוואה או תצפית מלאה ומזוודת על הגב בנוסף לציוד הלוחם הרגיל זה הרבה יותר קשה מלסחוב מאג, לשהות כמה ימים בשיח צפוף כשאתה דרוך ועירני פן יחמוק היעד זה לא פחות קשה מלשהות במחסום בשטחים או לעשות סיור בט"ש ובטח לא פחות אחראי ואו פשטני אלא להיפך!!!
צריך לזכור כי ישנן משימות "סקסיות" בכל יחידה וכי רק בנחישות והתמדה משיגים תוצאות.
מעבר לזה מי שמגיע למוד"ש שיתרגל לכך שרב מלאכת הקודש עליה יהיה מופקד לא תפורסם ברבים אך וודאי תקבל הוקרה רבה ממפקדים בכירים וגורמי ביטחון אחרים( תראו את כמות התעודות הוקרה שיש והשבחים כשתגיעו ליחידות).
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #33  
ישן 11-02-2005, 15:07
  jhonny2 jhonny2 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.02.05
הודעות: 2
כמה דברים שלא נאמרו פה
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "אין בסיס אחד בצפון, יש הרבה מוצבים לאורך הגבול"

קודם כל והכי חשוב למוד"ש נבחרים רק אנשים עם קב"א 52+
מבחינת פעילות אז גדוד ניצן הוא הכי מבצעי כלומר יש לו יותר פעילויות בשטח ויותר הסוואות והוא עובד בגזרה הכי חמה (איו"ש) גדוד נשר ממוקם בעזה וכנראה שהוא הגדוד שנמצא בהכי סיכון כלומר הוא לא הכי מבצעי אבל במבצעים שכן יהיו לו אז יש יותר סיכוי להתקלויות עם מחבלים. גדוד שחף הוא הגדוד הכי חפשני כי הוא נמצא באזור הצפון שכרגע הוא הכי שקט ובגלל זה הוא עובר הכשרת יחמ"מ שלמרות שזה נשמע טוב זה רק אומר שהם עוברים הכשרה של תצפיות למרחקים של 300-400 מ' שלא כמו ניצן ונשר שמגיעים למרחקים של 100-200 מטר מהחשוד/המטרה שהם צריכים לזהות.
מבחינת יציאות אז עושים שבוע שבוע בדר"כ ושאר הגדודים עושים 5-9 חוץ מהרקוניסטים שגם הם עושים שבוע שבוע. העבודה עצמה היא על מטרה/חשוד שהשב"כ מכווין את הצוות אליו והעבודה היא עם סיירות מובחרות בצה"ל בעיקר עם דובדבן,פלסר גולני/גבעתי ושייטת 13. בקו עובדים עם הטכנולוגיה והכלים הכי מתקדמים בצה"ל שלא ניתן כרגע לפרט עליהם.

נערך לאחרונה ע"י עידו403 בתאריך 11-02-2005 בשעה 19:49.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:54

הדף נוצר ב 0.10 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר