לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 14-12-2005, 11:11
צלמית המשתמש של לידור
  לידור לידור אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.10.01
הודעות: 12,156
מידע תגידו,שמתם לב שמחירי הבשר רק עולים ועולים?!

"פעם" לפני פחות משנה הייתי קונה קילו אנטריקוט מיושן במחיר של 59 ש"ח .אח"כ זה עלה למחיר של 65 ש"ח וכיום דורשים 89 ש"ח בקצביה של אל גאוצ'ו ברשת אימפריה וגם זה מחיר שנחשב טוב.חשבתי לקנות לפני חודשיים פילה מיושן ומובחר לעל האש גורמה.דרשו עליו 190 ש"ח לקילו.ויתרתי על התענוג מרוקן הכיסים הזה....

מה קורה בעולם הבקר לעזעזאל?!

הינה כתבה שמתארת את סיבת עליית מחירי הבשר בעולם.

מחירי הבשר עלו ב-30% מאז ראשית השנה
יום רביעי, 14 בדצמבר 2005, 8:17 מאת: נופר סיני ועמירם כהן, הארץ

הסיבות להתייקרות מגוונות: עלייה ברמת החיים, עלייה בביקוש לבשר בסין, מחלות כגון הפה והטלפיים ופגעי מזג האוויר

אם התרגזתם על כך שהקצב הקבוע שלכם העלה באחרונה את מחיריו - אתם יכולים להתנחם בכך שמדובר בצרת רבים - מחירי הבשר הטרי התייקרו מאז ראשית השנה ב-35%-30% והסוף אינו נראה באופק.

בחודשים האחרונים עלה המחיר הסיטונאי של קילו בשר בקר (חי) מ-11.5 שקל ל-12.70 שקל. ההתייקרות התבטאה גם במחיר לצרכן. אנטריקוט, למשל, עלה מ-80 שקל לקילו ל-110 שקל, התייקרות של 37.5%.

מנכ"ל ארגון מגדלי בקר לבשר, חיים דיין, מסביר כי ההתייקרות נובעת קודם כל מעליית הביקוש לבשר בסין: "די בכך שהצריכה שם עלתה בגרם לנפש לשנה, כדי לגרום לזעזוע במחירי הבקר החי בעולם".

ההשפעה של גידול הצריכה בסין מורגשת בכל העולם. לפי נתוני ארגון מגדלי בקר לבשר בחודש האחרון בלבד התייקרו מחירי בשר הבקר המיובא מאוסטרליה מ-2.7 דולר אוסטלי ל-3.3 דולר אוסטרלי (18.1%).

לדברי דיין יש התאמה מוחלטת בין עליית מחיר הבשר החי בישראל לבין עליית המחירים באוסטרליה, ארצות הברית ודרום אמריקה.

מנתונים של משרד החקלאות עולה תמונה דומה. לשם השוואה מציינים במשרד כי לפני שנתיים שילמנו 85-55 שקל לקילו בשר ואילו היום המחירים לצרכן נעים בין 70 ל-110 שקל.

בעליית המחירים הזו הצרכן הוא החוליה האחרונה בשרשרת ארוכה של התרחשויות, אומרים במועצת החלב והבקר. לדבריהם ההסבר הפשוט לעליית המחירים הוא עלייה בביקוש לבשר טרי בישראל ובעולם. העלייה בביקוש נובעת מעלייה ברמת החיים בישראל ובשווקים מתפתחים כמו סין ומזרח אירופה.

אולם למרבה הצער, העלייה ברמת החיים לא משפיעה על תחלואים וטרינריים כאלה ואחרים. מחלות בקר אופייניות כמו הפרה המשוגעת והפה והטלפיים גורמות לאיסורים שונים על שינוע בקר בין היבשות השונות, מחשש שהמחלות יופצו במהירות. בישראל, למשל, לא מאשרים יבוא בקר מכל מדינה בעולם.




ואם לא די בתחלואים וטרינריים, גם מזג האוויר לא ממש נרתם למשימת גידול הבקר: בצורת שהתחוללה באוסטרליה גרמה לבעיה בהיצע של הבקר וכמובן לעלייה במחירים. גם התייקרות ההובלה הימית תרמו לא מעט לעליית מחירי הבקר.

בחברת טי-בון וויל מציינים כי להתייקרות סיבה נוספת: שינוי המדיניות של ממשלת ארגנטינה, מיצואניות הבשר הגדולות בעולם, שהעלתה את המס הממשלתי שמוטל על ייצוא בקר ב-12%. במקביל להעל את המס בארגנטינה נאסר בארצות אירופה ובישראל לייבא חלק ניכר מתוצרת הבשר הברזילאית - דבר שהקטין עוד יותר את ההיצע וגרם לעלייה נוספת במחיר.

WALLA
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:46

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר