05-12-2004, 12:51
|
|
|
חבר מתאריך: 04.12.04
הודעות: 103
|
|
צלופחים על הגריל
מתכון שחשבתי עליו (אני בטוח שלא המצאתי) בערב חביב לאחר סיבוב ב"טיב טעם"
מעין מנה כזאת שיכולה להזכיר את ימי הציידים שבהם מה שצדו הם בישלו. בכלל, כל המנות צייד לדעתי הן העשירות ביותר וכאשר אשיג בשר צבי אהיה אחד המאושרים
טוב, בלי להתליא יותר מידי - ההכנה.
לוקחים שני צלופחים נאים וטריים, לוקחים כפפת גומי (כדי להגביר חיכוך - צלופח זו חיה חלקלקה) וסכין חדה ועושים חתך עמוק עד לשידרה לאורך כל הצלופח. מוציאים את המעיים (ואם אפשר אז גם את השידרה) ומורידים את הראש.
בקערה שמים יין אדום , פרוסות לימון\למון גראס טרי, רוזמרין טרי, מלח ים בגבישים יחסית גדולים, פלפל שחור (לא גרוס, מפורר בעלי ומכתש על המקום). מערבבים את הנ"ל ולאחר מכן מוסיפים את הצלופחים.
נותנים לזה לנוח קצת (זמנים מדוייקים אין לי, בישול נעשה לפי העין והלב) מוציאים את הצלופחים אל הגריל (או מדורה אם יש בבית ) ונותנים להם להתבשל. מומלץ לאכול בפשטות עם תפוחי אדמה שהיו בתוך הגריל גם כן.
פשטות, אך מיוחד באותה עת...
-לצערי התמונות שהיו לי נמחקו-
|