02-01-2006, 21:32
|
|
|
חבר מתאריך: 25.11.05
הודעות: 391
|
|
פעילות אירובית זה ריצה, שחייה, אופניים וכדומה... ריצה היא הכי טובה לשריפת קלוריות. שחייה היא הכי טובה לחיזוק השרירים. אופניים הכי כיף
פעילות אירובית זה פעילות גופנית שמפעילה קבוצות גדולות של שרירים בתנועה מחזורית, בעוצמה בינונית ובמשך זמן ממושך ברצף, שהמטרה שלה זה שיפור סיבולת לב ריאה.
פחמימות:
מינימום שעה מקסימום שעתיים לפני אימון זה הזמן הכי טוב לאכול פחמימות. מזון עם הרבה פחמימות זה אורז, לחם(ופיתות ולחמניות וכדומה), תפוחי אדמה, ספטגי וכו' וכו'. לא צריך לאכול אך ורק פחמימות לפני אימון ורצוי בכלליות לשלב בכל ארוחה כמה שיותר חלבונים שאפשר, אז נגיד ליד האורז אפשר קצת עוף או שניצל וכאלה..
חלבונים:
אתה צריך לצרוך ביום בלי קשר לספורט 1 גרם חלבון על כל 1 ק"ג בגוף שלך. זאת אומרת אם אתה שוקל 70 ק"ג אז אתה צריך לאכול 70 גרם חלבונים ביום, ועוד קצת כדי לפצות על אובדן חלבונים טבעי(לא 100 אחוז מהחלבונים שאתה צורך באמת נקלטים בגוף). עם ספורט אתה צריך להוסיף על זה עוד חלבונים. הזמן הכי טוב לאכול חלבונים זה עד שעה אחרי האימון, עדיף כמה שיותר מוקדם ישר אחרי האימון. אני אישית אוכל תמיד אחרי ריצות וכאלה פיתה וקופסת קוטג'. קוטג' מכיל הרבה חלבונים(קופסה שלמה = 28 גרם חלבונים).
כל מה שאתה קונה אתה יכול להסתכל על הערך התזונתי ותמיד יהיה כתוב לך כמה גרם חלבונים יש בתוך 100 גרם מוצר. תסתכל כמה גרם יש בכל המוצר וככה תדע כמה חלבונים אכלת (למשל 10 גרם חלבונים ל100 גרם ב250 גרם מוצר = 25 גרם חלבונים).
דברים שיש בהם הרבה חלבונים הם מוצרי בשר וחלב ודגים וגם במוצרי סויה ואגוזים וכדומה. דברים שאני יודע למשל: קוטג' זה(ל100 גרם מוצר) בין 10 גרם חלבונים ל12 גרם(תלוי באחוז השומן). שניצל עוף טוב זה 16 גרם חלבונים, גבינה צהובה זה 24 בערך, וגם טונה זה 24 בערך.
ביצה זה בערך 6-8 גרם(אז חביתה עם 2 ביצים = 12-16 בערך)
עוד כמה דברים על חלבונים:
חשוב לגוון ולא לאכול רק סוג מסויים של חלבונים, יש סוגים שונים של חלבונים, והם גם נקלטים בצורה שונה בגוף. וגם בכל מוצר יש עוד ערכים תזונתיים חשובים, בבשר יש יותר ברזל למשל, ובמוצרי חלב יותר סידן. וגם כדאי לאכול לפחות ביצה אחת כל יום(אבל לא יותר מ2 כי יש בזה גם כולסטרול גבוה בחלמון של הביצה) בגלל שביצים הם החלבונים שהכי נקלטים בגוף וכמעט 100 אחוז ממה שאתה אוכל מגיע לגוף.
מאוד חשוב לאכול חלבונים עם פחמימות ולא לבד, זאת אומרת קוטג' עם לחם או עוף עם אורז. החלבונים מתעכלים יותר טוב עם פחמימות וזה אומר שיותר חלבונים יקלטו בגוף ולא יאבדו.
אם אתה רוצה להוריד שומן, גם כדאי שתסתכל על קלוריות ושומנים במוצרים, כמה שיותר זה פחות טוב. נגיד במבה יש בה 16 גרם חלבונים ל100 גרם - שזה הרבה, אבל גם יש בה הרבה שומנים וקלוריות.
נערך לאחרונה ע"י EG1987 בתאריך 02-01-2006 בשעה 21:49.
|