09-12-2004, 10:34
|
|
|
|
חבר מתאריך: 01.12.04
הודעות: 1,047
|
|
אומנות בישול הדרבן
האם אתם מודעים לכך שדרבן עלול להיות קטלני אם לא הוכן כהלכה?
הכנת דרבן ע"פ הנחיותיו של לי טסנינג (מחבר "ספר בישול הדרבן")
א. יש ללכוד דרבן צעיר (פחות משנה) יום לפני ההכנה מנהר יושאן (סין).
ב. יש להכין את המחית עליה יושב הדרבן בדיוק שנה אחת לפני כן. להכנתה יש להשתמש בפולי השעועית הצהובה הטהורים ביותר- כל פול שחור או חום או כזה בעל נקודות סגולות במחית יהיה קטלני.
ג. יש לנפות את השארית 15 פעם ולבדוק אותה בקפידה.
ד. יש להשתמש רק בקמח החיטה הטהור ביותר ממחוז הואה, שעורבב במעט מלח ונחשף לשמש במשך שש שעות בדיוק - מכוסה כדי למנוע חדירתו של אבק.
ה. אז, יש לערבב את הקמח והשעועית למחית אחת ולהכניסה לצנצנת, לכסותה בקערת חומר ולאוטמה בסיד, יש להשתמש לצורך העניין רק במי הנהר הצלולים ביותר.
ו. כמובן - הכנת מחית דרבן בחודש שאינו חודש יוני תהיה קטלנית!!!.
ז. ולדרבן - יש להסיר את העיניים, הקיבה והאברים הפנימיים בעזרת סיכה העשויה מכסף טהור.
ח. יש לחתוך את הבשר לחתיכות ולהרתיחו במי נהר צלולים (כשהעור עדיין מחובר).
ט. יש להוציא הבשר מהמים ולהניחו על קרש חיתוך מעץ - אז לחתוך אותו לקוביות קטנות וריבועיות ולטגנו בשומן חזיר.
י. אז יש לערבב את המחית ולטגן התערובת בשמן חם.
י"א. כשמעריכים כי הבשר מוכן, יש לטבול גליל נייר ברוטב ולקרבו אל להבת נר. ברגע שהנייר נדלק יש להוציא הדרבן מן הסיר ולהגישו לאורחים.
בתיאבון.
נ"ב - בהמשך, מה קורה אם לא מכינים דרבן בהתאם להוראות המפורשות.
_____________________________________
סאנדמן.
|