23-02-2006, 12:10
|
|
|
חבר מתאריך: 23.02.06
הודעות: 1
|
|
מתכון לטוסט מושלם
ובכן, ישבתי בבית והתחשק לי להכין רוטב עגבניות. ניסיתי לחשוב מה אני אעשה עם הורטב, שכן יש לי כבר אוכל לרוחת צהריים ולבסוך הגעתי למסנקה שמה טוב יהיה להכין ממנו טוסט. הרוטב מעוד פשוט ויוצא מצוין.
מתחילים בחימום גריל על חום מקסימלי ומוציאים שתי פרוסות לחם (מלא אם יש) מהפריזר.
חולטים עגבניה על מנת שיהיה אפשר לקלף אותה (חורצים בחלקה העליון X גדול ושמים אותה במים רותחים כמה דקות). חוצים אותה לרבעים ומוציאים את כל מה שבתוכה (גרעינים והחלק הלבן). קוצצים אותה לקוביות קטנות ומניחים בצד.
במחבת בינתיים שמים כפית חמאה ומעט שמן זית ומחממים אותם, ואז מוסיפים פנימה מעט מאוד שום קצוץ (בערך שליש שן). אם יש קוביות שום קפואום הכי טוב יהיה להשתמש בשליש קוביה כזו. מטגנים את השום כחמש עשרה שניות (להזהר שלא ישרף) ומכניסים את העגבניות. מערבבים טוב ומוסיפים מעט סוכר, מלח ופלפל שחור. מטגנים עוד שתי דקות ומוסיפים כחצי כוסית יין לבן. מעבירים לאש נמוכה לעשר דקות ומערבבים מדיי פעם. מחזירים לאש גבוהה, מוסיפים עוד מעט יין, מטגנים כשתי דקות ומורידים מהאש. מי שרוצה יכול להוסיף לרוטב אחרי שמחזירים אותו לאש הגבוהה מעט אורגנו או בזיליקום, אך אני לא ממליץ על כך.
הרוטב עכשיו היה צריך להפך למשחתי כמעט עם מרקם חצי חלק.
מעבירים את הרוטב לפרוסות (שימו לב, הכמות תספיק לשתי פרוסות בלבד, אך לא תציף אותן ברוטב). מפזרים גבינה צהובה, ומי שרוצה יכול לשים לעצמו שאר תוספות. זהו, עכשיו מכניסים לגריל לחמש - עשר דקות בהתאם לכמה אתם אוהבים את הטוסט קריספי.
בתיאבון!
|