13-03-2006, 09:05
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.10.01
הודעות: 12,156
|
|
אגרו בקר במקפיא;צפוי מחסור בבשר בישראל
מחסור בבשר צפוי בישראל
בעקבות החלטה בארגנטינה לאסור את ייצוא הבשר לחצי שנה. שר החקלאות זאב בוים: יש לבדוק אפשרויות ייבוא אחרות של בשר חוץ מאגרנטינה
12/3/2006 20:33
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif] שרת האוצר בארגנטינה, פליסה מיצלי, הודיעה כי ארגנטינה תשעה את ייצוא הבשר לתקופה של חצי שנה. במסגרת ההחלטה, תעצור ארגנטינה את הייצוא של 95% מהבשר, בכלל זה לישראל, כאשר ה-5% הנותרים מיועדים לאיחוד האירופי ולמדינות להן יש הסכמי ייבוא וייצוא של בשר עם ארגנטינה.
החלטה על עצירת הייצוא הגיעה לאחר שהביקוש הבינלאומי לבשר העלה את מחירו בארגנטינה לרמה כזו שתושבי המדינה עצמה לא יכלו להרשות לעצמם לרכוש אותו. הדבר יגן על יכולת הצריכה של תושבי ארגנטינה, אולם הוא יגרום לעלייה במחירי הבשר בעולם.
גם בישראל יגרום הדבר לעליית מחירים, וייתכן אף למחסור בבשר. זאת מפני שכמחצית מכמות הבשר הקפוא המגיע לישראל, מקורו בארגנטינה, שם קיים מערך של שחיטה כשרה.
יבואני הבשר העיקריים בישראל הם קבוצת נטו (בבעלות מאיר-עזרא) שהיא גם בעלת מותג הבשר טיבון-ויל ונחמיה לטוביץ'. החברות מחזיקות במלאי של בשר קפוא, אך גורמים בענף ציינו כי יש להניח שהוא לא יספיק לתקופה של חצי שנה.
שר החקלאות, זאב בוים, הורה למשרדו לבחון אפשרויות ייבוא אחרות של בשר, כדי למנוע עליית מחירים בישראל.
NRG
_____________________________________
|