20-03-2006, 10:17
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.10.01
הודעות: 12,156
|
|
הנחיות משרד הבריאות לציבור למניעת תחלואה בשפעת העופות
מדינת ישראל
STATE OF ISRAEL
משרד הבריאות
MINISTRY OF HEALTH
ראש שירותי בריאות הציבור
DIRECTOR OF PUBLIC HEALTH SERVICES
ירושלים
JERUSALEM
י"ט אדר, תשס"ו
19 מרץ, 2006
מס.1282\06 נ.ה
(בתשובה נא ציין מספרנו)
הצעת לדוברות
קהל הייעד: הציבור הרחב
הנחיות לציבור למניעת תחלואה בשפעת העופות
א. כללים לקנית בשר עוף, הודו וביצים:
· יש לקנות מוצרים אלה רק בעסק בעל רשיון עסק תקף. ניתן לבקש מבעל העסק לראות את הרשיון.
· יש לקנות רק מוצרים בפיקוח וטרינרי .
ב. כללי היגיינה לטיפול והכנת מזון:
· יש להקפיד על רחיצת ידיים לפני ואחרי הטיפול במזון.
· יש להקפיד על הפרדה בין משטחי עבודה וכלים בהכנת מזון גולמי (לא מבושל) ומוכן(מבושל).
· יש להקפיד על נקיון משטחים וכלים לפני ואחרי הטיפול במזון.
ג. בישול והכנה של עוף, הודו וביצים:
הסבר:
1.בישול מלא המבטיח טמפרטורה שמעל 70 מעלות צלזיוס בכל חלקי המוצר, יגרום להפסקת פעילות הוירוס.
2.וירוס זה אינו נהרס בקירור במקרר או בהקפאה, לכן יש להקפיד לא לאכול מוצרים אלו במצב שלא עבר בישול מלא.
3. אין הוכחות מדעיות המראות שאנשים נפגעו בוירוס שפעת העופות כתוצאה מצריכת מוצרי עוף, הודו וביצים שבושלו כראוי.
ב. ביצוע הבישול וההכנה:
· יש להבטיח שלא נשאר באף חלק של הבשר צבע ורוד
· יש לבשל ביצים כך שחלמון וחלבון הביצה יהיו במצב מוצק. כלומר, מותרת אכילת ביצה קשה או חביתה שטוגנה היטב משני הצדדים. אסורה אכילת ביצים רכות, ביצת עין, ביצה מקושקשת.
· אין להשתמש בביצים במאכלים בהם הביצים אינן עוברות בישול מלא.
רח' דוד המלך 20
טל. 6228802/3 -02 Tel.
20, King David Str.,
ת.ד. 1176, ירושלים 91010
פקס. 02-6233058 Fax.
P.O.B 1176 , Jerusalem 91010
_____________________________________
|