23-06-2006, 00:37
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
הודעות: 23,839
|
|
|
חוויה קולינרית – גם בצוללת מתחת למים
חוויה קולינרית – גם בצוללת מתחת למים
בעקבות תלונות רבות של לוחמי הצוללות על איכות האוכל, נשלחו כמה לוחמים לקורס בישול בבה"ד 6, כדי להפוך את המנות לטעימות יותר גם במעמקים
אמיר בוחבוט [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://news.fresh.co.il/icons/maariv.gif] 27/5/2006 15:39
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif] צוללים על קיבתם: מערך הצוללות של צה"ל החליט לשפר את רמת האוכל שמוגשת ללוחמים המשרתים מתחת לפני הים. מכיוון שקפיטריה חדשה כנראה שכבר לא תפתח בצוללת, וגם למכונות מזון אין בדיוק מקום, החליטו לשלוח חלק מהלוחמים לקורס טבחות מזורז. ההצלחה, מעידים הלוחמים הייתה גדולה, ובצה"ל כבר מתכוונים להרחיב את הפרוייקט הניסיוני.
לוחמי הצוללות נחשבים לזרוע הארוכה של צה"ל מתחת לפני המים. כחלק ממשימות הביטחון השוטף יוצאים הלוחמים להפלגות שיכולות להמשך גם למעלה מחודש. לעיתים קרובות אף נדרשים הלוחמים לפעול במשך 24 שעות ברציפות, כחלק מהייעוד של הצוללת. אלא שאת הלוחמים לא מטריד המחסור בשעות שינה, אלא מחסור באוכל טעים. הטבחים בצוללת לא עובדים במשך כל שעות היממה, עובדה שפוגעת בלוחמים, שנאלצים לעבוד מסביב לשעון. לאחרונה התלוננו הלוחמים כי אינם שבעי רצון מרמת האוכל המוגש להם, בעיקר בעת שהצוללת איננה מלאה בפעילות והטבחים ישנים. "המפקדים בצוללת פנו אליי בבקשה להפוך את מוצרי המזון שמוגשים להם לאטרקטיביים גם מתחת לפני המים", הסביר אל"מ וולף, קצין בכיר במז"י (מפקדת זרוע יבשה).
הפתרון, מסתבר, היה לא פחות משליחת הלוחמים לקורס טבחות בבה"ד 6. "הכוונה להפוך את המנות לטעימות יותר באמצעות כלים פשוטים שזמינים להם בצוללת כמו כיריים, תנור או טוסטר אובן". הקצין גם מבין לליבם של הלוחמים. "לא נעים לשבת שעות בצוללת ולאכול אוכל קר או לא טעים כי הכינו אותו לפני מספר שעות. אם אנחנו יכולים להנעים את זמנם של אלה שעושים רבות למען ביטחון המדינה אז למה לא?!".
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]
לחץ גובר גם ביחידות היבשה
הצוות הראשון של הצוללות הגיע לבה"ד 6 ועבר השתלמות. המחמאות על שיפור איכות האוכל בעמדות השונות של הצוללת לא איחרו לבוא וכך הפך הרעיון מפיילוט לתשתית קבועה של חיילים שיגיעו מהים אל היבשה.
השמועות, כידוע, עוברות בצה"ל מהר מאד והדרישה ל'פינוק' הקולניארי פרשה כנפיים. בעקבות הלחץ הגובר החליט אל"מ וולף להיענות לבקשתו של אלוף משנה יגאל סלוביק, מח"ט הבקעה,ולהעביר סדנה לבישול איכותי לשומרי הפילבוקסים, המחסומים והמוצבים.
"החלטתי כמדיניות שכל קורס טבחים ייצא אחת לחודש ליחידות שונות בשטח ויכין להם סעודת מלאכים. מצד אחד רואים אותנו בשטח ומצד שני אנחנו מראים לכולם שאפשר לעשות אחרת עם קצת יצירתיות ויוזמה". עכשיו כל מה שנותר הוא לדאוג שלוחמי הצוללות לא יעלו באופן ניכר במשקל בין משמרת למשמרת.
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
© יוסיפון - על כל האמור בהודעה זו חלים כל כללי זכויות היוצרים הקבועים בחוק. לשם קבלת הרשאה להעתקה או לשימוש במידע יש לפנות אלי לדוא"ל yossifoon@fresh.co.il
|