לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #7  
ישן 07-05-2007, 07:52
  AlexZ33 AlexZ33 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 18.08.04
הודעות: 411
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Tal53 שמתחילה ב "YNET כמובן, אנחנו = (להערכתי) רוב הכותבים הקבועים בפורום"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Tal53
ולגבי הטיעונים של עופר שלח.
אני עדיין לא בטוח שהוא טועה לחלוטין. דווקא האימונים של אחרי המלחמה מעלים בי חשש שאין לצבא יכולת כלכלית לתמוך בצבא המילואים ובמליציה הסדירה במתכונת הנוכחית שלהם.

שלח הוא עתונאי ושכזה הוא לא צריך להיות מומחה. אני לא עיתונאי ולכן הידע שלי בצבא ובטחון לא מספיק כדי לכתוב ספר. אני כותב בתחום בו אני "מומחה" ולא עיתונאי מתוקף ה peer review שעובר כל מאמר שלי לפני שהוא מתפרסם.



למה עיתונאי לא צריך להיות מומחה כמו כל בעל מיקצוע? שלח היה קצין צנחנים שניפצע במלחמת לבנון הראשונה, וזה עדיין לא הופך אותו למומחה. אתה לא צריך להיות עיתונאי בשביל לכתוב ספר. מספיק עם יש לך נושא מעניין או דימיון עשיר.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 08-05-2007, 00:04
  Tal53 Tal53 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 10.12.04
הודעות: 2,040
שני הסנט שלי בנוגע לעיתונאות ומומחיות.
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי AlexZ33 שמתחילה ב "[QUOTE=Tal53]ולגבי הטיעונים..."

אתחיל דווקא בהבהרה, ההגדרות של: מומחה, עיתונאי, לא מומחה וכדומה אינן חד משמעיות. מעבר לכך לכול כלל ותאוריה יש יוצא מן הכלל.

לטעמי מומחה הוא מי שמסוגל ללמוד ולהסיק מסקנות מraw data כלומר מנתונים גולמיים. לדוגמה, היכולת להתבונן בתרגיל טנקים או ב VTR של טיסה ולהסיק מסקנות על רמת האימון. דוגמה אחרת היא היכולת לקרוא חומר מודיעיני ולפרשו לתחזית. כדי להתמחות צריך להתעמק מאוד בתחום ספציפי, מעטים הם אנשי האשכולות היכולים להתעמק במספר רב של תחומים יחד.
עיתונאי לעומת זאת צריך להגיב ולכתוב ולהביא לציבור מידע במספר רב של תחומים. אפילו עתונאי, העוסק רק בבטחון, צריך להביא מידע על הגרעין האירני ועל הפאשלה האחרונה במחסום טרקומיה באותה רמה של ידע. העתונאי צריך ידע רדוד אך רחב ובעיקר יכולת לקבל ידע מעובד מה"מומחים" השונים ולעבד אותו לכתבה קוהרנטית (לפרשן).
לעולם תהיה ספקן שאתה קורא עיתוניאי (בעיתון או בספר) שכן תמיד תקבל מידע מיד שניה בתוספת סינטזה ופרשנות של העיתונאי. אין בזה כל רע שכן רובנו קוראים עיתון כדי לקבל ידע כזה בתחומים רבים בהם אין לנו מומחיות מספיקה.

מצטער על אריכות הדברים, אין לי היום זמן להגהה ועריכה.

בברכה
טל
_____________________________________
טל

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 07-05-2007, 09:06
צלמית המשתמש של marloweperelab89035
  marloweperelab89035 marloweperelab89035 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 06.02.07
הודעות: 2,326
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hge שמתחילה ב "עופר שלח"

אני קורא את שלח כבר הרבה זמן:
מ"גוף שני" הרומן שלו על שירותו בצנחנים במלחמת של"ג, דרך "המגש והכסף" והטור שלו "הכל אישי" בידיעות ועד לבומרנג שכתב עם רביב דרוקר על המלחמה עם הפלשתינאים ולטור "360 מעלות" במעריב. כמו כן קראתי את שבויים בלבנון על המלחמה האחרונה שכתב עם יואב לימור. שלח הוא אדם בעל ידע רב בנושאים שונים בעיקר בגלל הרקע שלו. הוא בנו של מג"ד הצנחנים במיל' חזי שלח וקצין צנחנים (מ"פ במיל') בעצמו ובעל תואר בספרות אנגלית מאוניברסיטת קולומביה. הוא פרשן ספורט מצוין אבל מאחר שאיני חובב כדורסל נתרכז בעובדה ששלח מחובר היטב למקורותיו בצבא ושומע מהם הרבה מחד ומאידך לא חוסך שבטו מהצבא שאותו למרות הביקורת והפציעה בלבנון הוא מאוד אוהב. הביקורת היא בדר"כ נוקבת ועניינית . באשר לכך ששלח לא צפה אי אילו התפתחויות כמו התחדשות האיום מסוריה ומוכנות הצבא ללבנון מחד וסבירות המלחמה שם מאידך- בואו נזכור שלצערנו גם צה"ל לא ממש ראה את זה מגיע. באשר לשלח הוא כותב טוב ובדר"כ מעניין ונכון שווה שימשיך יש לו מה להגיד ואת מה שיש לו לומר שווה לקרוא
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 07-05-2007, 11:15
  אבי ירדן אבי ירדן אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.01.06
הודעות: 284
מסכים איתך
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי marloweperelab89035 שמתחילה ב "אני קורא את שלח כבר הרבה..."

שלח לא יודע הכל וגם לא צריך לדעת הכל. מספיק לגלות סקרנות בריאה, יכולת למידה ומחשבה מקורית. אם רק מי ש"יודע" יביע דעה, נישאר עם מונופול על הידע ועם חשש כבד לקבעון מחשבתי. זו דעתי.

לצורך עניין הידע הצבאי - אביו של שלח הוא אל"מ במילואים (דגש על "מילואים", כלומר, הוא לא אל"מ בקבע שפרש, אלא התקדם במילואים) וקרוב משפחה נוסף שלו, למיטב ידיעתי, הוא טייס בחיל האוויר בדרגת אל"מ. לא שאני חושב שהם מספרים לו את "כל הסודות", אבל אין ספק שיש לו ממי להתרשם מקרוב מאוד, מעבר לקרבה כזאת או אחרת שלו למערכת. והעובדה שנפצע בשל"ג כקצין מילואים בהחלט רלוונטית לנושאים שהוא כותב עליהם.

אני לא מסכים עם רוב מה שהוא כותב, אבל הוא תמיד מעניין ולרוב מאלץ אותך לחשוב לפני שאתה סותר אותו.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #14  
ישן 07-05-2007, 12:43
  hge hge אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.02.07
הודעות: 437
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "אילו טענות נסתרו? שלח טוען..."

כול מה שאתה אומר נכון
אבל שלח גם אמר שאין צורך בצבא גדול. הוא לא דורש להחליף את סד"כ צבא המילואים בצבא גדול בקבע. זה בלתי אפשרי כלכלית. במגש הכסף הוא טוען את מה שגם הממסד הצבאי חשב לפני המלחמה- לא יהיו עוד מלחמות גדולות ואנחנו כבר לא מעטים וחלשים נגד רבים וחזקים. היות ולפי שלח אין צורך בצבא יבשה גדול כי המלחמות של העתיד יהיו עימותים נמוכי עצימות א-סימטרים ניתן ליצור צבא קבע קטן.
טענה זו הופרחה לה במלחמה האחרונה. אנשים באקדמיה ובצא שתמכו בה עוד מנסים להגן על התזה אבל לשלח יש את הפריבילגיה לשנות דעה ב180 מעלות ולהתעלם מכול מה שאמר לפני כן.

לא מדובר באיזה אימרת אגב. שלח כתב ספר והרצה רבות בנושא. בכול זאת ההיגיון מחייב שאדם שטען משהוא שהופרח לא יוכל להמשיך לדבר באותה מהימנות כאילו כלום לא קרה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #17  
ישן 07-05-2007, 14:20
  YGH YGH אינו מחובר  
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל
 
חבר מתאריך: 16.02.04
הודעות: 5,564
ראה למשל:
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "אילו טענות נסתרו? שלח טוען..."

התשבוחות שלו ב'המגש והכסף' למלת"מ.
הקביעה שלו כי פצ"ן לא יצטרך מילואים ויטפל בקלות בחזבאללה בעזרת נשק מדוייק ויחידות סדירות בלבד.
הקביעה שלו כי המלחמה תוכרע מהאויר.
ואולי הכי חוצפה - הנסיון שלו להאשים את צה"ל באימוץ תפיסות מוטעות, כשלא מעט מאלה שהוא מפרט מופיעות כתפיסות האמיתיות והרצויות ב'המגש והכסף'.
_____________________________________
"במידה רבה, הודות למאמרי הארץ הוקמה ממשלת הליכוד הלאומי ונתמנה משה דיין כשר הבטחון. הארץ דרש תגובה צבאית על האיום המצרי שבועיים לפני המלחמה, ואף דרש את תפיסת הרמה הסורית ימים אחדים לפני הפעולה".
(הארץ מפרסם את עצמו, 22 ביוני 1967)


המדריך לשביל ישראל, מאת יגיל הנקין ויעקב סער. מהדורה רביעית, 2020
גלריית התמונות שלי

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #25  
ישן 07-05-2007, 16:26
  טל ענבר טל ענבר אינו מחובר  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
 
חבר מתאריך: 02.07.05
הודעות: 11,676
Argumentum Ad Hominem
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hge שמתחילה ב "עופר שלח"

לכל הטוענים כנגד שלח אישית, ואינם יודעים מהו טיעון אד הומינם:

טיעון אָד הוֹמִינֶםלטינית, argumentum ad hominem - "טיעון לגופו של אדם"), הוא כשל לוגי שבו משיבים לטיעון או לקביעה באמצעות התייחסות לאדם המציג את הטיעון או את הקביעה, במקום להציג טיעון אחר; או מצב שבו במקום להציג טיעון מצביעים על היעדר עקביות בין ההשקפה המובעת על ידי האדם לבין שאר דעותיו או אמונותיו.

הכשל בטיעוני אד הומינם טמון בכך שההנחה הראשית וההנחה המשנית (הכלל והמקרה) אינם קשורים זה בזה, ולכן, המסקנה אינה רלוונטית להנחות המוצא. המונח אד הומינם נטבע על-ידי ג'ון לוק ב"מסה על שכל האדם" (Essay concerning Human Understanding) משנת 1690.

הכשל קיים במקום שבו משיבים לגופו של טוען במקום לגופו של טיעון, כאשר למציג הטיעון אין כל נגיעה לעניין הנטען. כאשר הטיעון כולל, במפורש או במשתמע, עדות אישית, אמינותו של הטוען נעשית חלק חיוני בטיעון, ואז תשובה לגופו של הטוען עשויה להיות תקפה מבחינה לוגית (גם אם היא בלתי נעימה). קל וחומר כאשר הטוען מציב את עצמו בחזית הטיעון - "הסיפורים על חלקיק שיכול להיות בשני מקומות בו בזמן אינם נראים לי סבירים" - "ומה בכך, הרי גם פיזיקה ניוטונית אינה ידועה לך".

המשך ההסבר:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90...%99%D7%A0%D7%9D
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #26  
ישן 07-05-2007, 17:04
  hge hge אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.02.07
הודעות: 437
מעניין מאוד
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "Argumentum Ad Hominem"

והיה נכון אם היינו במועדון דיביית או בכנס במגדל שן. אבל...
הדיון הוא לא אם התאוריה של שלח ואנשי צבא הייתה נכונה- שאז אנו באמת מקעקעים אותה על ידי תקיפת האדם.
אלא סובב סביב השאלה האם פרשן צבאי יכול לשנות את דעתו ללא פגיע במוניטין שלו ובטיעוניו העתידיים.
פרשן הוא אדם שעומד מול מצלמה חמוש אך ורק באינטגריטי המיקצועי שלו. עוצמתו גדולה והוא משפיע על דעת הציבור וגם( תתפלא כמה) על דעת מקבלי החלטות. קל וחומר כשהוא כותב לפני המלחמה ספר בעל תזה אקדמית שנועדה לפורום מיקצועי. קל וחומר כשהוא מפרסם ספר שתוקף בדיעבד את הצבא על הנחות אימם לא רק צידד אלא קידם.
בימים אלו בו אנו דורשים בשיח הציבורי אחריות אישית .לא מתקבל על הדעת שלא נידרוש מאנשי תקשורת אחריות מסויימת(לא מוחלטת) על שיוצא מפיהם. רק כך נזקה לשיח ביטחוני פורה יותר ועמוק יותר.

נערך לאחרונה ע"י hge בתאריך 07-05-2007 בשעה 17:10.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #27  
ישן 07-05-2007, 17:51
צלמית המשתמש של Shavit69
  Shavit69 Shavit69 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 17.10.06
הודעות: 448
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "Argumentum Ad Hominem"

אם כבר מדברים על argumentum ad hominem, אני חייב להגיד שאני לא אוהד מושבע של הסברה הזאת.
כן, אני יודע שגם בן גוריון אמר: "לא משנה מי אמר, אלא מה אמר", אבל לפעמים שאתה קורא מאמרים של מחברים מסוימים אתה כבר יכול להבין לבד אם כדאי לך לקרוא או לא לקרוא אותם.
אני אתן דוגמא מן הכתבה הנ"ל:
ציטוט:
צה"ל, כותב שלח, הצטייד היטב למלחמות העתיד, אבל דבק בעקרונות הישנים, ביזבז סכומי עתק על פיתוח כלי נשק שלא יהיה להם שימוש, כמו טנק המרכבה, מטוס הכפיר והתותח שולף, ויש לו חיל אוויר חזק ויקר שלא מסוגל להגן על העורף מפני טילים.

-אני רוצה לראות שיש פה מישהו שבאמת ובתמים מאמין בציטוט הזה.

ציטוט:
איך ייראה הצבא לאחר השלמת התהליך שאתה מציע?
"אני רואה צבא נטול אחריות אידיאולוגית, ארגון שמצדו האחד נכנסות תשומות כסף וכוח אדם ומצדו השני יוצא סוג מסוים של ביטחון. אני רוצה שיהיה דומה יותר לארגון הכבאים הארצי מארגון בעל מעמד שיש לו היום".

-לא יודע מה דעתם של המומחים לעיניין, אבל לא הייתי רוצה שהצבא שלי יהיה דומה יותר לארגון הכבאים הארצי.
שנית והרבה יותר חשוב - אסור שהצבא יהיה נטול אחריות אידיאולוגיות. זוהי התאבדות!

וציטוט אחרון:
ציטוט:
למה אתה מקווה בעקבות פרסום הספר?
"אנשים יתחילו לחשוב על הצבא כנושא שצריך לדון בו ולהתגבר על מנטליות אושוויץ שאומרת שאסור לזעזע. אם נתמיד במצב שבו הסעיף היחיד בסדר היום שלנו יהיה הישרדות - נתפרק. שרנסקי אמר פעם שאנחנו חיים פה רק מפני ששם יש ז'ירינובסקי, ובמדינה צריך לחיות כי טוב לגור בה". *

-לפי דבריו, המטרה של שלח בספר היא לזעזע. לא להציג טענות חדשות ולא לקיים דיון ציבורי או דיון עם הצבא בנוגע לטענותיו.
הייתי ממליץ לכל קוראיו ובכלל לכל מי שקורא או חי למען האמת, שלא להחזיק שום דבר, אבל שום דבר, גם את כתביו של שלח, בחזקת "ראה זה וקדש". המטרה שלו היא לזעזע, ולפעמים אין לו הרבה בעיות לעגל פינות פה ושם.
-ולא, לא קראתי שום ספר שלו. אבל אני רואה את תוכניתו כל יום שישי ובהחלט אין לו בעיה לעגל פינות מפעם לפעם. (על המילה שלי אני שם את הטענה הזאת)

*קצת אוף-טופיק, אבל הייתי רוצה הערה על הציטוט הזה:
ציטוט:
אתה מציע לפרק את הצבא הנוכחי ולהרכיב אותו מחדש על בסיס מקצועי?
"אני מציע תהליך ומנסה לעשות בספר דבר מסובך: להעלות רעיון שאני לא בהכרח מציע ללכת עליו מחר בבוקר. אני אומר זאת הצעה, בוא נבחן את היתרונות והחסרונות שלה וניישם את מה שאפשר, למרות שבטווח רחוק השינוי הוא בלתי נמנע".

אני מקווה מאוד, שאפילו בימי שלום-עולמי ושלום במזה"ת, לעולם, אבל לעולם, לא נוותר על חוק גיוס חובה.
ברגע שנוותר על החוק הזה לא יהיה צבא.
אין לי שום אשליות בנוגע לעם בישראל וגם לא בנוגע לאימהות בישראל, הייתי רוצה לראות את רוב האמהות בארץ משלחות את בניהן לחזית מרצון. אני אומר חד וחלק - זה לעולם לא יקרה.
ואם אתם לא מאמינים לי: עזבו בכלל את האמהות, אני רוצה לראות את הנערים שיוצאים מכיתה י"ב שיתגייסו לצבא מרצון, בתקופה למשל, שבה לא הייתה מלחמה במשך 50 שנה ויש לישראל שלום עם כל אומות העולם.
ברגע שנוותר על החוק אנחנו מוותרים על הצבא. זה לא שאנחנו אומה של 20 מיליון איש. (וגם זה ממש לא הרבה דרך-אגב)

וחזרה ל-argumentum ad hominem, הכתבה והציטוטים שהבאתי לא היו מן המוצלחים שאפשר למצוא כדי לנגח את הסברה הזאת, בלשון המעטה.
אולי עדיף לתת את הכתבה הזאת לדוגמא יותר טובה.
כי אחרי הכל, אני מאמין שכן חשוב לדעת מי, ולא רק מה, אמר. מנקודת מבטי, בהחלט אפשר בדיון\ויכוח להציג הנחה\טענה שבה לכותב\ת אינטרס\דעה אישי\ת שהשפיע\ה על שיקול-כתיבתו\ה.
ובגלל זה אני מתנגד (בקטנה, אבל מתנגד) ל-argumentum ad hominem.

עריכה: תודה ל-hge, תיקנתי =).
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
"חלוץ איננו חי למען עצמו אלא למען אלה שיבואו אחריו".
-זאב ז'בוטינסקי.


נערך לאחרונה ע"י Shavit69 בתאריך 07-05-2007 בשעה 18:04.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #29  
ישן 07-05-2007, 18:23
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
 
חבר מתאריך: 07.04.02
הודעות: 23,839
Facebook profile Follow me...
עקביות לא ממש מאפיינת את שלח
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hge שמתחילה ב "עופר שלח"

הנה מה שכתב חגי סגל במקור ראשון:

וינגורד למתחילים
חגי סגל - מקור ראשון


רגע לפני שוועדת וינוגרד מפרסמת את הדו"ח שלה על המלחמה דאשתקד, הזדרזה התקשורת לפרסם דו"ח מקיף מטעמה. עפר שלח ויואב לימור הגישו לנו בערב פסח את ספרם המשותף, "שבויים בלבנון, האמת על מלחמת לבנון השנייה". בהקדמה הם טוענים שהספר מתבסס על עדויותיהם של לפחות 100 אנשים יודעי דבר, חלקם הגדול קצינים, וההיקף הזה אכן מקנה לשני המחברים החשובים מעמד של ועדת חקירה, אולי אפילו של ועדת על. בפני ועדת וינוגרד התייצבו רק 74 עדים.

ועכשיו למסקנות. הן פשטניות וצפויות עד כדי דכדוך. נתחיל מהמסקנות האישיות: אולמרט, פרץ וחלוץ יוצאים רע מאוד, אודי אדם יוצא נבעך, וציפי לבני - גיבורת ישראל. בעמוד 87, למשל, מתוארת לבני כמו צוק של תבונה ושיקול דעת בלב קבינט מתלהם ("מי שסירבה להיסחף באווירה החגיגית הכללית היתה שרת החוץ"!). האמת היא שגם ללבני עצמה לא היה מושג כיצד נחלצת ישראל מהברוך של חטיפת החיילים ליד זרעית, וכל הצעותיה בנדון הסתכמו ב"חייבים ליצור מהלך מדיני שיגמור את העניין".

לבני, מסתבר, היא אחד מאותם עדים אנונימיים שהתייצבו בפני ועדת שלח-לימור. גם שאול מופז התייצב. אחרת לא היינו יכולים לדעת מה קרה בשיחת החפיפה האינטימית בינו לבין פרץ ביום חילופי הגברי במשרד הביטחון באביב שעבר. זה אחד הקטעים הבודדים בספר שתורם לנו מידע משמעותי שטרם פורסם. מסופר בו שמופז הגיע לפגישת החפיפה כשהוא "מצויד בשלושה דפים מכוסים בכתב צפוף, ועליהם כל מה שחשב שפרץ צריך לדעת. במשך שעתיים נשמע רק קולו, כשהוא מסביר בסבלנות לאיש שמולו את העולם הזר לו כל כך. (אבל) פרץ לא רשם דבר. מדי פעם, לתדהמתו של מופז, צנח ראשו בעייפות לתנוחת ניקור חיילית" (עמ' 65-64). כשהתדרוך הסתיים סוף סוף היתה לפרץ המנומנם רק שאלה אחת. "מופז נדרך. שאלה אחת? מן הסתם מדובר במשהו חשוב באמת. 'את מי מהאנשים שלך אתה לוקח איתך?' שאל פרץ". כמה עצוב.

ומכאן למסקנות הכלליות של הוועדה. אם וינוגרד יאמץ אותן, ולא ירחיב מעט את יריעת תובנותיו, חבל על כל המאמץ. לפי שלח ולימור, שורש כל רע במלחמת לבנון השנייה היה היציאה החפוזה אליה והעובדה שצה"ל לא התאמן כבר כמה שנים, בגלל המלחמה ביש"ע. הם חוזרים על המנטרה הזאת שוב ושוב ושוב, כאילו עמדו בראש תנועת מחאה נגד המלחמה. שני הפרשנים הצבאיים הוותיקים כתבו דו"ח קריא מאוד, אבל הם מתאמצים להפתיע אותנו עם לקחים מסוג אחר. לדוגמה: אין בספר אפילו קמצוץ השערה, שהדברים היו נראים אחרת אלמלא נסוג צה"ל בקיץ 2000 מלבנון. רק כבדרך אגב מוזכרת האפשרות שאולי היה עדיף לצה"ל להתאמן למלחמה במקום להקדיש שנה שלמה לאימוני התנתקות.

"הלחימה מאז ספטמבר 2000, שנתפסה כפעילות צבאית מובהקת וגובתה בקונסנזוס ציבורי עמוק, גרמה נזק כבד", הם מתאוננים בעמוד 194. וכי מה רצו? שצה"ל לא יילחם בטרור הפלשתיני? האם הם יכולים להבטיח שלצה"ל היה יותר זמן להתאמן ולהתכונן למלחמות של ממש אילו נסוג לקו הירוק? הרי זה בדיוק מה שהוא עשה בחזית לבנון באביב 2000: נסוג עד לסנטימטר האחרון. כידוע, המצב שם רק החמיר. עובדה שבמשך 17 שנים, בין 1983 לשנת 2000, לא נחטף אף חייל בצפון. גם לא נורתה אף קטיושה לחיפה, לטבריה או לחדרה.

שלח ולימור מציגים את צה"ל 2006 כצבא שלומיאלי, אובד עצות וחסר תושיה מול נסראללה. שניהם לא אזרו אומץ אינטלקטואלי להדגיש שהדרג והמדיני והתקשורתי הכניסו אותו למצב בלתי אפשרי כאשר כפו עליו לסגת באישון ליל מלבנון. עפר שלח מעדיף לשכוח שזמן קצר לפני פרוץ המלחמה הוא כתב ב'ידיעות אחרונות' מאמר מערכת אשר גמר את ההלל על תפיסת הביטחון בצפון ולעג להתרעות של צה"ל מפני נזקי הנסיגה. כבר ציטטתי פה פעם את המאמר המביך ההוא, אבל בעקבות הספר החדש מתבקש ציטוט חוזר של כמה משפטים ממנו. "כזכור", כך כתב אז, "התנגדה צמרת הצבא בתוקף לנסיגה. דובריה הזהירו את הציבור ואת מקבלי ההחלטות שחיזבאללה ירדוף אותנו עמוק לתוך שטח ישראל, ויכולת התגובה והפעולה נגדו תהיה מוגבלת. מרגע שנוותר על רצועת הביטחון ועל כללי המשחק הקודמים, אמרו לנו, תבער האש בגליל. והנה מתברר שדווקא כללי המשחק שנקבעו עם נסיגתה של ישראל לגבול הבינלאומי מאפשרים תגובה של ממש. ...דווקא כשנוטשים את התפיסה של רצועות ביטחון, של הרחקת הגבול מן היישובים במחיר של כיבוש לא יעיל ולא מוסרי, דווקא אז נוצרת יכולת להפעלה אפקטיבית יותר של כוח. אפילו ברמה הצבאית הטקטית השתנה המצב לטובה מאז הנסיגה" (ידיעות אחרונות, 30.5.2006).

את הסתירה בין השורות הללו לבין המוטו של הספר החדש אי אפשר ליישב בלי התנצלות גורפת או הסבר דיאלקטי משכנע. צלחתי את הספר לכל אורכו ולא נתקלתי בדבר כזה. רק שלוש המלים האחרונות רומזות אולי משהו: "הכישלון נשאר יתום".

אני מקווה להביא את הטקסט המלא של שלח עוד היום.

עיתונאי לא ממש נדרש לעיקביות, גם לא אם הוא בעל טור וכותב מאמרי מערכת. וגם אם הוא מאד משפיע על מקבלי החלטות או על דעת הקהל.
כשפעם נאלצתי לסתור משהו שאני בעצמי כתבתי אחרי כמה ימים ביקשתי להתייחס לטעות הקודמת שלי בטקסט. "אין כזה דבר קורא נבון" הסבירו לי במערכת, "הקורא הנבון כותב בעיתון, כל השאר לא זוכרים מה נכתב אתמול ואיפה".
אני בהחלט מסכים שיש עם זה בעיה.

_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
© יוסיפון - על כל האמור בהודעה זו חלים כל כללי זכויות היוצרים הקבועים בחוק. לשם קבלת הרשאה להעתקה או לשימוש במידע יש לפנות אלי לדוא"ל yossifoon@fresh.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 04:05

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר