11-07-2006, 17:11
|
|
|
חבר מתאריך: 07.01.05
הודעות: 5,939
|
|
תנסה ותודיע ;)
בירה מכילה בעיקר מים שמתפשטים בתהליך הקפאון. אף בקבוק בירה אינו מלא עד הסוף ולכן לא בטוח שהבקבוק יתפוצץ. האם הפקק יקפוץ או שהבקבוק ישבר, זה כבר תלוי בחוזק המכני של הבקבוק לעומת חוזק הסגירה של הפקק - החוליה החלשה היא זו שתשבר. פרט לכך, נקודת הקפאון של הבירה היא מן הסתם נמוכה מזו של המים, אז לא בטוח שהמקפיא שלך קר מספיק. מצד שני, יכול להיות שבזמן הקפאון הגזים שבתוך הבירה יצאו וייצרו לחץ גבוה בתוך הבקבוק וזה מה שיגרום לו להשבר.
הנה ניסוי: תרוקן תוכן בקבוק בירה לכלי מדידה תרשום את נפח הבירה, תכניס לפריזר את הכלי הפתוח ואחרי שהבירה תקפא (אם תקפא) תרשום את הנפח הסופי. אחרי כן תמדוד מהו נפח בקבוק הבירה עצמו ותראה אם הוא יכול להכיל את הבירה הקפואה. המשך הניסוי תלוי בנכונות שלך לנקות את הפריזר במקרה של תאונה: אם הבקבוק קטן מדי, אתה יכול לבדוק את החוזק המכני שלו ולראות אם הפקק נחלץ או שהבקבוק נשבר. אם גילית שהבקבוק גדול מספיק, תנסה להקפיא אותו ואם הוא יישבר תדע שהגורם לכך הוא לחץ הגזים בבקבוק.
תתחיל בבירות זולות ישראליות ואחר כך תעבור לבירות טובות יותר. אני אוהב מאד אסאהי.
ואל תשכח לחזור לכאן ולדווח.
לחיים.
|