10-07-2006, 23:32
|
|
|
חבר מתאריך: 04.11.01
הודעות: 597
|
|
אוקיי יקירי, ועכשיו לתיקון המחדל ומיד!
גם בשוק הכרמל, (אני מניחה, לא הייתי שם שנים!) ניתן להשיג במיה קטנה ומשובחת. תתחיל בקנית קילו אחד בלבד. בבית, אתה מתיישב ליד השולחן עם סכין ומסננת קעורה. אתה קוטם רק את הצ'ופצ'יק הבולט מכל במיה ומביט בה כדי לוודא שאין בה חורים המעידים שנכנסו לבמיה טפילים. (עוד בשוק תבדוק שהבמיה נראית יפה. ביופי, כמו באוכל, אתה מבין, לא?) כשהכל מוכן, תשטוף תחת הברז. לפזר את הבמיה על מגש ולהוציא למקום בו יש שמש רוב שעות היום. לתת להתייבש יום שלם. בשלב הזה, אתה יכול לשים את הבמיה בשקית נילון ולהקפיא.
שלב הבא: לחמם שמן בסיר עמוק ולהוסיף את הבמיה. לטגן, תוך ערבוב, עד שרוב הבמיה משנה את הצבע. להוסיף 100 גרם רסק עגבניות ומים עד לגובה הבמיה. להרתיח. להוסיף מלח, פלפל שחור, פפריקה חריפה בנדיבות. לערבב. להנמיך את האש ולבשל 20-25 דקות. להגיש עם אורז לבן.
אפשר להשתמש רק במחצית הכמות של הבמיה (להקפיא את השאר, או שהוצאת רק חצי מהמקפיא) ולהוסיף יותר מים. להוסיף קובה מוכן וגם כפית אבקת מרק וחוויג' למרק.. ואז, כמובן, זה נהיה מרק קובה אדום. אפשר להוסיף רק קציצות בשר קטנות.
|