23-07-2006, 14:37
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.03.03
הודעות: 12,004
|
|
מתקופת השותפים, אני יכולה להמליץ לך בחום על פסטה. זה קל מאוד וגם טעים.
אורז תמיד הצלחתי להרוס, אז אני לא ממליצה להתחיל עם זה.
קח סיר, מלא במים פושרים מהברז.
תביא לרתיחה (כשהסיר סגור עם מכסה).
תכניס את הפסטה ואחרי שהפסטה בפנים תוסיף מלח, בדרך כלל מחכים 10-12 דקות. תראה מה כתוב על החבילה. (אתה יכול לבדוק לפני שאתה מוציא הכל)
מהרגע שהפסטה במים אתה לא מכסה יותר את הסיר תעזר בכף מעץ בשביל לערבב את הפסטה מידי דקה או שתיים (שלא ידבקו אחד לשני).
תכין מסננת לספטה בכיור ותפתח חלון ליד,
כשנגמר הזמן תוציא בעזרת כלי איזה אחד ותשתוף במים קרים, תבדוק שהוא מוכן לטעמך (לא חובה, מקסימום תחכה 12 דקות ויצא קצת מושי)
תרים את הסיר בעדינות ותשפוך הכל למסננת (תרחיק את הפנים שלא תקבל מכה של אדים).
תפתח את המים הקרים ותעזר בהתחלה בכף עץ בשביל שהמים יקררו גם את הפסטה שנמצאת למטה, תזהר זה חם.
תוכל להעזר בידים (נקיות) להמשיך את תהליך הקירור מתחת לברז מים קרים.
משסיימת, תנער קצת את המסננת ושים קצת שמן זית (לא חובה).
עכשיו רוטב, אם אין לך כוח שים קטשופ וקצת גבינה צהובה ונגמר הסיפור.
אם אתה רוצה להשקיע, תגיד ונרחיב בנושא
_____________________________________
|