24-08-2006, 12:07
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.11.04
הודעות: 1,484
|
|
זה תלוי בהרכב הנאד.. הוא מורכב ממספר גזים, ביניהם מתאן ומימן, ובמידה וגזים אלה נמצאים בריכוז מספיק גבוה כמו שקורה לעיתים הנאד אכן דליק..
וסתם כמה עובדות על נאדים:
הרכב הנאד נפוץ: 59% חנקן, 4% חמצן, 7% מתאן, 9% פחמן דו חמצני, 21% מימן.
90% מהרכב הנאד הוא מהאוויר שנשמנו ונכנס למערכת העיכול, ה10% הנוספים מיוצרים על ידי חיידקים במערכת העיכול.
גורמים ליצירת נאדים הם בעיקר מאכלים מסוימים ולחץ פסיכולוגי.
אדם ממוצע משחרר בין 0.5 עד 1.5 ליטר ביום.
העניין בגורמי נפיחות בכלל התחיל בעקבות תוכנית החלל, והדרישה לדעת על התנאים של אדם בתנאי לחץ שונים.
מחקר בריטי מראה כי אנשים ש"משחררים" יותר, הם אנשים מאושרים יותר..
ביהדות על פי פסיקת הרמב"ם אסור ללמוד ולהתפלל ליד אדם שהרגע שחרר.
בניו זילנד הנאדים של הצאן אחראים למחצית מפליטת גזי החממה.
ונאדים מההיסטוריה: אדוארד דה ויר דוכס אוקספורד נפח כאשר נשבע נאמנות למלכה אליזבת הראשונה, ולכן יצא לגלות עצמית של שבע שנים, אחרי חזרתו המלכה הרגיעה אותו באומרה: "לורד יקר, די שכחתי מנפיחתך".
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0...%99%D7%97%D7%94
|