09-09-2006, 22:16
|
|
|
חבר מתאריך: 04.11.01
הודעות: 597
|
|
קודם כל, מזל טוב...
רק עכשיו ראיתי את ההודעה ואני מקווה שבינתיים הסתדרת.
לא כתבת איפה אתה גר. אבל בירושלים (ולדעתי, גם בבני ברק) יש גמ"חים ארבעס. כלומ, ישנן נשים המכינות מראש ארבעס למקרים דחופים. (ולכל התוהים, "מקרה חרום" כאן הוא אשה שילדה קצת לפני כניסת שבת). אבל, חכמים עינהם בראשם. כשאני הייתי בהריון הכנתי קופסאות שימורים של חומוס. בעת הצורך, פותחים אותם, שוטפים תחת ברז מים קרים. מסננים היטב. מוסיפים מלח, פלפל שחור גרוס בנדיבות והנה, יש כמות ארבעס מוכנה.
ועכשיו ראיתי שהאשכול נפתח בערב יום חמישי. היה מספיק זמן להשרות (אם משרים במים רותחים ומחליפים את המים במים רותחים אחרים אחרי שעתיים שלוש, אפשר לקצר את זמן ההשריה בחצי). לבשל (בסיר לחץ, חסכון ניכר בזמן) ולהגיש בזמן. אפשר גם לקנות מוכן בימי שישי, בחנויות בגאולה בירושלים.
מקווה שלברית (ואם יש פדיון) תהיו מסודרים יותר....
נערך לאחרונה ע"י אפס שתיים בתאריך 09-09-2006 בשעה 22:18.
|