לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 04-10-2006, 16:30
צלמית המשתמש של לידור
  לידור לידור אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.10.01
הודעות: 12,156
מידע NRG מפרגן וממליץ על 10 מסעדות גורמה כשרות בישראל

חוזרים לכושר

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://www.nrg.co.il/images/nrg/3td/channel_styleicimo/gifs/backward.gif]
קרן צור, גורמה. צילומים: קוקו, פלאש 90, יהודה בן יתח, דניאל לילה
4/10/2006 9:32

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]
אף שנולדתי למשפחה שומרת כשרות, כבר בגיל צעיר החלטתי שלא להמשיך את המסורת. נכון, בפעם הראשונה שאכלתי שרימפס הייתי משוכנעת שמשהו רע יקרה לי, אבל מאז הטראומה נעלמה ועדיין לא מצאתי שום דת שתשכנע אותי שסטייק וחמאה זה לא שילוב מנצח.

ובכל זאת, ההתעוררות האחרונה בשוק המסעדות הכשרות בארץ היא בשורה משמחת בסצינה הקולינרית הישראלית, כי לכולנו מגיע לאכול טוב, ולא משנה אם מדובר באוכל כשר או בצד השני של הסקאלה.

אם אתם מאלה שחושבים שאי אפשר לעשות גורמה


בלי חמאה ושמנת, אתם אולי צודקים, אבל השפים של דור המסעדות החדש באמת מאמינים שלבשל כשר זה אתגר. מבחינתם, אם משתמשים בחומרי גלם טובים ונמנעים משמנת צמחית ומרגרינה, אפשר להגיע לתוצאות מצוינות - בלי פשרות בטעם.

שומרי הכשרות ודאי ישמחו לדעת שהמסעדות הכשרות שנפתחו לאחרונה מושקעות יותר מבחינה קולינרית וכל התפאורה שמסביב, וגם מי שלא שומר מוזמן להיפטר מהסטיגמה הירודה של מסעדות כשרות בארץ. הנה עשר מסעדות שמוכיחות שאפשר לעשות אוכל כשר מוצלח.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_ll.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_lr.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_ul.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_ur.gif]

"קנלה", ירושלים

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/3td/channel_styleicimo/gifs/artline.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

מסעדת "קנלה" ("קינמון" בספרדית), שנפתחה לפני 6 חודשים, עוררה הרבה עניין בסצינת המסעדות הירושלמית. לא פחות מחצי מיליון דולר השקיעו זוג אנשי עסקים ירושלמיים במסעדה, שהתבלטה בפאסון מושקע במיוחד: בר מרשים, שירותי חנייה, חדר VIP מאובזר במקרן, מסך פלזמה, אינטרנט וטלפון לשיחות ועידה.

מיכאל אזולאי אחראי על העיצוב הנקי והמוקפד, שכולל רצפת פרקט, וילונות עדינים ופסנתר כנף לבן, שניצב בפינת הטרקלין. המסעדה בנויה משתי קומות שיכולות להכיל עד 140 סועדים והקומה העליונה מיועדת לאירועים פרטיים ופגישות עסקיות.

את התפריט בנה השף רונן דברת בלוך (לשעבר "בוקה גרני" ו"ארטישוק"), ועל הביצוע מופקד השף מרקוס גרשקוביץ, שהכניס למטבח נגיעות משלו.

סגנון האוכל: גרשקוביץ קורא לזה "תפריט מניפה" - התפריט מתבסס על המטבח המקומי, אבל לא מתקבע על סגנון אחד ומשלב ללא הגבלה טעמים ממטבחים שונים. ניחוחות אסיאתיים, אירופיים ומרוקאיים נפגשים, ולפעמים באותה הצלחת.

מחירים: 50-40 שקל לראשונות, 105-90 שקל לעיקריות ו-45-35 שקל לקינוחים.

עסקיות: העסקית הבסיסית עולה 58 שקל, וכוללת מנה ראשונה ועיקרית מתוך בחירה של ארבע אפשרויות בתפריט. בתשלום נוסף אפשר להזמין מנות אחרות מהתפריט של המסעדה.

הברקות קולינריות: סשימי של דג ים עם לפת וארטישוק ירושלמי כבוש, וקינוח אגס וזעפרן עם תמר
מג'הול.

"קנלה", שלומציון המלכה 8, ירושלים. טל': 02-6222293
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_ll.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_lr.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/archive/408x153/603/364.jpg]

קינוח אגס וזעפרן עם תמר מג'הול. "קנלה". צילום: ארכיון /images/archive/gallery/603/364.jpg
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://www.nrg.co.il/images/nrg/3td/channel_styleicimo/tools/zoom.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_ul.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_ur.gif]

"1868", ירושלים

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/3td/channel_styleicimo/gifs/artline.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

אם יש לכם אורחים מחו"ל, ואתם רוצים להראות להם שגם כאן יודעים לעמוד בסטנדרטים אירופיים - קחו אותם ל-"1868", ותתכוננו לשלם את החשבון. בכלל לא זול כאן, אבל זאת בדיוק הייתה הכוונה: לפתוח מסעדה יוקרתית שתיתן מענה לתיירים יהודים מהתפוצות, שבאים לבקר בעיר הקודש ורוצים לאכול כשר ובסטייל.

המסעדה נפתחה לפני שנתיים על ידי איש עסקים ירושלמי בהשקעה של 350 אלף דולר, בתוך מבנה האבן הראשון שנבנה מחוץ לחומות ירושלים בשנת 1868. המסעדה, שיכולה להכיל עד 60 סועדים, פועלת רק בשעות הערב ואין כוונה להאכיל כאן מאות סועדים ביום. השולחנות מרוחקים אחד מהשני במידה שיוצרת את האינטימיות הדרושה, והשירות שקט ומקצועי.

התפריט מוקפד ומצומצם, כיאה למסעדות מסוג זה, והשולחנות ערוכים עם מפות בהירות, כוסות יין ומפיות שעליהן רקום שם המסעדה בזהב.

לפני שלושה חודשים רכש את המסעדה השף מנחם כץ (לשעבר "ארטישוק") ביחד עם משפחת נאיבואר, משפחה ירושלמית שמחזיקה ברשת חנויות תכשיטים, ובמקום הוכנסו שינויים הנאמנים לפאסון היוקרתי. כץ הביא את הצוות שלו מ"ארטישוק", והשף אייל ועקנין (שעבד ב"רפאל" וב"מסה") השתלט על המטבח.

סגנון האוכל: מטבח ישראלי עכשווי עם נגיעות צרפתיות ואיטלקיות. מנות לדוגמה: אספרגוס עטוף בחזה מולארד לצד סלט אבוקדו (70 שקל), חזה וכבד אווז על קרם ירקות שורש מזוגג בציר רימונים (125 שקל) ולקינוח קונסומה הדרים עם סורבה פיסטוק.

מחירים: 90-40 לראשונות, 140-85 לעיקריות.

עסקיות: אין, המסעדה פתוחה רק בערבים.

הברקות קולינריות: איולי פיסטוק, שמוגש עם הלחם שנאפה מדי יום במיוחד למסעדה, וסביצ'ה דג ים עם בצלצלי שאלוט וקרפצ'יו לפת בקרמל פרנו. באגף הקינוחים נסו את ממתק המרציפן: מוס של טחינה, פיסטוק וסילאן, מצופה בקרם פיסטוק ומרציפן ומוגש עם סורבה אגוזים.

"1868", המלך דוד 10, ירושלים. טל': 02-6222312
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_ll.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_lr.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/archive/408x153/603/358.jpg]
סביצ'ה דגים וקרפצ'יו סלק. "1868". צילום: ארכיון /images/archive/gallery/603/358.jpg
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://www.nrg.co.il/images/nrg/3td/channel_styleicimo/tools/zoom.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_ul.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_ur.gif]

"לילית", תל-אביב

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/3td/channel_styleicimo/gifs/artline.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

הרבה לפני שג'יימי אוליבר חשב לקחת 15 נערים ממשפחות מצוקה, להכשיר אותם במטבח ולפתוח את מסעדת "פיפטין" באיסט לונדון, במסעדת "לילית" התל-אביבית עשו אותו דבר, רק לא במסגרת תוכנית טלוויזיה.

"לילית" נפתחה לפני 11 שנה על ידי קרן קרמרמן, שלפני 6 שנים החליטה לתרום את המסעדה לפרויקט מיוחד של עמותת "על"ם", שמסייעת לבני נוער שלא זכו להזדמנות שווה בחברה. במסגרת הפרויקט עובדים בני הנוער במטבח של "לילית" במשך למעלה משנה, רוכשים הכשרה קולינרית מקיפה, ובמקביל מקבלים ייעוץ, טיפול והכוונה.

לדברי ענבר פלמור, מנהלת הפרויקט מטעם "על"ם", עד היום סיימו את הפרויקט למעלה מ-60 בני נוער, ורבים מהם הצליחו להשתלב במטבחים של המסעדות המובילות בארץ. כיום עובדים ב"לילית" תשעה בני נוער, והשאיפה היא להרחיב את הפרויקט ולהגדיל את מספרם ל-15.

בדצמבר האחרון העתיקה "לילית" את מקומה ונפתחה מחדש ב"בית אסיה". גם התפריט השתנה והפך מחלבי לבשרי. השף עומר בן גל (30) שמוביל את המסעדה בשנתיים וחצי האחרונות, מספר שהמסעדה החדשה גדולה יותר (110 מקומות ישיבה) וכי ההחלטה על מעבר לתפריט בשרי התקבלה על מנת לפנות לקהל יעד רחב יותר.

סגנון האוכל: מטבח ישראלי מודרני וכשר. מגע ים תיכוני מובהק לצד שימוש בחומרי גלם מחו"ל, כמו פטריות כמהין ופורצ'יני.

מנות לדוגמה: ניוקי צרובים עם פורצ'יני וכמהין (58 שקל), פילה בורי בגריל עם מרמלדה של פלפלים חריפים מעושנים (68 שקל) וסברינה עם תותים, קרם שקדים ורום (32 שקל).

מחירים: 58-28 שקל לראשונות, 120-56 שקל לעיקריות, 38-32 שקל לקינוחים.

עסקיות: במחיר המנה העיקרית מקבלים גם מנה ראשונה.

הברקה קולינרית: טנטקי סינטה עם סלט קטן של ארטישוק צלוי.

"לילית", דפנה 3, "בית אסיה", תל-אביב. טל': 03-6091331
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_ll.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_lr.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/archive/408x153/603/361.jpg]
סברינה עם תותים, קרם שקדים ורום. "לילית". צילום: ארכיון /images/archive/gallery/603/361.jpg
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://www.nrg.co.il/images/nrg/3td/channel_styleicimo/tools/zoom.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_ul.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_ur.gif]

"אורו", מושב גאליה

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/3td/channel_styleicimo/gifs/artline.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

מאחורי מסעדת "אורו" ("זהב" בספרדית), שנמצאת במושב גאליה ליד רחובות, עומד איציק לוי (27), בעליו של משרד עיצוב פנים בראשון לציון שהחליט להגשים את חלומו ולפתוח מסעדה עם עיצוב שעוד לא נראה כאן.

לוי, שכבר עיצב בתי קפה וגני אירועים, איתר מבנה נטוש סמוך לכביש הראשי שמוביל לרחובות ותוך שלושה חודשים הפך את המקום למסעדה גדולה (400 מ"ר), שמעוצבת בקווים קלאסיים עם אלמנטים מיוחדים של תאורה.

המסעדה נקראת "אורו" בשל נגיעות הזהב בעיצובה, הכולל 160 קימורים של זהב וקיר זהב בגובה 6 מטרים. כמו בכל מסעדה שמכוונת גבוה, גם כאן דאגו לחדר פרטי ומרשים, שיכול לארח עד 40 סועדים.

סגנון האוכל: גיא פרץ, 29, שזכה לכינוי "השף המתלבש" בזכות למעלה מ-300 חליפות שף במלתחה הפרטית, בנה תפריט שהוא מגדיר כ"מרוקאי וחדשני": שילוב בין אוכל מרוקאי אותנטי לאלמנטים של נובל קוויזין ופיוז'ן.

מנות לדוגמה: פסטייה (מאפה מרוקאי אותנטי) עם כבד אווז ברוטב פירות יער, וטלה בגלימה - תאנים במילוי בשר טלה קצוץ עם צנוברים ונענע, ברוטב בצלצלי שאלוט ויין אדום. באגף הקינוחים אפשר למצוא מתוקים ים-תיכוניים מוכרים עם שדרוג מסוים ונגיעה יצירתית, כמו קדאיף חלבה ופיסטוק או מלאבי רימונים עם תמרים מבושלים בסירופ אניס וברוטב סילאן.

מחירים: 49-32 שקל לראשונות, 95-45 שקל לעיקריות ו-30-25 שקל לקינוחים.

עסקיות: 89-49 שקל לארוחה עסקית שכוללת מנה ראשונה ועיקרית וגם כוס יין, בירה או משקה קל לבחירה.

הברקות קולינריות: גאוות המקום היא בעיקר על תבשילי הקדירה (כבש וערמונים, עגל ב-3 סוגי בצלים, בשר ראש וחומוס) שמוגשים בטאג'ין חרס מרוקאי, וגם על שבעה סוגים שונים של קוסקוס: עם ירקות, עם בשר טלה, וגם טנזיה, קוסקוס מתוק עם פירות יבשים.

"אורו", בכניסה למושב גאליה. טל': 08-9316617
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_ll.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_lr.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/archive/408x153/603/355.jpg]
מסעדה מעוצבת בקווים קלאסיים, עם אלמנטים של תאורה. "אורו". צילום: ארכיון /images/archive/gallery/603/355.jpg
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://www.nrg.co.il/images/nrg/3td/channel_styleicimo/tools/zoom.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_ul.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_ur.gif]

"פאסיפיק", תל-אביב

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/3td/channel_styleicimo/gifs/artline.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

מסעדת "פאסיפיק" במלון "קראון פלאזה" נפתחה לפני שנתיים על חורבותיה של מסעדת "צ'יינה גריל", בקונספט של מסעדת שף כשרה, המשלבת בין טכניקות בישול צרפתיות קלאסיות לחומרי גלם מהמטבח האסייאתי.

בנוסף לתפריט הרגיל מוגש מדי ערב תפריט סושי מגוון, למי שרוצה לפתוח את הארוחה במתאבן היפני. חוף הים נשקף מהחלונות הגדולים של המסעדה, שמעוצבת בצבעים דומיננטיים של אדום ושחור. השולחנות ערוכים עם מפות, מפיות בד, כוסות יין ונרות, ויש גם מנורות יפניות שיוצרות טאץ' אסייאתי.

במסעדה 56 מקומות ישיבה, חדר אירועים שיכול להכיל עד 35 סועדים וחדר VIP שכבר אירח נשיאים, ראשי ממשלות והרבה משלחות דיפלומטיות. ביבי נתניהו הוא לקוח קבוע וגם ארי גולדמן נהג להגיע לכאן בכל הזדמנות אפשרית בעת שהותו בארץ, ולרדת על מגשים של סושי.

סגנון האוכל: צרפתי ים - תיכוני עם נגיעות אסיאתיות ויש גם תפריט מיוחד לצמחונים. השף רונן כהן רצה להוכיח שאפשר לעשות אוכל טעים וכשר, והוא מקפיד להתעניין בתוצאות: "בגלל שהמטבח פתוח למסעדה, יש לי קשר ישיר עם הסועדים ואחרי הארוחה אני מבקש לשמוע את חוות דעתם על האוכל. לשמחתי אני מקבל תגובות מעולות, ואנשים לא מאמינים שזה כשר".

למי שתוהה איך אפשר לעשות סושי כשר וטוב, כהן טוען שאפשר. על החיסרון בפירות ים הוא מחפה בעזרת דגים יקרים ומובחרים ואת מלאכת הגלגול הוא מפקיד בידיו של סו שף מקצועי, שהתמחה אצל השמות הגדולים ביפן.

באגף הקינוחים כהן מציע פתרון יצירתי לבעיית הכשרות, ובמקום להשתמש בשמנת צמחית שרק מעצבנת את החיך בגעגוע לדבר האמיתי, הוא משתמש בחלב קוקוס. מתברר שקצפת מחלב קוקוס זה לא רע בכלל ובמנות אחרונות קלאסיות כמו טירמיסו חלב הקוקוס מוסיף לקינוח טעם מפתיע וניחוח אסייאתי.

מחירים: 70-35 שקל לראשונות, 105-65 שקל לעיקריות ו-40-25 שקל לקינוחים.

עסקיות: תמורת 69 שקל מקבלים בפתיחה קלצונה חמה עם פסטו עשבי תיבול ו-5 סוגים של מאזטים. למנה ראשונה אפשר לבחור בין מרק תאילנדי, כנפיים בצ'ילי מתוק או סלט ירוק עם פלחי הדרים בווינגרט מייפל ואגוזי לוז. לעיקרית יש 5 מנות לבחירה מהתפריט (המומלצות: פרגיות על אורז בר ברוטב חלב קוקוס, ריבת פלפלים ובזיליקום או סטייק אנטרקוט עם קוביות בטטה ותפוחי אדמה אפויים עם שמן שומשום ושום). בתוספת 18 שקל אפשר לקבל גם קינוח.

הברקה קולינרית: שקדי עגל על רביולי גזר ועשבי תיבול. אולי בגלל מחירם הגבוה או הטיפול המיוחד שהם דורשים, לא פוגשים שקדי עגל בכל מסעדה, וחבל. מדובר בבשר רך ונימוח עם ארומה אגוזית, והשילוב עם רביולי ביתי פשוט מנצח.

"פאסיפיק", הירקון 149, בתוך מלון "קראון פלאזה", תל-אביב. טל': 03-5201169
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_ll.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_lr.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/archive/408x153/603/367.jpg]
שקדי עגל על רביולי גזר ועשבי תיבול. "פאסיפיק". צילום: ארכיון /images/archive/gallery/603/367.jpg
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://www.nrg.co.il/images/nrg/3td/channel_styleicimo/tools/zoom.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_ul.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_ur.gif]

"צ'חקו", ירושלים

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/3td/channel_styleicimo/gifs/artline.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

לפני חמש שנים פתח אלי מזרחי בית קפה בלב שוק מחנה יהודה, ולפני שנה הוא החליט שהגיע הזמן גם ליצור מסעדה, שתתבלט בין הסטקיות ומסעדות הפועלים הרבות שפזורות בשוק. מזרחי ראה לנגד עיניו מודל השאול משווקים באירופה: מסעדות מושקעות ואיכותיות, שנהנות מזמינות של חומרי גלם טריים ומוקפות בסביבה אותנטית.

לפני הכל, "צ'חקו" היא מסעדה שמציעה אווירה מיוחדת, בזכות הקרבה להמולת השוק שנשקף ממרפסת המסעדה וגם בזכות עיצוב חם ומזמין, שכולל ריהוט מעץ אגוז וקירות בכתום אש. המסעדה יכולה להכיל עד 45 סועדים ובקרוב מתוכננת התרחבות, ויתווסף חדר ל-30 סועדים נוספים.

סגנון האוכל: מעורב. מזרחי, שאחראי גם על הצד הקולינרי, גייס למטבח את בתו, ויחד הם מבשלים את מה שהם אוהבים לאכול. זאת יכולה להיות מנה מהמטבח הפלשתינאי, כמו מסחאן, עוף מתובל בבצל אדום וסומאק שמוגש על מצע פיתה עבה, פטה כבד ברווז ושוק קונפי אווז מהמטבח הצרפתי או מנות עם נגיעות ים תיכוניות, כמו קרפצ'יו חציל עם לימונים כבושים וסלט פטוש.

מחירים: 56-32 שקל לראשונות, 118-52 שקל לעיקריות ו-35-25 שקל לקינוחים.

עסקיות: אין.

הברקות קולינריות: הבשרים והדגים שמעשנים במקום. פילה פורל מעושן ברוטב לימון ושקדים הוא אחת ממנות הדגל של המסעדה, וגם פלטת הדגים המעושנים, שמוגשת עם איולי פלפלים, מומלצת מאוד.

"צ'חקו", האשכול 4, שוק העיראקים, בתוך שוק מחנה יהודה. טל': 02-6234916
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_ll.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_lr.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/archive/408x153/603/351.jpg]
דג מעושן עם סלט ירוק ואיולי פלפלים. "צ'חקו". צילום: ארכיון /images/archive/gallery/603/351.jpg
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://www.nrg.co.il/images/nrg/3td/channel_styleicimo/tools/zoom.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_ul.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_ur.gif]

"לורנס", אילת

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/3td/channel_styleicimo/gifs/artline.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

מסעדת "לורנס", שנפתחה לפני שנה ו-10 חודשים במתחם מלון הספא "ויטאליס" של "ארמונות הרודס", הביאה לאילת סטנדרטים חדשים של מסעדות יוקרה: עיצוב אירופי קלאסי, כולל ריהוט בהיר וארונות ספרים, שולחנות ערוכים עם מפות בצבע חאקי ומפיות בד תואמות, כוסות יין מקריסטל וסכו"ם כסוף של חברת "Heep" הנחשבת.

כל שולחן מרופד בפד מיוחד מתחת למפה, שנועד למנוע רעשים של שקשוק צלחות או של הנחת כוס היין על השולחן. את כל מה שמגישים כאן מכינים במקום, כולל גלידות, לחם טרי שנאפה מדי יום ועוגות שמכינים בקונדיטוריה של המסעדה. אפילו השמרים הם מתוצרת עצמית ובמקום להשתמש בשמרים קנויים משתמשים במחמצת ומתסיסים תפוחים וצימוקים כדי לייצר תסיסה בבצק.

סגנון האוכל: מטבח עילי וכשר. כדי להוציא את המיטב במגבלות הכשרות, השף רונן דברת בלוך בנה תפריט חלבי שמתבסס על דגים, בצקים וירקות. מי שחסר לו בשר בתפריט, מוזמן להתנחם בקינוחים על בסיס חמאה ושמנת.

מנות מהתפריט לדוגמה: פילה בס צרוב וניוקי נימוח בקרפ דלעת ומוסקט; סביצ'ה אינטיאס על מצע סלט אטריות שקופות ואספרגוס.

מחירים: 50-48 שקל לראשונות, 125-80 שקל לעיקריות ו-45-35 שקל לקינוחים.

עסקיות: אין. המסעדה פתוחה רק בערבים.

הברקה קולינרית: טורטליני של פורצ'יני ופורטבלו בראשי אספרגוס ותרד צעיר. מנה פשוטה לכאורה, שמקבלת טוויסט מיוחד בזכות שילוב הטעמים והרטבים.

"לורנס", מלון "הרודס ויטאליס", טיילת צפונית, אילת. טל': 08-638115
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_ll.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_lr.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/archive/408x153/603/354.jpg]
טורטליני של פורצ'יני ופורטבלו בראשי אספרגוס ותרד צעיר. "לורנס". צילום: ארכיון /images/archive/gallery/603/354.jpg
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://www.nrg.co.il/images/nrg/3td/channel_styleicimo/tools/zoom.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_ul.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_ur.gif]

"לה רג'נס", תל-אביב

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/3td/channel_styleicimo/gifs/artline.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

"לה רג'נס" במלון "דן" התל-אביבי היא כל מה שאפשר לצפות ממסעדה בתוך בית מלון: ריהוט כבד ואלגנטי, מלצרים לבושים היטב, צלחות מפורצלן ואווירה מכופתרת.

"לה רג'אנס" הוא כינוי לתקופה בהיסטוריה הצרפתית: לאחר מותו של לואי ה-14, שהתאפיין בשמרנות ואדיקות נוצרית, תפס את מקומו פיליפ מאורליאן, נהנתן אמיתי שאהב אוכל טוב, אלכוהול משובח ובילויים עד השעות הקטנות של הלילה.

בשנה האחרונה המסעדה עברה שיפוץ מסיבי, הורחבה ונפתחה מחדש וכיום היא מאכלסת 100 מקומות ישיבה ואזור נפרד ל-16 סועדים. הנוף של חוף הים של תל - אביב כלול במחיר.

סגנון האוכל: גריל עכשווי בהשפעת המטבח הים - תיכוני. עובד אלפיה, השף הראשי של המלון בחמש השנים האחרונות והשפית הצעירה אלינור לוי, יצרו תפריט מוקפד מחומרי גלם מקומיים, שכולל מנות כמו עלה מנגולד ממולא בבשר ראש ואורז מלא, סביצ'ה דג ים עם עגבניות וזעתר, סטייק טונה אדומה ושישליק כתף טלה.

אלפיה אומר שהתפריט הותאם לקונספט הכללי של המסעדה: להעלות את הרף של המסעדות הכשרות בארץ ולנפץ את הסטיגמה הירודה שלהן. בגלל זה מקפידים כאן על איכות גבוהה של חומרי גלם, בין אם מדובר בבשר, ירקות או שמן זית.

מחירים: 39-19 שקל לראשונות, 109-53 שקל לעיקריות, 29-23 שקל לקינוחים.

עסקיות: 89 שקל ל-2 מנות ראשונות ומנה עיקרית. תפריט קינוחים ב-24 שקל.

הברקות קולינריות: מנה ראשונה של סינטה כבושה, המבורגר עם חזה אווז מעושן וקבב טלה מצוין, שמכינים מתערובת של מכסה אנטריקוט טרי עם שומן טלה צעיר וצנוברים קלויים, בתיבול כמון וזרעי כוסברה.

"לה רג'נס", הירקון 99 פינת פרישמן, בתוך מלון "דן", תל-אביב. טל': 03-5202513
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_ll.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_lr.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/archive/408x153/603/352.jpg]
המבורגר עם חזה אווז מעושן. "לה רג'נס". צילום: ארכיון /images/archive/gallery/603/352.jpg
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://www.nrg.co.il/images/nrg/3td/channel_styleicimo/tools/zoom.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_ul.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_ur.gif]

"לגוטה", ירושלים

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/3td/channel_styleicimo/gifs/artline.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

"לגוטה" היא אחת המסעדות המפורסמות בירושלים והיא נהנית ממוניטין של 20 שנה. גוטה בן שמחון, 60, שנולדה במרוקו וגדלה בבית עם ריספקט למטבח הצרפתי, בישלה במשך שנים בביתה הפרטי לאליטה של ירושלים והלקוחות המרוצים דחקו בה לפתוח מסעדה.

לפני 20 שנה פתחה את "לגוטה" בבנייני וולפסון מול הכנסת, ולאחר ארבע שנים עברה המסעדה למיקומה הנוכחי - שכונת נחלת שבעה.

המסעדה ממוקמת בתוך בניין עתיק בן 100 שנה, שבו בור מים ששימש כמקום מחבוא במהלך מלחמת השחרור. הבניין עבר שיפוץ מסיבי תוך שמירה על אלמנטים ארכיטקטוניים של המבנה המקורי, כמו תקרות קמורות וחלונות מקושתים.

בכניסה למסעדה פאטיו עם מזרקת מים, צמחייה ירוקה ותאורה מיוחדת. העיצוב בתוך המסעדה נקי וקלאסי: קירות בצבע שמנת ושולחנות ערוכים עם כוסות יין, מפות ומפיות לבנות. מדי יום חמישי מגיע לכאן מעצב פרחים, שמכין סידורי פרחים עבור המקום. בימים אלה נבנה מתחת למסעדה מרתף יינות, שבמרכזו חדר פרטי עם שולחן אבירים ארוך ל-15 איש.

סגנון האוכל: צרפתי קלאסי. במהלך השנים המסעדה הפכה לעסק משפחתי ולגוטה הצטרפו גם הבעל, הילדים והכלה. גיא, הבן הצעיר שגדל בין הסירים של אמא, למד בישול במכללת "הדסה" בירושלים ויצא להשתלמויות קולינריות בניו יורק. כיום הוא וגוטה אחראים על התפריט ועל המטבח.

מנות מהתפריט לדוגמה: נתח קצבים ביין אדום וערמונים, צלעות טלה על אורז בר בציר טלה וכבד אווז בריבת חבושים, וניל והל. ב"לגוטה" נמנעים משימוש בשמנת צמחית או מרגרינה, ומעדיפים קינוחים שמבוססים על פירות או שוקולד מריר משובח.

קינוחים לדוגמה: פטיפורים תוצרת בית, מרקיז שוקולד, פרפה חלבה וטארט אגסים.

מחירים: 75-40 שקל לראשונות, 130-75 שקל לעיקריות ו-40-30 שקל לקינוחים.

עסקיות: שתי אופציות, בעבור 53 שקל ו-69 שקל, ששתיהן כוללות מנה ראשונה ועיקרית.

הברקה קולינרית: צלעות טלה על מצע חיטה ברוטב יין אדום. מי שאכל חמין מרוקאי כמו שצריך, מכיר את החיטה שמתבשלת כל הלילה והופכת מתוקה ושחומה. כאן היא מסתדרת נהדר עם צלעות הטלה ורוטב קלאסי צרפתי של יין אדום.

"לגוטה", ריבלין 18, נחלת שבעה, ירושלים. טל': 02-6232322
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_ll.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_lr.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/archive/408x153/603/362.jpg]
צלעות טלה על מצע חיטה ברוטב יין אדום. "לגוטה". צילום: ארכיון /images/archive/gallery/603/362.jpg
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://www.nrg.co.il/images/nrg/3td/channel_styleicimo/tools/zoom.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_ul.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_ur.gif]

"Wine & The Meat", הרצליה פיתוח

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/3td/channel_styleicimo/gifs/artline.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

אם תשאלו את לורנס תורפ, אחד מבעלי רשת המסעדות העולמית "Wine & The Meat", ישראל היא הבירה הקולינרית של המזרח התיכון. זאת הסיבה שהרשת, שמפעילה סניפים גם באוסטרליה, דרום אפריקה ודובאי, החליטה לעשות עלייה ולפתוח את הסניף הראשון והכשר שלה בהרצליה פיתוח.

המסעדה נפתחה לפני כמה חודשים בהשקעה של מיליון וחצי דולר והיא כוללת 150 מקומות ישיבה. על העיצוב המרשים חתום גד הלפרין וגולת הכותרת היא קיר המכוסה בלמעלה מ-1,000 בקבוקי יין.

אטרקציה נוספת היא הסכינים: מתברר שמסעדות בחו"ל נוהגות להקדיש לאח"מים ולידוענים סכין אישית הנושאת את חתימת שמם שנשמרת בתצוגה ומוגשת לאורח בכל ביקור. בימים אלה מצוי משלוח של סכינים כאלה בדרכו לארץ ועדיין לא הוחלט מי יהיו 150 הסועדים שיזכו בהן. מלבד נינט וצביקה פיק, צפויים להיכלל ברשימה גם פוליטיקאים, שחקני כדורגל, אנשי עסקים ולקוחות קבועים של המסעדה.

עוד במסעדה: שני חדרים פרטיים שמיועדים ל - 9 - 12 סועדים ומצוידים באינטרנט, מסך טלוויזיה ומכשיר DVD. מחוץ לחדרי האירוח יש אזור לאונג', שבו אפשר להתרווח על ספות וליהנות מאפריטיפים לפני הארוחה.

סגנון האוכל: המוטו המוביל של הרשת הוא "steaks you leave home for", ועיקר גאוותה הוא בצלייה ייחודית של בשרים משובחים. השף אילן ניב התאים את התפריט לחיך הישראלי ומלבד סטייקים טובים שכל קרניבור יידע להעריך, אפשר למצוא בו גם סלטים, דגים ומנות לצמחוניים.

מחירים: 38-28 שקל לראשונות, 99-55 שקל לעיקריות ו-35-30 שקל לקינוחים.

עסקיות: מוגשות כל יום בצהריים, וכוללות מנה ראשונה ועיקרית. אפשר לבחור בעסקית ב-55 שקל או 75 שקל.

אטרקציה קולינרית: "בורוורס", מנה דרום אפריקאית אופיינית של נקניקיות המוגשות על פולנטה ברוטב צ'אקלקה מסורתי; ספריבס צלויים במרינדת הבית, ו"שפוד קצבים" - נתחי בקר עם פלפל ובצל ברוטב ברביקיו, שמגיעים לשולחן במתקן מיוחד שנושא את השפוד.

"Wine & The Meat", שנקר 16, הרצליה פיתוח, טל': 09-9667006
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_ll.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_styleicimo/food_open/fae4cc_lr.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/archive/408x153/603/532.jpg]






http://www.nrg.co.il/online/12/ART1/486/315.html
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:19

הדף נוצר ב 0.18 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר